Tilillä ilmenneen epäilyttävän toiminnan tutkiminen

Huom. Jos sinut ohjattiin tälle sivulle kirjautumiskentästä, olemme havainneet tililläsi epäilyttävää toimintaa.

Merkkejä hakkeroidusta Google-tilistä

Jos huomaat joitain näistä merkeistä, joku muu saattaa käyttää Google-tiliäsi.

Tärkeää: Jos uskot, että joku muu on kirjautunut Google-tilillesi, vaihda salasana heti

• Google-tililläsi, jos et ole vielä tehnyt sitä
  • sovelluksissa ja sivustoilla,
    • joilla käytät samaa salasanaa kuin Google-tililläsi
    • jotka ovat sinuun yhteydessä Google-tilisi sähköpostiosoitteella
    • joihin kirjaudut Google-tilisi sähköpostiosoitteella
    • joiden salasanat olet tallentanut Google-tilillesi.

Sitten voit tarkistaa, onko tilillesi kirjauduttu tuntemattomilla laitteilla, ja poistaa nämä laitteet.

Epäilyttävät tilitapahtumat

Tärkeiden suojausasetusten tuntemattomat muutokset

Korjaa asetus heti, jos seuraavissa näkyy muutoksia, joita et tunnista:

Luvattomat taloustapahtumat

Rahatapahtumat voivat olla epäilyttäviä näissä tapauksissa:

Ilmoitukset epätavallisesta toiminnasta

Vinkki: Ilmoitamme sinulle epäilyttävästä toiminnasta palauttamisen puhelinnumeroosi ja sähköpostiosoitteeseesi.

Ilmoitamme epätavallisesta toiminnasta

• lähettämällä ilmoituksen epätavallisesta kirjautumisesta tai uudesta tiliäsi käyttävästä laitteesta
  • lähettämällä ilmoituksen, että käyttäjänimesi tai salasanasi on muutettu, mutta et tehnyt sitä itse
  • lähettämällä ilmoituksen muusta toiminnasta, jota et tunnista
  • näyttämällä näytön yläreunassa punaisen palkin, jossa lukee "Olemme havainneet tililläsi epäilyttävää toimintaa"
  • Laitteen toiminta ja tietoturvatapahtumat ‑sivun kautta.

Epäilyttävä toiminta käyttämissäsi Google-tuotteissa

Gmail

Gmail-asetukset

Korjaa asetus heti, jos seuraavissa näkyy tuntemattomia muutoksia:

Gmail-toiminta

Gmail-toiminta voi olla epäilyttävää näissä tapauksissa:

• Et enää saa sähköposteja.
  • Ystäväsi sanovat, että he ovat saaneet sinulta roskapostia tai epätavallisia sähköposteja.
  • Käyttäjänimesi on vaihdettu.
  • Postilaatikostasi poistettiin viestejä, eikä niitä löydy roskakorista. Voit ilmoittaa kadonneista sähköposteista ja mahdollisesti palauttaa ne.
  • Näet lähetettyjä sähköposteja, joita et ole kirjoittanut.
YouTube

YouTube-toiminta voi olla epäilyttävää näissä tapauksissa:

• YouTube-kanavallasi on videoita, joita et ole ladannut, kommentteja, joita et ole kirjoittanut, tai tuntemattomia muutoksia
    • kanavan nimessä
    • profiilikuvassa
    • kuvauksissa
    • sähköpostiasetuksissa
    • lähetetyissä viesteissä.
Google Drive

Google Drive ‑toiminta voi olla epäilyttävää näissä tapauksissa:

Google Kuvat

Google Kuvat ‑toiminta voi olla epäilyttävää näissä tapauksissa:

Blogger

Blogger-toiminta voi olla epäilyttävää näissä tapauksissa:

• Blogissasi näkyy postauksia, joita et ole julkaissut.
  • Saat kommentteja postauksiin, joita et ole julkaissut.
  • Bloggeriin rekisteröimäsi sähköpostiosoite on muuttunut, mutta et vaihtanut sitä itse.
  • Blogisi on kadonnut tai estetty.
Google Ads

Google Ads ‑toiminta voi olla epäilyttävää, jos näet epätavallisia

• mainoksia, jotka vievät tuntemattomiin linkkeihin tai kohteisiin
  • lisäyksiä mainoskuluissa
  • muutoksia tilin omistajiin, ylläpitäjiin tai käyttäjiin.