Miksi näet mainoksen?

Kun näet Googlen verkostosta peräisin olevan mainoksen, voit lukea siitä lisätietoja:

• Google-palvelut, esimerkiksi Google Haku, YouTube tai Gmail: Valitse Tiedot Tiedot ja sitten  Miksi tämä mainos?
  • Googlen ulkopuoliset sivustot ja sovellukset, jotka näyttävät mainoksia Googlen avulla: Valitse Mainokseni Miksi tämä mainos.
  • Joistakin Googlen verkostossa näkyvistä mainoksista voit klikata myös Maksaja-kohtaa, niin saat lisätietoja mainostajasta.

Syitä mainoksen näkemiseen

• Omat tietosi:
    • Google-tilisi tiedot, esim. ikä ja sukupuoli
    • Yleinen sijaintisi
  • Oma toiminta:
    • Nykyinen hakukyselysi
    • Aiemmat hakutapahtumat
    • Toimintasi Googleen kirjautuneena
    • Aiemmat reaktiosi mainoksiin
    • Käyttämäsi sivustotyypit
    • Toiminta laitteesi mobiilisovelluksissa
    • Toimintasi muilla laitteilla
  • Muut tiedot:
    • Kellonaika
    • Mainostajalle antamasi tiedot, esimerkiksi sähköpostiosoite tilatessasi uutiskirjeen

Google voi personoida mainoksia tehdäkseen niistä sinulle hyödyllisempiä.

Emme personoi mainoksia perustuen arkaluontoisiin tietoihin, kuten etniseen alkuperään, uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen tai terveyteen.

Näkemiesi mainosten tyypit

• Mainokset Googlen palveluissa: Saatat nähdä mainoksia Google Haun tulosten yhteydessä tai YouTube-videon alussa.
  • Mainokset muiden yritysten verkkosivustoilla ja sovelluksissa: Tähän kuuluvat Googlen ulkopuoliset sivustot ja sovellukset (kuten lehden verkkosivusto tai pelisovellus), jotka näyttävät Googlen mainoksia.

Googlen yhteistyö mainostajien kanssa

Monet verkkosivustot tarvitsevat mainoksia voidakseen tarjota maksuttomia palveluja tai tietoja. Mainosten ansiosta myös monet Googlen palvelut ovat maksuttomia.

Googlen mainosverkosto tuo yhteen

• mainospaikkoja sisältävien verkkosivustojen omistajat
  • tuotteita mainostavat henkilöt
  • tuotteista kiinnostuneet henkilöt.

Google ei myy henkilötietojasi kenellekään, eikä kukaan saa lukea sähköpostejasi näyttääkseen sinulle mainoksia.

• Mainoksia näyttävät sivustot näkevät vain tietoja, joiden jakamista olet pyytänyt Googlelta.
  • Mainostajat näkevät vain mainostensa tehokkuuden.

Lisätietoja Google-mainosten toiminnasta

Googlen mainosstandardit

Google on mukana edunvalvontaryhmissä, jotka luovat ja valvovat verkkomainonnan standardeja:

Maksaja

Joistakin Googlen verkostossa näkyvistä mainoksista saat lisätietoja mainostajasta, kun klikkaat mainoksen kulmasta Miksi tämä mainos? ja sitten Maksaja.

Mainoksen maksajan kertova ilmoitus tarjoaa mainoksen maksaneesta mainostajasta lisätietoja, kuten mainostajan nimen ja muita tietoja. Jotkin näistä tiedoista ovat lakisääteisiä.

Voit klikata Näytä lisää mainoksia ‑linkkiä mainoksen maksajan kertovassa ilmoituksessa, niin näet lisätietoja mainoksista Googlen poliittisen mainonnan avoimuusraportissa.