Konfigurer et telefonnummer for gjenoppretting eller en gjenopprettingsadresse

For å sikre at du kan få tilgang til Google-kontoen din igjen hvis du ikke kan logge på, bør du legge til gjenopprettingsinformasjon.

Slik kommer gjenopprettingsinformasjonen til nytte

Et telefonnummer for gjenoppretting eller en gjenopprettingsadresse kan brukes til å tilbakestille passordet ditt hvis

• du glemmer passordet
  • noen andre bruker kontoen din
  • du blir låst ute av kontoen din av en annen grunn

Legg til eller endre et telefonnummer for gjenoppretting

1. Gå til delen Telefonnummer for gjenoppretting i Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  2. Her kan du
    • legge til et telefonnummer for gjenoppretting.
    • endre telefonnummeret for gjenoppretting – velg Endre Endre ved siden av nummeret
    • slette telefonnummeret for gjenoppretting – velg Slett Slett ved siden av nummeret
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Merk: Selv om du sletter telefonnummeret for gjenoppretting, kan det fortsatt bli brukt av andre Google-tjenester. Gå til kontoen din for å administrere telefonnumrene dine.

Hvilket telefonnummer bør du bruke?

Bruk en mobiltelefon som

• kan motta SMS-er
  • tilhører deg og ingen andre
  • du bruker regelmessig og har med deg

Legg til eller endre en gjenopprettingsadresse

1. Gå til delen E-postadresse for gjenoppretting i Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  2. Her kan du
    • legge til en gjenopprettingsadresse.
    • endre eller slette gjenopprettingsadressen – velg Endre Endre ved siden av e-postadressen
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Hvilken e-postadresse bør du bruke?

Velg en e-postadresse som

• du bruker regelmessig
  • er forskjellig fra den du bruker til å logge på Google-kontoen din

Hvordan brukes gjenopprettingsinformasjonen?

Med gjenopprettingsinformasjon får du enklere tilgang til kontoen din igjen, og den bidrar til å beskytte kontoen din.

Telefonnummer for gjenoppretting

Vi bruker blant annet telefonnummeret ditt for gjenoppretting til

• å sende deg en kode for å få tilgang til kontoen din hvis du blir stengt ute
  • å blokkere andre fra å bruke kontoen din uten tillatelse
  • å gjøre det enklere for deg å bevise at en konto tilhører deg
  • å varsle deg hvis det registreres mistenkelig aktivitet på kontoen din

Hvis telefonnummeret ditt for gjenoppretting er det samme som et annet telefonnummer du har lagt til i kontoen din, kan det brukes til andre formål. Finn ut mer om hvordan telefonnumre brukes.

Gjenopprettingsadresse

Vi bruker blant annet gjenopprettingsadressen din til

• å bekrefte brukernavnet ditt etter at du har opprettet en e-postadresse
  • å hjelpe deg med å få tilgang til kontoen din hvis du glemmer passordet ditt eller ikke kan logge på av en annen grunn
  • å varsle deg hvis du nesten er tom for lagringsplass
  • å varsle deg hvis det registreres mistenkelig aktivitet på kontoen din

Du får ikke tilgang til kontoen din

Hvis du ikke kan logge på, følger du fremgangsmåten for å gjenopprette kontoen din.

Hvis du har problemer, kan du prøve disse tipsene for å fullføre trinnene for kontogjenoppretting.