De advertenties beheren die je te zien krijgt

Je kunt de advertenties die je te zien krijgt relevanter maken of advertenties krijgen die specifiek op jou zijn gericht. Je krijgt Google-advertenties te zien via:

• Google-services, zoals Zoeken of YouTube;
  • websites en apps die samenwerken met Google om advertenties weer te geven.

Je informatie of interesses bewerken

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Scroll naar Je activiteiten en bezochte plaatsen.
  4. Klik onder Advertentie-instellingen op Advertentiepersonalisatie.
  5. Zet Advertentiepersonalisatie aan als deze optie uitstaat.
  6. Selecteer je persoonlijke informatie of interesses bij Hoe worden je advertenties gepersonaliseerd?
    • Selecteer Updaten om je informatie te updaten. Volg de stappen op het scherm.
    • Selecteer Uitzetten als je een interesse wilt uitzetten. Bevestig je keuze door Uitzetten te selecteren.
    • Selecteer Wat heb je uitgezet? als je een interesse wilt terughalen. Kies een interesse en selecteer Weer aanzetten.

Als je geen gepersonaliseerde advertenties wilt zien, zet je Advertentiepersonalisatie uit. Bekijk meer informatie over hoe je gepersonaliseerde advertenties stopzet.

Je advertentievoorkeuren overal toepassen

Als je advertenties wilt zien op basis van de instellingen van je Google-account, log je op al je apparaten in op je account.

In apps van Google

1. Installeer een app van Google op je iPhone of iPad, of open een app die je al hebt geïnstalleerd.
  2. Log in op je Google-account als je dit nog niet hebt gedaan.

In je browser

1. Open een browser op je iPhone of iPad, zoals Safari.
  2. Ga naar google.nl.
  3. Als je niet bent ingelogd, tik je rechtsboven op Inloggen. Volg de stappen.

In de YouTube-app op je Apple-apparaat

Doe het volgende om gepersonaliseerde advertenties in de YouTube-app aan te zetten:

1. Selecteer Account.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Scroll naar Geschiedenis en privacy.
    • Selecteer Advertentie-instellingen en dan Advertenties personaliseren staat UIT als je bent ingelogd.
    • Zet Gepersonaliseerde advertenties toestaan aan als je niet bent ingelogd.

Enkele opmerkingen:

• Als u de optie Gepersonaliseerde advertenties toestaan of de link Advertentie-instellingen niet ziet in de instellingen van de YouTube-app, kunt u gepersonaliseerde advertenties uitzetten via de instellingen van uw Apple-apparaat of in Advertentie-instellingen (wanneer u bent ingelogd).
  • De standaardinstelling voor gepersonaliseerde advertenties is mogelijk gebaseerd op factoren zoals eerdere apparaatinstellingen of uw regio.
  • Wijzigingen die u aanbrengt wanneer u bent uitgelogd, worden niet toegepast wanneer u bent ingelogd.

Gepersonaliseerde advertenties uitzetten

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Scroll naar Je activiteiten en bezochte plaatsen.
  4. Klik onder Advertentie-instellingen op Advertentiepersonalisatie.
  5. Klik op de schakelaar naast Advertenties personaliseren staat AAN.

Je kunt personalisatie ook uitzetten voor je browser door de extensie IBA Opt Out (by Google) te installeren.

Nadat je personalisatie hebt uitgezet, gebruikt Google je informatie niet meer om je advertenties te personaliseren. Advertenties kunnen nog wel worden getarget aan de hand van informatie zoals je algemene locatie of de content van de website die je bezoekt.

Gepersonaliseerde advertenties op niet-Google-websites en -apps beheren op basis van je Google-accountactiviteit
  1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Scroll naar Je activiteiten en bezochte plaatsen.
  4. Klik onder Advertentie-instellingen op Advertentiepersonalisatie en dan Geavanceerd.
  5. Vink het selectievakje uit naast 'Laat je activiteit en gegevens van Google-services ook gebruiken om advertenties te personaliseren op websites en in apps die voor de weergave van advertenties samenwerken met Google'.

Als je geen selectievakje ziet, is deze instelling al uitgezet vanwege een andere instelling of door je beheerder.

Geen gepersonaliseerde advertenties meer krijgen van andere advertentienetwerken
Google is een van de vele advertentienetwerken die advertenties personaliseren op basis van je online activiteit. Ga naar Info om advertenties van andere advertentienetwerken te beheren.

Hoe advertentie-instellingen werken

Als je bent ingelogd

Elk Google-account heeft eigen advertentie-instellingen. Als je meerdere accounts hebt, zijn je advertentie-instellingen voor elk account uniek. Wijzigingen die je aanbrengt in je advertentie-instellingen, worden opgeslagen als je bent ingelogd op je Google-account.

Als je bent ingelogd, worden advertenties gepersonaliseerd aan de hand van de activiteit en informatie uit je Google-account. Je kunt je activiteit bekijken en bewerken in Mijn activiteit.

Als je op meer dan 1 Google-account tegelijk bent ingelogd, kunnen advertenties worden gebaseerd op de advertentie-instellingen voor je standaardaccount. Je standaardaccount is meestal het account waarop je als eerste bent ingelogd.

Als je bent uitgelogd

Als je niet bent ingelogd, worden je advertentie-instellingen opgeslagen op je apparaat of in je browser. Je advertentie-instellingen worden niet opgeslagen als je de cookies van je browser wist, een nieuw apparaat in gebruik neemt of je advertentie-ID reset.

Advertentiepersonalisatie op Google Zoeken

'Advertentiepersonalisatie op Google Zoeken' bepaalt welke advertenties je ziet als je bent uitgelogd van je Google-account en Google Zoeken gebruikt. Google gebruikt je activiteit op Google Zoeken, zoals eerdere zoekopdrachten, om je advertenties te laten zien op Google Zoeken.

Aangezien 'Advertentiepersonalisatie op Google Zoeken' de functionaliteit beheert als je niet bent ingelogd op je Google-account, is dit alleen van toepassing op de specifieke browser of het specifieke apparaat dat je gebruikt.

Advertentiepersonalisatie op YouTube

'Advertentiepersonalisatie op YouTube' bepaalt welke advertenties je ziet als je bent uitgelogd van je Google-account en YouTube gebruikt. Google gebruikt je activiteit op YouTube, zoals eerdere zoekopdrachten, om je advertenties te laten zien op YouTube.

Aangezien 'Advertentiepersonalisatie op YouTube' de functionaliteit beheert als je niet bent ingelogd op je Google-account, is dit alleen van toepassing op de specifieke browser of het specifieke apparaat dat je gebruikt.

Advertentiepersonalisatie op internet

'Advertentiepersonalisatie op internet' bepaalt welke Google-advertenties je ziet als je bent uitgelogd van je Google-account in apps en als je browst op niet-Google-websites in niet-ITP/ETP-browsers. Google gebruikt je browsegegevens op websites en apps van partners om je daar advertenties te laten zien.

Aangezien 'Advertentiepersonalisatie op internet' de functionaliteit beheert als je niet bent ingelogd op je Google-account, is dit alleen van toepassing op de specifieke browser of het specifieke apparaat dat je gebruikt.