Konfigurer et telefonnummer eller en e-postadresse for gjenoppretting

For å sikre at du kan få tilgang til Google-kontoen din igjen hvis du ikke kan logge på, bør du legge til gjenopprettingsinformasjon.

Slik kommer gjenopprettingsinformasjonen til nytte

Et telefonnummer eller en e-postadresse for gjenoppretting kan brukes til å tilbakestille passordet ditt hvis

• du glemmer passordet
  • noen andre bruker kontoen din
  • du blir låst ute av kontoen din av en annen grunn
  1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen Innstillinger-app og så Google og så Google-konto.
  2. Trykk på Personlige opplysninger øverst.
  3. Trykk på E-post under «Kontaktinformasjon».
  4. Trykk på Avansert nederst.
  5. Trykk på Legg til alternativ e-postadresse eller Legg til en annen e-postadresse under «Alternative e-postadresser».
    • Hvis du bruker en konto du har fått via jobben eller skolen, ser du kanskje ikke dette alternativet. Spør i så fall administratoren din om hjelp.
  6. Skriv inn en av e-postadressene dine. Trykk på Legg til.

Vi sender en e-post med en bekreftelseslink til den alternative e-postadressen. Du må åpne e-posten og klikke på linken for å kunne logge på kontoen din med den alternative adressen. Det er ikke sikkert at du mottar e-posten med en gang.

Hvis du ikke finner meldingen, kan du se tipsene våre om hvordan du finner bekreftelses-e-posten eller ber om en ny.

Fjern alternative e-postadresser

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen Innstillinger-app og så Google og så Google-konto.
  2. Trykk på Personlige opplysninger øverst.
  3. Trykk på E-post under «Kontaktinformasjon».
  4. Trykk på Avansert nederst.
  5. Trykk på Fjern Fjern ved siden av den alternative e-postadressen du vil fjerne.

Se hvilke brukernavn du kan fjerne fra Google-kontoen din.

Hvordan brukes gjenopprettingsinformasjonen?

Med gjenopprettingsinformasjon får du tilgang til kontoen din igjen, og den bidrar til å beskytte kontoen din.

Telefonnummer for gjenoppretting

Vi kan bruke gjenopprettingsnummeret ditt til

• å sende deg en kode for å få tilgang til kontoen din hvis du blir stengt ute
  • å blokkere andre fra å bruke kontoen din uten tillatelse
  • å gjøre det enklere for deg å bevise at en konto tilhører deg
  • å varsle deg hvis det registreres mistenkelig aktivitet på kontoen din

Hvis telefonnummeret ditt for gjenoppretting er det samme som et annet telefonnummer du har lagt til i kontoen din, kan det brukes til andre formål. Finn ut mer om hvordan telefonnumre brukes.

E-postadresse for gjenoppretting

Vi kan bruke gjenopprettingsadressen din til

• å bekrefte brukernavnet ditt etter at du har opprettet en e-postadresse
  • å hjelpe deg med å få tilgang til kontoen din hvis du glemmer passordet ditt eller ikke kan logge på av en annen grunn
  • å varsle deg hvis du nesten er tom for lagringsplass
  • å varsle deg hvis det registreres mistenkelig aktivitet på kontoen din

Løs problemer

Kan ikke logge på

Gå til siden for kontogjenoppretting, og besvar spørsmålene så godt du kan. Disse tipsene kan hjelpe.

Bruk siden for kontogjenoppretting hvis

• du har glemt passordet ditt
  • noen har endret passordet ditt
  • noen har slettet kontoen din
  • du ikke kan logge på av en annen grunn

Tips: For å være sikker på at du prøver å logge på riktig konto, kan du prøve å gjenopprette brukernavnet ditt.

Kan ikke endre gjenopprettingsinformasjonen

Hvis det er noe annerledes med hvordan du logger på, har du kanskje ikke mulighet til å endre gjenopprettingsinformasjonen din. Du kan prøve igjen

• fra en enhet du vanligvis bruker til å logge på
  • fra et sted du vanligvis logger på fra
  • neste uke fra enheten du bruker nå