Logga in på Google-kontot med en annan e-postadress

Du får automatiskt en Gmail-adress när du skapar ett Google-konto. Om du hellre använder en e-postadress utanför Gmail när du loggar in kan du dock länka denna till kontot. Sedan kan du logga in, återställa lösenordet, ta emot aviseringar m.m. med hjälp av den.

Krav för alternativa e-postadresser
  • Det går inte att använda en Gmail-adress.
  • Det går inte att använda en e-postadress som redan är länkad till ett annat Google-konto.
  • Kom ihåg att använda lösenordet för ditt Google-konto när du loggar in med e-postadressen.
Lägga till en alternativ e-postadress
  1. Logga in på Mitt konto.
  2. Välj Dina personliga uppgifter under Personliga uppgifter och sekretess.
  3. Välj E-post
  4. Välj Redigera bredvid Andrea e-postadresser.
  5. Ange en e-postadress i fältet Lägg till en ny alternativ adress och välj Spara.

Vi skickar ett e-postmeddelande med en verifieringslänk till den alternativa e-postadressen. Du måste öppna e-postmeddelandet och klicka på länken innan du kan logga in på kontot med den alternativa adressen. Observera att det kan ta en stund innan e-postmeddelandet kommer fram.

Hittar du inte verifieringsmeddelandet? Läs mer om möjliga orsaker till detta.

Ta bort alternativa e-postadresser

Så här tar du bort en alternativ e-postadress från Google-kontot:

1. Logga in på ditt konto på myaccount.google.com.
  2. Välj E-post i rutan med personliga uppgifter.
  3. Välj Redigera bredvid Andra e-postadresser.
  4. Ta bort adressen genom att välja X:et under Ändra tillhörande e-postadresser.

Visa vilka användarnamn du kan ta bort från Google-kontot.

När kan Gmail-adressen visas för andra i stället för den alternativa e-postadressen?

När någon delar något med din alternativa e-postadress kan det hända att de ser den primära e-postadressen för ditt Google-konto (Gmail-adressen) i stället:

• Google Dokument: När någon delar något, till exempel ett dokument, med din alternativa e-postadress visas din Gmail-adress i stället för den alternativa e-postadressen.
  • Google Sites: När någon delar en webbplats med din alternativa e-postadress visas din Gmail-adress i stället för den alternativa e-postadressen.
  • Kalender: När du svarar på inbjudningar som har vidarebefordrats från den alternativa e-postadressen ser det ut som om svaren kommer från Gmail-adressen för den som organiserar.