Tililläsi on havaittu epäilyttävää toimintaa

Huom. Jos sinut ohjattiin tälle sivulle kirjautumiskentästä, olemme havainneet tililläsi epäilyttävää toimintaa.

Merkkejä tilin vaarantumisesta

Jos huomaat joitain näistä merkeistä, joku muu saattaa käyttää Google-tiliäsi.

Tärkeää: Jos uskot, että joku muu käyttää Google-tiliäsi, vaihda seuraavien salasana välittömästi:

• Google-tilisi (jos et vaihtanut sitä heti huomattuasi epäilyttävää toimintaa)
  • Sovellukset ja sivustot, joilla käytät samaa salasanaa kuin Google-tilillä
  • Sovellukset ja sivustot, jotka ottavat sinuun yhteyttä Google-tilisi sähköpostiosoitteella
  • Sovellukset ja sivustot, joille kirjaudut Google-tilin sähköpostiosoitteella
  • Sovellukset ja sivustot, joiden salasanat olet tallentanut Google-tilillesi

Epäilyttävät tilitapahtumat

Tärkeiden suojausasetusten tuntemattomat muutokset

Korjaa asetus heti, jos seuraavissa näkyy tuntemattomia muutoksia:

Luvattomat taloustapahtumat

Taloustapahtumat voivat olla epäilyttäviä näissä tapauksissa:

Ilmoitukset epätavallisesta toiminnasta

Huom. Käytämme palauttamisen puhelinnumeroasi ja sähköpostiasi epäilyttävästä toiminnasta ilmoittamiseen.

Ilmoitamme epätavallisesta toiminnasta seuraavilla tavoilla:

• Lähettämällä ilmoituksen epätavallisesta kirjautumisesta tai uudesta tiliäsi käyttävästä laitteesta
  • Lähettämällä ilmoituksen, että käyttäjänimesi tai salasanasi on muutettu, mutta et itse tehnyt tätä muutosta
  • Lähettämällä ilmoituksen muusta toiminnasta, jota et tunnista
  • Näyttämällä näytön yläreunassa punaisen palkin, jossa lukee Olemme havainneet tililläsi epäilyttävää toimintaa
  • Laitteen toiminta ja tietoturvatapahtumat ‑sivun kautta

Epäilyttävä toiminta käyttämissäsi Google-tuotteissa

Gmail

Gmail-asetukset

Korjaa asetus heti, jos seuraavissa näkyy tuntemattomia muutoksia:

Gmail-toiminta

Gmail-toiminta voi olla epäilyttävää näissä tapauksissa:

• Et enää saa sähköposteja.
  • Ystäväsi sanovat, että he ovat saaneet sinulta roskapostia tai epätavallisia sähköposteja.
  • Käyttäjänimesi on muutettu.
  • Postilaatikostasi poistettiin viestejä, eikä niitä löydy roskakorista. Voit ilmoittaa kadonneista sähköposteista ja mahdollisesti palauttaa ne.
  • Näet lähetettyjä sähköposteja, joita et ole kirjoittanut.
YouTube

YouTube-toiminta voi olla epäilyttävää näissä tapauksissa:

• YouTube-kanavallasi on profiilikuvan, kuvausten, sähköpostiasetusten tai lähetettyjen viestien muutoksia, joita et tunnista.
  • YouTube-kanavallasi on videoita, joita et ole ladannut tai kommentteja, joita et ole kirjoittanut.
Google Drive

Google Drive ‑toiminta voi olla epäilyttävää näissä tapauksissa:

Google Kuvat

Google Kuvat ‑toiminta voi olla epäilyttävää näissä tapauksissa:

Blogger

Blogger-toiminta voi olla epäilyttävää näissä tapauksissa:

• Blogissasi näkyy postauksia, joita et ole julkaissut.
  • Saat kommentteja postauksiin, joita et ole julkaissut.
  • Bloggeriin rekisteröimäsi sähköpostiosoite on muuttunut, mutta et vaihtanut sitä itse.
  • Blogisi on kadonnut tai estetty.