Kontrollér annonsene du ser

Du kan gjøre annonsene du ser, nyttigere eller få annonser som er spesifikke for deg. Du ser Google-annonser på

• Google-tjenester, for eksempel Søk eller YouTube
  • nettsteder og apper som samarbeider med Google om å vise annonser

Endre informasjon om deg eller interessene dine

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personlig tilpasning i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Gå til annonseinnstillinger i Personlig tilpasning av annonser-panelet.
  4. Slå på Personlig tilpasning av annonser hvis det er slått av.
  5. Velg personopplysningene eller interessene dine under «Slik blir annonsene dine personlig tilpasset».
    • For å oppdatere informasjonen om deg, velg Oppdater. Følg trinnene på skjermen.
    • For å fjerne en interesse, velg Slå av. Bekreft ved å velge Slå av.
    • For å hente tilbake en interesse, velg Dette har du slått av. Velg en interesse, og velg Slå på igjen.

Slå av Personlig tilpasning av annonser hvis du ikke vil ha personlig tilpassede annonser. Finn ut mer om hvordan du stopper personlig tilpassede annonser.

Bruk annonseinnstillingene dine overalt

For å se annonser basert på innstillingene dine, logg på kontoen din på alle enheter.

I apper fra Google

1. Installer en app fra Google, eller åpne en app fra Google på iPhone eller iPad.
  2. Logg på med Google-kontoen din hvis du ikke har gjort det allerede.

I nettleseren

1. Åpne nettleseren, for eksempel Safari, på iPhone eller iPad.
  2. Gå til google.no.
  3. Hvis du ikke er logget på, trykk på Logg på øverst til høyre. Følg fremgangsmåten som vises.

I YouTube-appen på Apple-enheten

Sånn kan du slå på personlig tilpassede annonser i YouTube-appen:

1. Velg Konto.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Rull ned til «Logger og personvern».
    • Velg Annonseinnstillinger og så Personlig tilpasning av annonser er slått AV hvis du har logget på.
    • Slå på Tillat personlig tilpassede annonser hvis du ikke har logget på.

Her følger noen merknader:

• Hvis du ikke ser Tillat personlig tilpassede annonser eller Annonseinnstillinger-linken i innstillingene for YouTube-appen, kan du slå av personlig tilpassede annonser via Apple-enhetsinnstillingene eller – hvis du er pålogget – Annonseinnstillinger.
  • Standardinnstillingen for personlig tilpassede annonser kan være basert på faktorer som tidligere enhetsinnstillinger og region.
  • Endringer du gjør når du har logget av, gjelder ikke når du er pålogget.

Slå av personlig tilpassede annonser

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personlig tilpasning i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Gå til annonseinnstillinger i Personlig tilpasning av annonser-panelet.
  4. Klikk på bryteren ved siden av Personlig tilpasning av annonser er slått PÅ.

Du kan også slå av personlig tilpasning for nettleseren ved å installere utvidelsen Interest-Based Ads Opt Out.

Når du har slått av personlig tilpasning, kommer ikke Google til å bruke informasjonen din til å tilpasse annonsene dine lenger. Annonser kan fremdeles målrettes med informasjon som den generelle posisjonen din eller innholdet til nettstedet du besøker.

Kontrollér personlig tilpassede annonser på nettsteder og apper som ikke er fra Google, basert på Google-kontoaktiviteten din
  1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personlig tilpasning i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Gå til annonseinnstillinger i Personlig tilpasning av annonser-panelet.
  4. Klikk på Flere alternativer.
  5. Fjern avmerkingen av boksen ved siden av «Bruk også aktiviteten og informasjonen din fra Google-tjenester til å tilpasse annonser på nettsteder og apper som samarbeider med Google for å vise annonser».

Hvis du ikke ser en avmerkingsboks, er denne innstillingen allerede slått av på grunn av en annen innstilling eller av administratoren din.

Slutt å få personlig tilpassede annonser fra andre annonsenettverk
Google er ett av mange annonsenettverk som viser personlig tilpassede annonser basert på aktiviteten din på nettet. Gå til Annonsevalg for å kontrollere annonser fra andre annonsenettverk.

Slik fungerer annonseinnstillinger

Hver enkelt Google-konto har sine egne annonseinnstillinger. Hvis du har flere kontoer, er annonseinnstillingene unike for hver enkelt konto. Annonseinnstillingene lagres når du er logget på Google-kontoen din.

Når du er pålogget, tilpasses annonser etter aktiviteten og informasjonen i Google-kontoen din. Du kan se og endre aktiviteten din i Min aktivitet.

Hvis du ikke er pålogget, lagres annonseinnstillingene dine på enheten eller i nettleseren. Annonseinnstillingene dine lagres ikke hvis du tømmer nettleserens informasjonskapsler, skaffer deg en ny enhet eller tilbakestiller annonserings-ID-en.