Controlar els anuncis que veieu

Podeu fer que els anuncis que veieu us siguin més útils o obtenir anuncis específics per als vostres interessos. Podeu veure anuncis de Google als llocs següents:

• Els serveis de Google, com ara la Cerca o YouTube.
  • Els llocs web i les aplicacions que col·laboren amb Google per mostrar anuncis.

Editar la informació o els interessos

1. Aneu al vostre Compte de Google.
  2. Al tauler de navegació, seleccioneu Dades i privadesa.
  3. Desplaceu-vos fins a "Coses que has fet i llocs on has estat".
  4. A "Configuració d'anuncis", seleccioneu Personalització d'anuncis.
  5. Activeu l'opció Personalització d'anuncis en cas que estigui desactivada.
  6. A "Com es personalitzen els anuncis", seleccioneu la vostra informació personal o els vostres interessos.
    • Per actualitzar la informació, seleccioneu Actualitza. Seguiu els passos en pantalla.
    • Per desactivar un interès, seleccioneu Desactiva. Per confirmar l'acció, seleccioneu Desactiva.
    • Per recuperar un interès, seleccioneu El que has desactivat. Trieu un interès i seleccioneu Torna a activar.

Si no voleu anuncis personalitzats, desactiveu l'opció Personalització d'anuncis. Obteniu més informació sobre com podeu desactivar els anuncis personalitzats.

Aplicar les preferències d'anuncis a tot arreu

Per veure els anuncis basats en la configuració del vostre Compte de Google, inicieu la sessió al compte en tots els dispositius.

Al dispositiu

Obteniu informació sobre com podeu afegir el Compte de Google al dispositiu.

Al navegador

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu un navegador, com ara Chrome o Firefox.
  2. Aneu a google.com.
  3. Si no heu iniciat la sessió, a la part superior dreta, toqueu Inicia la sessió. Seguiu els passos.

Desactivar els anuncis personalitzats

1. Aneu al vostre Compte de Google.
  2. Al tauler de navegació, seleccioneu Dades i privadesa.
  3. Desplaceu-vos fins a "Coses que has fet i llocs on has estat".
  4. A "Configuració d'anuncis", seleccioneu Personalització d'anuncis.
  5. Desactiveu l'interruptor que hi ha al costat de l'opció "La personalització d'anuncis està activada".

També podeu desactivar la personalització del navegador instal·lant l'extensió IBA Opt Out (de Google).

Un cop desactivada l'opció de personalització, Google ja no farà servir la vostra informació per personalitzar els anuncis. Els anuncis encara es poden orientar amb informació com ara la vostra ubicació general o el contingut del lloc web que visiteu.

Controlar els anuncis personalitzats en llocs web i aplicacions que no siguin de Google en funció de l'activitat del Compte de Google
  1. Aneu al vostre Compte de Google.
  2. Al tauler de navegació, seleccioneu Dades i privadesa.
  3. Desplaceu-vos fins a "Coses que has fet i llocs on has estat".
  4. A "Configuració d'anuncis", seleccioneu Personalització d'anuncis i, a continuació, Configuració avançada.
  5. Desmarqueu la casella que hi ha al costat d'"Utilitza també la teva activitat i la informació dels serveis de Google per personalitzar els anuncis dels llocs web i de les aplicacions que col·laboren amb Google per mostrar anuncis".

Si no veieu cap casella de selecció, vol dir que una altra configuració o l'administrador ja han desactivat aquesta opció de configuració.

Deixar de rebre anuncis personalitzats d'altres xarxes publicitàries
Google és una de les moltes xarxes publicitàries que ofereixen anuncis personalitzats segons l'activitat en línia dels usuaris. Aneu a AdChoices per controlar els anuncis d'altres xarxes publicitàries.

Com funciona la configuració d'anuncis

Quan teniu la sessió iniciada

Cada Compte de Google té la seva pròpia configuració d'anuncis. Si teniu diversos comptes, la configuració d'anuncis és exclusiva per a cada compte. Els canvis que feu a la configuració d'anuncis es desen quan teniu la sessió iniciada al Compte de Google.

Quan inicieu la sessió, els anuncis es personalitzen amb l'activitat i amb la informació del Compte de Google. Podeu veure i modificar l'activitat a La meva activitat.

Si heu iniciat la sessió amb més d'un Compte de Google alhora, els anuncis es poden basar en la configuració d'anuncis del compte predeterminat. Normalment, el compte predeterminat és el compte amb què heu iniciat la sessió primer.

Quan no teniu la sessió iniciada

Si no heu iniciat la sessió, la configuració d'anuncis es desa al dispositiu o al navegador. La configuració d'anuncis no es desarà si esborreu les galetes del navegador, utilitzeu un dispositiu nou o restabliu l'identificador de publicitat.

Personalització d'anuncis a la Cerca de Google

L'opció Personalització d'anuncis a la Cerca de Google controla els anuncis que veieu quan utilitzeu la Cerca de Google sense haver iniciat la sessió al Compte de Google. Google utilitza la vostra activitat a la Cerca de Google, com ara les cerques anteriors, per mostrar-vos-hi anuncis.

Com que l'opció Personalització d'anuncis a la Cerca de Google controla la vostra experiència quan no heu iniciat la sessió al Compte de Google, només s'aplica al navegador o al dispositiu que utilitzeu.

Personalització d'anuncis a YouTube

L'opció Personalització d'anuncis a YouTube controla els anuncis que veieu quan teniu la sessió tancada al vostre Compte de Google i quan utilitzeu YouTube. Google utilitzarà la vostra activitat a YouTube, com ara les cerques que heu fet anteriorment, per mostrar-vos anuncis a la plataforma.

Com que l'opció Personalització d'anuncis a YouTube controla la vostra experiència quan no heu iniciat la sessió al Compte de Google, només s'aplica al navegador o al dispositiu que utilitzeu.

Personalització d'anuncis al web

L'opció Personalització d'anuncis al web controla els anuncis de Google que veieu quan tanqueu la sessió del Compte de Google en aplicacions i quan navegueu per llocs web que no són de Google a navegadors que no siguin ITP o ETP. Google utilitza les vostres dades de navegació en aquests llocs web i en aquestes aplicacions per mostrar-vos-hi anuncis.

Com que l'opció Personalització d'anuncis al web controla la vostra experiència quan no heu iniciat la sessió al Compte de Google, només s'aplica al navegador o al dispositiu que utilitzeu.

Articles relacionats