Under ett vanligt underhållsarbete loggades ett antal användare ut från sina Google-konton. Om du var en av dem loggar du in igen med ditt användarnamn och lösenord på https://accounts.google.com. Om du inte kommer ihåg lösenordet eller inte kan logga in av något annat skäl kan du återställa kontots lösenord här. Av säkerhetsskäl kan våra supporttekniker inte hjälpa dig med lösenordsfrågor.

Logga in på Google-kontot med en annan e-postadress

När du skapar ett Google-konto får du en Gmail-adress automatiskt. Om du hellre använder en e-postadress utanför Gmail när du loggar in kan du länka den till kontot i stället. Sedan kan du logga in, återställa lösenordet, ta emot aviseringar m.m. med hjälp av den.

Krav för alternativa e-postadresser
  • Det går inte att använda en Gmail-adress.
  • Det går inte att använda en e-postadress som redan är länkad till ett annat Google-konto.
  • Kom ihåg att använda lösenordet för ditt Google-konto när du loggar in med e-postadressen.
Lägga till en alternativ e-postadress

Lägga till en första alternativ e-postadress

1. Logga in på Mitt konto.
  2. Välj Dina personliga uppgifter under Personliga uppgifter och sekretess.
  3. Välj E-post och sedan Avancerat.
  4. Välj Lägg till alternativ e-postadress bredvid Alternativa e-postadresser. Lägg till en alternativ e-postadress som du äger och välj Lägg till.

Lägga till fler alternativa e-postadresser

1. Logga in på Mitt konto.
  2. Välj Dina personliga uppgifter under Personliga uppgifter och sekretess.
  3. Välj E-post och sedan Alternativa e-postadresser.
  4. Välj Lägg till en annan e-postadress. Lägg till en alternativ e-postadress som du äger och välj Lägg till.

Vi skickar ett e-postmeddelande med en verifieringslänk till den alternativa e-postadressen. Du måste öppna e-postmeddelandet och klicka på länken innan du kan logga in på kontot med den alternativa adressen. Det kan ta en stund innan e-postmeddelandet kommer fram.

Om du inte hittar meddelandet läser du tipsen om hur du hittar verifieringsmeddelandet eller begär att få ett nytt.

Ta bort alternativa e-postadresser

Ta bort en alternativ e-postadress

1. Logga in på Mitt konto.
  2. Välj Dina personliga uppgifter under Personliga uppgifter och sekretess.
  3. Välj E-post och sedan Alternativa e-postadresser.
  4. Välj Ta bort Ta bort vid den alternativa e-postadress som ska tas bort.

Se vilka användarnamn du kan ta bort från Google-kontot.

Din Gmail-adress kanske visas i stället för din alternativa e-postadress

När någon delar något med din alternativa e-postadress kan det hända att de ser den primära e-postadressen för ditt Google-konto (Gmail-adressen) i stället.

• Google Dokument: När någon delar något, till exempel ett dokument, med din alternativa e-postadress visas din Gmail-adress i stället för den alternativa e-postadressen.
  • Google Sites: När någon delar en webbplats med din alternativa e-postadress visas din Gmail-adress i stället för den alternativa e-postadressen.
  • Kalender: När du svarar på inbjudningar som har vidarebefordrats från den alternativa e-postadressen ser det ut som om svaren kommer från Gmail-adressen för den som organiserar.