Päätä mitä mainoksia näet

Voit tehdä näkemistäsi mainoksista hyödyllisempiä tai nähdä sinulle suunnattuja mainoksia. Näet Google-mainoksia

• Googlen palveluissa, esim. Haussa tai YouTubessa
  • Googlen yhteistyökumppaneiden verkkosivustoilla ja sovelluksissa.

Tietojen ja kiinnostuksen kohteiden muokkaaminen

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigointipaneelista Data ja personointi.
  3. Valitse Mainosten personointi ‑paneelista Siirry mainosasetuksiin.
  4. Jos Mainosten personointi on poistettu käytöstä, ota ne käyttöön.
  5. Valitse henkilötietoja tai kiinnostuksen kohteita kohdassa Mainosten personointitavat.
    • Muuta tietoja valitsemalla Päivitä. Seuraa ohjeita näytöllä.
    • Poista kiinnostuksen kohde valitsemalla Poista käytöstä. Vahvista valitsemalla Poista käytöstä.
    • Jos haluat palauttaa kiinnostuksen kohteen, valitse Käytöstä poistetut. Valitse kiinnostuksen kohde ja sitten Ota uudelleen käyttöön.

Jos et halua sinulle suunnattuja mainoksia, poista Mainosten personointi käytöstä. Lue lisää personoitujen mainosten estämisestä.

Mainosvalintojen käyttäminen kaikkialla

Jos haluat nähdä asetuksiisi perustuvia mainoksia, kirjaudu tilillesi kaikilla laitteilla.

1. Avaa tietokoneella Chrome, Firefox tai muu selain.
  2. Siirry osoitteeseen google.com.
  3. Jos et ole kirjautuneena, valitse oikeasta yläreunasta Kirjaudu sisään ja seuraa ohjeita.

Jos selain on määritetty estämään evästeet, et välttämättä näe asetuksiin perustuvia mainoksia, vaikka olisit kirjautunut sisään.

Personoitujen mainosten poistaminen käytöstä

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigointipaneelista Data ja personointi.
  3. Valitse Mainosten personointi ‑paneelista Siirry mainosasetuksiin.
  4. Klikkaa valitsinta Mainosten personointi on KÄYTÖSSÄ ‑kohdasta.

Voit myös poistaa personoidut mainokset käytöstä selaimessa asentamalla Interest-Based Ads Opt Out ‑laajennuksen.

Kun personoidut mainokset on poistettu käytöstä, Google ei enää käytä tietojasi mainosten personointiin sinulle. Mainoksia voidaan edelleen kohdistaa yleisen sijaintisi, selaamasi sivuston sisällön ja muiden tietojen perusteella.

Personoitujen mainosten valinnat Googlen ulkopuolisilla sivustoilla ja sovelluksissa Google-tilin tapahtumien perusteella
  1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigointipaneelista Data ja personointi.
  3. Valitse Mainosten personointi ‑paneelista Siirry mainosasetuksiin.
  4. Valitse Lisäasetukset.
  5. Poista valinta Käytä myös toimintaasi ja tietojasi Google-palveluista mainosten räätälöintiin sivustoilla ja sovelluksissa, jotka tekevät mainosyhteistyötä Googlen kanssa ‑valintaruudusta.

Jos et näe valintaruutua, toinen asetus tai järjestelmänvalvoja on jo poistanut asetuksen käytöstä.

Muiden mainosverkostojen personoitujen mainosten lopettaminen
Google on yksi monista mainosverkostoista, joka personoi näkemiäsi mainoksia verkkotoiminnan perusteella. Muuta muiden mainosverkostojen asetuksia Mainokseni-sivulla.

Kuinka mainosasetukset toimivat

Jokaisella Google-tilillä on omat mainosasetuksensa. Jos sinulla on useita tilejä, mainosasetuksesi ovat tilikohtaisia. Mainosasetuksesi tallennetaan, kun olet kirjautuneena Google-tilillesi.

Jos olet kirjautuneena sisään, mainoksia personoidaan Google-tilillesi tallennetun toiminnan ja tietojen perusteella. Voit muokata toimintaasi Omista tapahtumista.

Jos et ole kirjautuneena sisään, mainosasetukset tallennetaan laitteelle tai selaimeen. Mainosasetuksia ei tallenneta, jos tyhjennät selaimen evästeet, ostat uuden laitteen tai nollaat mainostunnuksesi.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita