Verdachte activiteit in uw account gedetecteerd

Opmerking: Als u vanuit het inlogvak bent omgeleid naar deze pagina, hebben we verdachte activiteit in uw account gedetecteerd.

Nagaan of uw account is gehackt

Als u een van de volgende signalen opmerkt, kan het zijn dat iemand anders uw Google-account gebruikt.

Belangrijk: Als u vermoedt dat iemand anders uw Google-account gebruikt, wijzigt u onmiddellijk uw wachtwoord voor:

• uw Google-account (als u dit nog niet had gewijzigd toen u verdachte activiteit opmerkte),
  • apps en sites waarop u hetzelfde wachtwoord als voor uw Google-account heeft gebruikt,
  • apps en sites die contact met u opnemen via het e-mailadres van uw Google-account,
  • apps en sites waarop u inlogt met het e-mailadres van uw Google-account, en
  • apps en sites waarvoor u wachtwoorden heeft opgeslagen in uw Google-account.

Verdachte accountactiviteit

Onbekende wijzigingen in essentiële beveiligingsinstellingen

Als u onbekende wijzigingen ziet in de onderstaande instellingen, corrigeert u deze onmiddellijk:

Ongeautoriseerde financiële activiteit

In de volgende gevallen kan uw financiële activiteit verdacht zijn:

Meldingen van ongebruikelijke activiteit

Opmerking: We gebruiken uw hersteltelefoonnummer en -mailadres om u op de hoogte te brengen van verdachte activiteit.

We stellen u op de hoogte van ongebruikelijke activiteit via:

• een melding over een ongebruikelijke login of een nieuw apparaat dat uw account gebruikt,
  • een melding dat uw gebruikersnaam, wachtwoord of andere beveiligingsinstellingen zijn gewijzigd, terwijl u deze wijziging niet heeft aangebracht,
  • een melding over een andere activiteit die u niet herkent,
  • een rode balk bovenaan het scherm met de mededeling dat er verdachte activiteit is waargenomen in uw account,
  • de pagina Apparaatactiviteit en beveiligingsgebeurtenissen.

Verdachte activiteiten in Google-producten die u gebruikt

Gmail

Gmail-instellingen

Als u onbekende wijzigingen ziet in de onderstaande instellingen, corrigeert u deze onmiddellijk:

Gmail-activiteit

In de volgende gevallen kan uw Gmail-activiteit verdacht zijn:

• U ontvangt geen e-mail meer.
  • Uw vrienden vertellen dat zij spam of ongebruikelijke e-mails van u hebben ontvangen.
  • Uw gebruikersnaam is gewijzigd.
  • Uw e-mails zijn verwijderd uit uw inbox en u kunt ze niet vinden in de prullenbak. U kunt melden dat e-mails zijn verdwenen om ze mogelijk te kunnen herstellen.
  • U ziet verzonden e-mails die u niet heeft geschreven.
YouTube

In de volgende gevallen kan uw YouTube-activiteit verdacht zijn:

• Uw YouTube-kanaal bevat onbekende wijzigingen aan uw profielfoto, beschrijvingen, e-mailinstellingen of verzonden berichten.
  • Uw YouTube-kanaal bevat video's die u niet heeft geüpload of reacties die u niet heeft geplaatst.
Google Drive

In de volgende gevallen kan uw Google Drive-activiteit verdacht zijn:

Google Foto's

In de volgende gevallen kan uw activiteit in Google Foto's verdacht zijn:

Blogger

In de volgende gevallen kan uw Blogger-activiteit verdacht zijn:

• Posts die u niet heeft gepubliceerd, worden op uw blog weergegeven.
  • U ontvangt reacties over posts die u niet heeft geplaatst.
  • Het e-mailadres waarmee uw posts op Blogger worden geplaatst, is gewijzigd en u heeft deze wijziging niet aangebracht.
  • Uw blog is verdwenen of geblokkeerd.