Waarom u een advertentie te zien krijgt

Wanneer u een advertentie uit het Google-netwerk ziet, kunt u meer informatie bekijken:

• Google-services, zoals Google Zoeken, YouTube of Gmail: klik op Info Informatie en dan Waarom deze advertentie?.
  • Niet-Google-websites en -apps die samenwerken met Google om advertenties weer te geven: klik op Info Waarom deze advertentie?.
  • Sommige advertenties in het Google-netwerk: klik op Betaald door voor meer informatie over de adverteerder.

Redenen waarom u mogelijk een advertentie te zien krijgt

• Uw gegevens:
    • Gegevens in uw Google-account, zoals leeftijdscategorie en geslacht
    • Uw algemene locatie
  • Uw activiteit:
    • De huidige zoekopdracht
    • Eerdere zoekactiviteit
    • Activiteit terwijl u was ingelogd bij Google
    • Eerdere interacties met advertenties
    • Typen websites die u bezoekt
    • Typen mobiele-app-activiteit op uw apparaat
    • Activiteit op een ander apparaat
  • Overige gegevens:
    • Het tijdstip van de dag
    • Gegevens die u aan een adverteerder heeft verstrekt, bijvoorbeeld wanneer u zich met uw e-mailadres heeft aangemeld voor een nieuwsbrief

Google kan advertenties personaliseren, zodat ze nuttiger voor u zijn.

Er worden geen gepersonaliseerde advertenties weergegeven of verborgen op basis van gevoelige categorieën, zoals ras, religie, seksuele geaardheid of gezondheid.

Typen advertenties die u mogelijk te zien krijgt

• Advertenties op Google-services: u ziet mogelijk advertenties bij de resultaten in Google Zoeken of voordat u een video bekijkt op YouTube.
  • Advertenties op niet-Google-websites en -apps: niet-Google-websites en -apps (zoals de website van een krant of een game-app) waarop of waarin advertenties van Google worden weergegeven.

Hoe Google met adverteerders werkt

Advertenties zijn voor veel websites noodzakelijk om gratis services of informatie te bieden. Advertenties zorgen er ook voor dat veel Google-services gratis kunnen worden aangeboden.

Google is een advertentienetwerk dat de volgende mensen verbindt:

• Mensen die websites met advertentieruimte hebben.
  • Mensen die een product willen promoten.
  • Mensen die van mening zijn dat een product interessant is.

Google verkoopt uw persoonlijke informatie aan niemand en laat niemand uw e-mails lezen om advertenties aan u te laten zien.

• Websites die advertenties hosten, zien alleen gegevens die Google van u mag delen.
  • Adverteerders kunnen alleen de prestaties van hun advertenties bekijken.

Meer informatie over hoe Google-advertenties werken.

De advertentierichtlijnen van Google

Google maakt deel uit van brancheorganisaties die normen voor online advertenties ontwikkelen en volgen:

Betaald door

Voor sommige advertenties in het Google-netwerk kunt u meer informatie over de adverteerder bekijken. Klik hiervoor op het pictogram Waarom deze advertentie? in de hoek van de advertentie en klik vervolgens op Betaald door.

De 'Betaald door'-kennisgeving bevat extra informatie over de adverteerder die voor de advertentie heeft betaald, waaronder de naam van de adverteerder en enkele biografische gegevens. Sommige van deze gegevens kunnen wettelijk verplicht zijn.

Als u in de 'Betaald door'-kennisgeving op de link Meer advertenties weergeven klikt, ziet u meer advertenties die de adverteerder heeft betaald. Voor informatie over die advertenties klikt u op 'Politieke advertenties in het Google Transparantierapport.