Grunnen til at du ser en annonse

Når du ser en annonse fra Googles nettverk, kan du se mer informasjon:

• Google-tjenester, for eksempel Google Søk, YouTube eller Gmail: Klikk på Informasjon Informasjon og så  Hvorfor vises denne annonsen?
  • Nettsteder og apper som ikke er fra Google, men som samarbeider med Google for å vise annonser: Klikk på Annonsevalg Hvorfor vises denne annonsen?.
  • For enkelte annonser på Googles nettverk kan du klikke på Betalt av for å få mer informasjon om annonsøren.

Du kan se annonser på grunnlag av blant annet:

• Informasjonen din:
    • informasjon om deg i Google-kontoen din, for eksempel aldersgruppe og kjønn
    • den generelle posisjonen din
  • Aktiviteten din:
    • søkeordene du skriver inn
    • tidligere søkeaktivitet
    • aktiviteten din på nettet mens du er logget på Google
    • de tidligere interaksjonene dine med annonser
    • hvilke typer nettsteder du besøker
    • aktivitet i mobilapper på enheten din
    • aktivitetene dine på en annen enhet
  • Annen informasjon:
    • tid på døgnet
    • informasjon du har gitt til annonsøren, for eksempel hvis du har registrert deg for et nyhetsbrev med e-postadressen din

Google kan tilpasse annonser slik at de er nyttigere for deg.

Personlig tilpassede annonser blir ikke vist eller skjult for deg basert på sensitive kategorier som etnisk opphav, religion, seksuell legning eller helse.

Annonsetyper du kan se

• Annonser i Google-tjenester: Du kan se annonser sammen med resultater på Google Søk eller før du ser en video på YouTube.
  • Annonser på nettsteder og apper som ikke er fra Google: Nettsteder og apper som ikke er fra Google (f.eks. nettstedet til en avis eller en spillapp), som viser annonser fra Google.

Slik jobber Google med annonsører

Annonser er nødvendig for mange nettsteder som tilbyr gratistjenester eller gratis informasjon. Annonser bidrar også til å sørge for at mange Google-tjenester kan tilbys gratis.

Som et annonsenettverk kobler Google sammen

• folk som eier nettsteder med annonseplass
  • folk som vil markedsføre et produkt
  • folk som synes produktet er interessant

Google selger ikke den personlige informasjonen din til noen, og lar heller ikke noen lese e-postene dine for å vise deg annonser.

• Nettsteder som er vert for annonser, kan bare se informasjon du har bedt Google om å dele.
  • Annonsører kan bare se resultatene de oppnår med annonsene sine.

Finn ut mer om hvordan Google-annonser fungerer.

Googles annonseringsstandarder

Google deltar i bransjegrupper som lager og følger standarder innen annonsering på nettet:

«Betalt av»-bekjentgjørelser

For enkelte annonser på Googles nettverk kan du se mer informasjon om annonsøren ved å klikke på Hvorfor vises denne annonsen?-ikonet i hjørnet på annonsen og deretter klikke på  Betalt av.

«Betalt av»-bekjentgjørelsene inneholder tilleggsinformasjon om annonsøren som betalte for annonsen, inkludert annonsørens navn og noen biografiske detaljer. Deler av denne informasjonen kan være lovpålagt.

Du kan klikke på Se flere annonser-linken i «Betalt av»-bekjentgjørelsen for å se flere annonser som annonsøren har betalt og detaljer om disse annonsene, i Politisk annonsering i Google Innsynsrapport

Linker til beslektet innhold