Verdachte activiteit in uw account onderzoeken

Opmerking: Als u vanuit het inlogvak bent omgeleid naar deze pagina, hebben we verdachte activiteit in uw account gedetecteerd.

Nagaan of uw Google-account is gehackt

Als u een van de volgende signalen opmerkt, kan het zijn dat iemand anders uw Google-account gebruikt.

Belangrijk: Als u denkt dat iemand anders heeft ingelogd op uw Google-account, wijzigt u onmiddellijk uw wachtwoord voor:

• Uw Google-account, als u dat nog niet heeft gedaan.
  • Apps en sites:
    • Waarvoor u hetzelfde wachtwoord gebruikt als voor uw Google-account.
    • Die contact met u opnemen via het e-mailadres van uw Google-account.
    • Waarbij u inlogt met het e-mailadres van uw Google-account.
    • Waarvoor u wachtwoorden heeft opgeslagen in uw Google-Account.

U kunt dan zoeken naar niet eerder gebruikte apparaten die zijn ingelogd op uw account en deze verwijderen.

Verdachte accountactiviteit

Onbekende wijzigingen in essentiële beveiligingsinstellingen

Als u onbekende wijzigingen ziet in de onderstaande instellingen, corrigeert u deze onmiddellijk:

Ongeautoriseerde financiële activiteit

In de volgende gevallen kan uw financiële activiteit verdacht zijn:

Meldingen van ongebruikelijke activiteit

Tip: We gebruiken uw hersteltelefoonnummer en -mailadres om u te informeren over verdachte activiteit.

We stellen u op de hoogte van ongebruikelijke activiteit via:

• Een melding over een ongebruikelijke login of een nieuw apparaat dat uw account gebruikt.
  • Een melding dat uw gebruikersnaam, wachtwoord of andere beveiligingsinstellingen zijn gewijzigd, terwijl u deze wijziging niet heeft aangebracht.
  • Een melding over een andere activiteit die u niet herkent.
  • Een rode balk bovenaan het scherm met de mededeling dat er verdachte activiteit is waargenomen in uw account.
  • De pagina Apparaatactiviteit en beveiligingsgebeurtenissen.

Verdachte activiteiten in Google-producten die u gebruikt

Gmail

Gmail-instellingen

Als u onbekende wijzigingen ziet in de onderstaande instellingen, corrigeert u deze onmiddellijk:

Gmail-activiteit

In de volgende gevallen kan uw Gmail-activiteit verdacht zijn:

• U ontvangt geen e-mails meer.
  • Uw vrienden vertellen dat zij spam of ongebruikelijke e-mails van u hebben ontvangen.
  • Uw gebruikersnaam is gewijzigd.
  • Uw e-mails zijn verwijderd uit uw inbox en u kunt ze niet vinden in de prullenbak. U kunt ontbrekende e-mails melden en deze mogelijk herstellen.
  • U ziet gestuurde e-mails die u niet heeft opgesteld.
YouTube

In de volgende gevallen kan uw YouTube-activiteit verdacht zijn:

• Uw YouTube-kanaal bevat video's die u niet heeft geüpload, reacties die u niet heeft geplaatst of onbekende wijzigingen in uw:
    • Kanaalnaam
    • Profielfoto
    • Beschrijvingen
    • E-mailinstellingen
    • Gestuurde berichten
Google Drive

In de volgende gevallen kan uw Google Drive-activiteit verdacht zijn:

Google Foto's

In de volgende gevallen kan uw activiteit in Google Foto's verdacht zijn:

Blogger

In de volgende gevallen kan uw Blogger-activiteit verdacht zijn:

• Posts die u niet heeft gepubliceerd, worden op uw blog weergegeven.
  • U ontvangt reacties over posts die u niet heeft geplaatst.
  • Het e-mailadres waarmee uw posts op Blogger worden geplaatst, is gewijzigd en u heeft deze wijziging niet aangebracht.
  • Uw blog is verdwenen of geblokkeerd.
Google Ads

Uw Google Ads-activiteit kan verdacht zijn als u het volgende tegenkomt:

• Onbekende advertenties die verwijzen naar onbekende links of bestemmingen
  • Onbekende verhogingen in uw uitgaven aan advertenties
  • Onbekende wijzigingen in accounteigenaren, -beheerders of -gebruikers
true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.