Inloggen met Google

Wat Inloggen met Google doet

Belangrijk: Als je Inloggen met Google wilt gebruiken, heb je een Google-account nodig. Je Google-account is hetzelfde account dat je gebruikt voor Gmail, Drive en andere Google-apps.

Met Inloggen met Google kun je makkelijk en beveiligd inloggen bij apps of services van derden met je Google-account. Als je Inloggen met Google gebruikt, hoef je niet elke keer opnieuw een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren voor verschillende services.

Tips:

Verschillende manieren om in te loggen

Je kunt je Google-account op 3 manieren gebruiken om in te loggen bij apps of services van derden. Dit zijn alle methoden om met je Google-account in te loggen:

• Knop Inloggen met Google
  • Google-inlogprompt
  • Automatisch inloggen

Knop Inloggen met Google

Als je Inloggen met Google nog nooit hebt gebruikt om in te loggen bij een app van derden: De app heeft in dat geval een niet-gepersonaliseerde knop Inloggen met Google. Via deze knop kun je inloggen. Als je dit doet, geef je ons toestemming om de naam, het e-mailadres en de profielfoto die aan je Google-account zijn gekoppeld met die derde partij te delen.
Als je Inloggen met Google eerder hebt gebruikt met een app van derden: De app heeft in dat geval een gepersonaliseerde knop. Deze knop toont hoe je de laatste keer bij de app bent ingelogd. Als je op de knop klikt, kun je het account kiezen waarmee je wilt inloggen. Daarna word je ingelogd bij de app.

Google-inlogprompt

Met de Google-inlogprompt kun je jezelf makkelijk aanmelden voor of inloggen op accounts van derden. Als je een site of app bezoekt die de Google-inlogprompt ondersteunt, komt er een melding te staan. In deze melding wordt je gevraagd om je aan te melden of in te loggen. Als je hierop tikt, word je ingelogd bij de app van derden.
Tip: Als je Chrome gebruikt, staat misschien de website-URL in de prompt (Inloggen bij voorbeeldapp.com) in plaats van de app-naam (Inloggen bij Voorbeeld-app). Meer informatie over inlogprompts van derden in Chrome
Automatisch inloggen

Belangrijk: Als je Automatisch inloggen wilt gebruiken, moet je al zijn ingelogd op je Google-account en eerder toestemming hebben gegeven om je profiel met de derde partij te delen voor inlogdoeleinden. Als je geen toestemming hebt gegeven aan de derde partij, verschijnt de Google-inlogprompt.

Voor een naadloze gebruikerservaring verwijdert Automatisch inloggen de handmatige stappen om in te loggen als je terugkeert naar een app of service. Een dialoogvenster toont de voortgang van het inlogproces.

Waarom Inloggen met Google gebruiken?

Dankzij Inloggen met Google kun je makkelijk inloggen bij en jezelf aanmelden voor websites en apps op internet met de vertrouwde beveiliging van je Google-account. Dat betekent minder frustraties en beveiligingsrisico's, omdat je dan niet meer afhankelijk bent van wachtwoorden.

Verbeterde beveiliging

Als je Inloggen met Google gebruikt, maak je een beveiligd account zonder wachtwoord bij de service van derden. Je hoeft dus geen unieke gebruikersnamen en wachtwoorden te gebruiken voor elke service van derden.
Als je Inloggen met Google gebruikt, beperk je het aantal apps en services waarin wachtwoorden moeten worden opgeslagen. Inloggen met Google zorgt ook voor een beveiligde overdracht van verificatiegegevens.
Omdat je een Google-account kunt gebruiken om in te loggen bij meerdere apps en services, nemen we de nodige maatregelen om de beveiliging van functionaliteit voor je favoriete apps en websites te waarborgen. We dwingen bijvoorbeeld het gebruik van HTTPS af om je gegevens te versleutelen. Dit maakt browsen veiliger en voorkomt onbeveiligde logins.
Met onze beveiligde technologie Cross-accountbeveiliging kun je ook verdachte gebeurtenissen in je account opsporen. Het apparaat deelt beveiligingsmeldingen met apps en services van derden die deze functie gebruiken en die je aan je Google-account koppelt. Op die manier kunnen apps en services van derden de Google-functie voor het vaststellen van verdachte gebeurtenissen gebruiken om je online te beschermen.
Tip: Ga naar Je account beter beveiligen voor meer manieren om je Google-account te beveiligen.

Gebruiksvriendelijk

Via Inloggen met Google kun je makkelijk inloggen. Je kunt hiermee met 1 of 2 klikken inloggen. Als je Inloggen met Google gebruikt op een site of in een app op één platform, kun je in sommige gevallen automatisch en consistent inloggen op alle platforms.
Als je op een nieuwe website browst of een nieuwe app uitprobeert, kun je Inloggen met Google gebruiken om een nieuw account van derden te maken. Het account gebruikt de profielgegevens van je Google-account, waaronder je naam, e-mailadres en profielfoto.
Je privacy beschermen

Belangrijk: We delen het wachtwoord van je Google-account nooit met derden.

Je privacy is belangrijk, dus je moet makkelijk kunnen bepalen welke informatie wordt gedeeld en met wie.

Als je toestemming geeft om gegevens met derden te delen voor inlogdoeleinden, omvatten de gegevens die we delen je naam, e-mailadres en profielfoto.

Google gebruikt gegevens van Inloggen met Google niet voor advertenties of andere niet-beveiligingsdoeleinden. Ga naar Hoe je je gegevens beveiligd kunt delen via Inloggen met Google voor meer informatie.

Als je je zorgen maakt over het privacybeleid of het beleid voor gegevens delen van een derde partij, kun je stoppen met het gebruik van Inloggen met Google voor die app of site. Nadat je toestemming hebt gegeven om je gegevens te delen, worden ze beheerd door die derde partij en is die partij hiervoor verantwoordelijk. Neem het privacybeleid van de derde partij door voor meer informatie.
Overal inloggen
Als je de optie Inloggen met Google gebruikt, kun je inloggen op verschillende platforms en browsers. Ook kun je een consistent inlogproces verwachten. Hoewel de inlogfunctionaliteit op verschillende platforms (zoals Android en iOS) enigszins kan verschillen van de functionaliteit op internet, proberen we de procedure consistent te maken.

Hoe Inloggen met Google werkt

Via Inloggen met Google kun je makkelijker inloggen op verschillende sites op internet. Hieronder vind je meer informatie over wat Inloggen met Google te bieden heeft.

Hoe zet ik inlogprompts voor Inloggen met Google uit?
Als je de inlogprompt voor Inloggen met Google in Android wilt uitzetten, ga je naar de instellingen voor Inloggen met Google en zet je de inlogprompt voor je Google-account uit. Ga naar de browser om aanvullende prompts uit te zetten. Meer informatie over hoe je inlogprompts van derden uitzet in Chrome

Kan ik Inloggen met Google gebruiken als ik geen Google-account heb?

Je hebt een Google-account nodig om Inloggen met Google te gebruiken.

Wat als ik ben uitgelogd van mijn Google-account als ik Inloggen met Google wil gebruiken?

Als je Inloggen met Google wilt gebruiken, moet je eerst inloggen op je Google-account.

Hoe werkt Inloggen met Google als ik meerdere Google-accounts heb?

Als je meer dan één Google-account hebt, vraagt Inloggen met Google je welk account je wilt gebruiken.

Als het Google-account dat je wilt gebruiken niet in de lijst staat, selecteer je Nog een account toevoegen.

Maakt het uit of ik al een account bij de app van derden heb?

Als je al een account hebt bij een app of service van derden, kun je Inloggen met Google gebruiken om in te loggen.

Als je geen bestaand account bij de derde partij hebt, kan er automatisch een account voor je worden gemaakt als je Inloggen met Google gebruikt.

Wat gebeurt er als ik mijn Google-account verwijder?

Als je je Google-account verwijdert, verwijder je ook je inloggegevens voor de site van derden. Misschien wordt je gevraagd om een nieuw account te maken of een eerdere combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord te gebruiken als je al een account bij derden had voordat je Inloggen met Google gebruikte.

Wat gebeurt er als ik mijn account van derden verwijder?

Dit heeft geen invloed op je Google-account. Accounts van derden en Google-accounts zijn niet afhankelijk van elkaar.

Hoe houd ik bij waar ik Inloggen met Google gebruik?

Op de pagina met koppelingen kun je een lijst vinden met alle services van derden waarvoor je Inloggen met Google gebruikt. Ga naar Hoe je je gegevens beveiligd kunt delen via Inloggen met Google voor meer informatie.

Hoe stop ik het gebruik van Inloggen met Google?

Als je je Google-account niet meer wilt gebruiken om in te loggen bij een app of service van derden, kun je de koppeling verwijderen.

1. Zorg dat je bent ingelogd op je Google-account.
  2. Bekijk de apps en services die Inloggen met Google gebruiken.
  3. Selecteer de app of service van derden waarvoor je de koppeling wilt verwijderen.
  4. Selecteer Details bekijken en dan Inloggen met Google niet meer gebruiken en dan Bevestigen.
    • Tip: Als je meer dan één type koppeling hebt, staat de koppeling voor Inloggen met Google bij Hoe Google je helpt in te loggen bij {App-naam}.

Wat gebeurt er als ik Inloggen met Google gebruik?

Inloggen met Google gebruikt een code die gebaseerd is op je Google-account en die beveiligd wordt overgedragen. Apps kunnen hiermee je identiteit verifiëren en een account maken op basis van de informatie die is gedeeld vanuit je Google-account, zoals je naam, e-mailadres en profielfoto. Ga naar Hoe je je gegevens beveiligd kunt delen via Inloggen met Google voor meer informatie.

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.