Logga in på Google-kontot med en annan e-postadress

När du skapar ett Google-konto får du en Gmail-adress automatiskt. Om du hellre använder en e-postadress utanför Gmail när du loggar in kan du länka den till kontot i stället. Sedan kan du logga in, återställa lösenordet, ta emot aviseringar m.m. med hjälp av den.

Krav för alternativa e-postadresser
  • Det går inte att använda en Gmail-adress.
  • Det går inte att använda en e-postadress som redan är länkad till ett annat Google-konto.
  • Kom ihåg att använda lösenordet för ditt Google-konto när du loggar in med e-postadressen.
Lägga till en alternativ e-postadress

Lägga till en första alternativ e-postadress

1. Logga in på Mitt konto.
  2. Välj Dina personliga uppgifter under Personliga uppgifter och sekretess.
  3. Välj E-post och sedan Avancerat.
  4. Välj Lägg till alternativ e-postadress bredvid Alternativa e-postadresser. Lägg till en alternativ e-postadress som du äger och välj Lägg till.

Lägga till fler alternativa e-postadresser

1. Logga in på Mitt konto.
  2. Välj Dina personliga uppgifter under Personliga uppgifter och sekretess.
  3. Välj E-post och sedan Alternativa e-postadresser.
  4. Välj Lägg till en annan e-postadress. Lägg till en alternativ e-postadress som du äger och välj Lägg till.

Vi skickar ett e-postmeddelande med en verifieringslänk till den alternativa e-postadressen. Du måste öppna e-postmeddelandet och klicka på länken innan du kan logga in på kontot med den alternativa adressen. Det kan ta en stund innan e-postmeddelandet kommer fram.

Om du inte hittar meddelandet läser du tipsen om hur du hittar verifieringsmeddelandet eller begär att få ett nytt.

Ta bort alternativa e-postadresser

Ta bort en alternativ e-postadress

1. Logga in på Mitt konto.
  2. Välj Dina personliga uppgifter under Personliga uppgifter och sekretess.
  3. Välj E-post och sedan Alternativa e-postadresser.
  4. Välj Ta bort Ta bort vid den alternativa e-postadress som ska tas bort.

Se vilka användarnamn du kan ta bort från Google-kontot.

Din Gmail-adress kanske visas i stället för din alternativa e-postadress

När någon delar något med din alternativa e-postadress kan det hända att de ser den primära e-postadressen för ditt Google-konto (Gmail-adressen) i stället.

• Google Dokument: När någon delar något, till exempel ett dokument, med din alternativa e-postadress visas din Gmail-adress i stället för den alternativa e-postadressen.
  • Google Sites: När någon delar en webbplats med din alternativa e-postadress visas din Gmail-adress i stället för den alternativa e-postadressen.
  • Kalender: När du svarar på inbjudningar som har vidarebefordrats från den alternativa e-postadressen ser det ut som om svaren kommer från Gmail-adressen för den som organiserar.