Logga in med Google

Vad Logga in med Google gör

Obs! Du måste ha ett Google-konto för att använda Logga in med Google. Google-kontot är samma konto som du använder för Gmail, Drive och andra appar från Google.

Med Logga in med Google kan du enkelt och säkert logga in i appar eller tjänster från tredje part med ditt Google-konto. När du använder Logga in med Google behöver du inte ange användarnamn och lösenord flera gånger i olika tjänster.

Tips!

Olika sätt att logga in

Du kan logga in i appar eller tjänster från tredje part med Google-kontot på tre sätt. Följande metoder kan användas för att logga in med ditt Google-konto:

• Knappen Logga in med Google
  • Inloggningsmeddelande från Google
  • Automatisk inloggning

Knappen Logga in med Google

Om du aldrig har använt Logga in med Google för att logga in i appen från tredje part: En icke-anpassad knapp för att Logga in med Google visas i appen. Knappen uppmanar dig att logga in. När du gör det samtycker du till att dela namnet, e-postadressen och profilbilden i ditt Google-konto med appen från tredje part.
Om du tidigare har använt Logga in med Google i appen från tredje part: En anpassad knapp visas i appen. Den här knappen är till för att du ska komma ihåg hur du senast loggade in i appen. När du klickar på knappen kan du bekräfta vilket konto du vill använda för att logga in. Du loggas sedan in i appen.

Inloggningsmeddelande från Google

Du kan enkelt registrera dig för eller logga in på tredjepartskonton med inloggningsmeddelandet från Google. När du besöker en webbplats eller app som har stöd för inloggningsmeddelanden från Google visas en avisering. Aviseringen uppmanar dig att registrera dig eller logga in. När du trycker på den loggas du in i appen från tredje part.
Tips! Om du använder Chrome kanske webbadressen Logga in på Exampleapp.com visas i stället för appnamnet Logga in på Example App i meddelandet. Läs mer om inloggningsmeddelanden från tredje part i Chrome.
Automatisk inloggning

Obs! Om du vill använda automatisk inloggning måste du redan vara inloggad på ditt Google-konto och tidigare ha gett samtycke till att dela din profil med tredje part i inloggningssyfte. Om du inte har gett samtycke till tredje part visas inloggningsmeddelandet för Google.

För att det ska bli smidigare för dig tar automatisk inloggning bort de manuella stegen för att logga in när du återvänder till en app eller tjänst. En dialogruta visar inloggningsprocessen medan den pågår.

Varför ska jag använda Logga in med Google?

Logga in med Google är ett enkelt och säkert sätt att använda Google-kontot för att logga in i och registrera sig för webbplatser och appar på internet. Det minskar behovet av lösenord, vilket minskar den medföljande frustrationen och säkerhetsriskerna.

Förbättrad säkerhet

När du använder Logga in med Google skapar du ett säkert konto utan lösenord hos tjänsten från tredje part. Det innebär att du inte behöver använda unika användarnamn och lösenord för varje tjänst från tredje part.
När du använder Logga in med Google minskar du antalet appar och tjänster där lösenord måste lagras. Med Logga in med Google säkerställer du även en säker överföring av autentiseringsinformation.
Eftersom du kan använda Google-kontot för att logga in i flera appar och tjänster samtidigt arbetar vi ständigt för att du ska få en säker upplevelse med dina favoritappar och -webbplatser. Vi tillämpar till exempel användning av HTTPS för att kryptera din data. Detta gör det säkrare att surfa och förhindrar osäkra inloggningar.
Vår säkra teknik, skyddsfunktionen för flera konton, bidrar även till att upptäcka misstänkta händelser i kontot. Säkerhetsaviseringar delas med appar och tjänster från tredje part som du har kopplat till Google-kontot. Då kan appar och tjänster från tredje part bättre skydda dig online från misstänkta händelser som har identifierats av Google.
Tips! Du hittar fler sätt att skydda Google-kontot i Gör kontot säkrare.

Enkelt att använda

Logga in med Google gör det enkelt att logga in. Du kan logga in med bara ett klick eller två. För vissa appar och webbplatser kan du logga in automatiskt och konsekvent på alla plattformar när du har använt Logga in med Google på en plattform.
När du surfar på en ny webbplats eller testar en ny app kan du använda Logga in med Google för att skapa ett nytt tredjepartskonto. Kontot använder profilinformationen från ditt Google-konto, inklusive ditt namn, din e-postadress och din profilbild.
Bevara din integritet

Obs! Vi delar aldrig lösenordet för Google-kontot med tredje part.

Din integritet är viktig för oss och det ska vara enkelt för dig att styra vilken information som delas och med vem.

När du samtycker till att dela information med tredje part i inloggningssyfte delar vi sådan information som ditt namn, din e-postadress och din profilbild.

Google använder inte data från Logga in med Google för annonser eller i andra syften som inte rör säkerhet. Läs mer i Så delar du data på ett säkert sätt med Logga in med Google.

Om du är bekymrad över en tredje parts policy för integritet eller datadelning kan du sluta använda Logga in med Google i appen eller på webbplatsen i fråga. När du har samtyckt till att dela din data hanteras den av tredje part och det är deras ansvar att hantera den. Mer information finns i tredje parts integritetspolicy.
Logga in var som helst
Med alternativet Logga in med Google kan du logga in på olika plattformar och i olika webbläsare och förvänta dig ett konsekvent inloggningsflöde. Inloggningen på olika plattformar, som Android och iOS, kan skilja sig något från upplevelsen på webben, men vi försöker göra processen konsekvent.

Så fungerar Logga in med Google

Logga in med Google gör det lättare att logga in på olika webbplatser på internet. Om du undrar vad Logga in med Google erbjuder kan du läsa svaren på frågorna nedan.

Hur inaktiverar jag inloggningsmeddelandena för Logga in med Google?
Om du vill inaktivera inloggningsmeddelandet Logga in med Google på Android öppnar du inställningarna för Logga in med Google och inaktiverar inloggningsmeddelandet för Google-kontot. Öppna webbläsaren för att inaktivera ytterligare meddelanden. Läs mer om hur du inaktiverar inloggningsmeddelanden från tredje part i Chrome.

Kan jag använda Logga in med Google om jag inte har ett Google-konto?

Du måste ha ett Google-konto för att använda Logga in med Google.

Vad händer om jag är utloggad från Google-kontot när jag vill använda Logga in med Google?

Du måste först logga in på ditt Google-konto för att använda Logga in med Google.

Hur fungerar Logga in med Google om jag har fler än ett Google-konto?

Om du har fler än ett Google-konto blir du ombedd av Logga in med Google att välja vilket konto du vill använda.

Om Google-kontot du vill använda inte är ett av alternativen väljer du Lägg till ytterligare ett konto.

Spelar det någon roll om jag redan har ett konto i appen från tredje part?

Du kan använda Logga in med Google för att logga in i en app eller tjänst från tredje part där du redan har ett konto.

Om du inte redan har ett tredjepartskonto kan det skapas automatiskt åt dig när du använder Logga in med Google.

Vad händer om jag raderar mitt Google-konto?

Om du raderar ditt Google-konto raderas dina inloggningsuppgifter på webbplatsen från tredje part. Du kan bli ombedd att använda ett tidigare användarnamn och lösenord om du hade ett tredjepartskonto innan du använde Logga in med Google. Du kan även skapa ett nytt användarnamn och lösenord.

Vad händer om jag tar bort mitt tredjepartskonto?

Ditt Google-konto påverkas inte. Tredjepartskonton och Google-konton är oberoende av varandra.

Hur håller jag reda på var jag använder Logga in med Google?

Du hittar en lista över alla tjänster från tredje part där du använder Logga in med Google på sidan med kopplingar. Läs mer i Så delar du data på ett säkert sätt med Logga in med Google.

Hur slutar jag använda Logga in med Google?

Om du inte längre vill logga in i en app eller tjänst från tredje part med Google-kontot kan du ta bort kopplingen.

1. Kontrollera att du är inloggad på ditt Google-konto.
  2. Se apparna och tjänsterna som använder Logga in med Google.
  3. Välj den app eller tjänst från tredje part vars koppling du vill ta bort.
  4. Välj Visa information följt av Sluta använda Logga in med Google följt av Bekräfta.
    • Tips! Om du har fler än en kopplingstyp visas kopplingen Logga in med Google under Så här hjälper Google dig att logga in på {appens namn}.

Vad händer när jag använder Logga in med Google?

Logga in med Google använder en kod som överförs säkert och som är baserad på ditt Google-konto. Den används för autentisering och tillåter appar att skapa ett konto utifrån informationen som delas från Google-kontot, till exempel namn, e-postadress och profilbild. Läs mer i Så delar du data på ett säkert sätt med Logga in med Google.

true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.