Hitta videor med röstsökning

Använd röstsökning för att hitta videor.

Hantera ljudinspelningar från röstsökning på YouTube

Viktigt! Ljudinspelningar kan sparas på andra platser beroende på andra inställningar.

När du gör en röstsökning på YouTube, som är en av Googles tjänster, använder Google ljudigenkänningsteknik för att behandla ljudet och svara dig.

Med inställningen för ljudinspelning på YouTube sparas ljudinspelningar från dina röstsökningar på YouTube i Google-kontot med YouTube-historiken. Som beskrivs nedan kan Google använda din YouTube-historik för att förbättra Googles ljudigenkänningsteknik. Inställningen för ljudinspelning är inaktiverad såvida du inte aktiverar den.

Så används ljudinställningar

Om du väljer att spara ljudinspelningar med YouTube-historiken använder Google det här ljudet för att utveckla och förbättra ljudigenkänningstekniken och de Google-tjänster som använder den, till exempel röstsökning på YouTube.

Utbildade granskare lyssnar på, transkriberar och kommenterar sparade ljudutdrag i syfte att göra vissa förbättringar av ljudtekniken så att Googles tjänster bättre kan analysera ljudet. Google vidtar åtgärder för att skydda din integritet, bland annat genom att ta bort kopplingen mellan ljudet och ditt konto när granskarna analyserar det.

Aktivera eller inaktivera ljudinspelningar

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och integritet.
  3. Klicka på YouTube-historik under Historikinställningar.
  4. Om du vill aktivera eller inaktivera inställningen markerar eller avmarkerar du rutan bredvid Inkludera ljudinspelningar.

Ljudinspelningar sparas i Google-kontot med YouTube-historiken när inställningen för ljudinspelning är aktiverad och du har aktiverat röstsökning på YouTube medan du är inloggad på Google-kontot. Inställningen gör inte att ljudet sparas när du söker på YouTube med Google Sök eller Google Assistent.

Om du använder enheten utan internetanslutning kan det hända att ljudet sparas i kontot när du har ansluter till internet igen.

När inställningen för ljudinspelning är inaktiverad och du aktiverar röstsökning på YouTube sparas inte ljudinspelningarna i Google-kontot med YouTube-historiken, även om du är inloggad. När du pratar med Googles tjänster fortsätter Google att behandla ljudet för att kunna svara dig.

Den här ljudinställningen för röstsökning på YouTube påverkar inte ljud som sparas och hanteras i andra Google-tjänster som du kan använda för att söka efter YouTube-videor med rösten, till exempel Google Sök eller Assistent. Du kan styra om ljud från Google Sök, Assistent och Maps ska sparas i webb- och appaktiviteten på activity.google.com.

Ljud som sparats tidigare raderas inte när du inaktiverar ljudinspelningar. Du kan radera ljudinspelningarna när som helst.

Tips! Om enheten felaktigt identifierar en aktivering kan Google spara ljud. Vi arbetar ständigt för att förbättra våra system och minska antalet oavsiktliga aktiveringar.

Hitta eller radera ljudinspelningar

Hitta ljudinspelningar

Beroende på dina kontoinställningar för Google-kontot kan ljudinspelningar sparas på andra platser.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och integritet i vänster sidofält.
  3. Klicka på YouTube-historik under Historikinställningar följt av Hantera historik. Du kan göra följande:
    • Granska en lista över tidigare aktivitet. Objekt med ljud har en inspelning.
    • Spela upp inspelningen. Klicka på Detaljer bredvid Ljud följt av Visa inspelning följt av Spela upp Spela upp.
  4. Klicka på Mer Mer bredvid inspelningen du vill radera följt av Radera.

Viktigt! Om du får meddelandet Det finns ingen transkriberad text kan det ha varit för mycket bakgrundsljud i inspelningen.

Tips! För att öka säkerheten kan du ställa in att ett extra verifieringssteg ska krävas för att visa hela historiken.

Radera inspelningar i YouTube-historiken

Ta bort ett objekt i taget

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och integritet.
  3. Klicka på YouTube-historik under Historikinställningar följt av Hantera historik.
    • En lista över tidigare aktivitet visas.
    • Objekt med ljud har en inspelning.
  4. Klicka på Ta bort Remove.
  5. När du får meddelandet Bekräfta att du vill radera den här aktiviteten klickar du på Radera.

Ta bort ett objekt i taget

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och integritet.
  3. Klicka på YouTube-historik under Historikinställningar följt av Hantera historik.
    • En lista över tidigare aktivitet visas.
    • Objekt med ljud har en inspelning.
  4. Klicka på Ta bort Remove.
  5. När du får meddelandet Bekräfta att du vill radera den här aktiviteten klickar du på Radera.

Radera alla inspelningar på en gång

Med de här anvisningarna raderar du alla objekt i YouTube-historiken, inte bara objekt som innehåller en inspelning.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och integritet till vänster.
  3. Klicka på YouTube-historik under Historikinställningar följt av Hantera historik.
    • En lista över tidigare aktivitet visas.
    • Objekt med ljud har en inspelning.
  4. Om du vill radera alla objekt i YouTube-historiken klickar du på Radera följt av Radera all aktivitet.
  5. Granska YouTube-aktiviteten du vill radera.
  6. Bekräfta genom att klicka på Radera.

Radera ljudinspelningar automatiskt

Med alternativet för automatisk radering tas alla objekt i YouTube-historik bort, inte bara de som innehåller en ljudinspelning.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och integritet till vänster.
  3. Klicka på YouTube-historik under Historikinställningar följt av Radera automatiskt.
  4. Välj ett alternativ för att radera YouTube-historiken automatiskt.
  5. Klicka på Radera aktivitet automatiskt när den är äldre än.
  6. Välj hur länge du vill behålla aktiviteten.
  7. Klicka på Nästa.
  8. Klicka på Bekräfta.

Tips! Ljudinspelningar kan sparas på andra platser beroende på andra inställningar.

Google kan radera ljudet tidigare om det inte längre behövs för utveckling eller förbättringar. Efter en viss tid kan det t.ex. behövas färre ljudinspelningar för vissa språk.

Hantera ljudinspelningar

Du kan hantera ljudinspelningar som sparats i YouTube-historiken på activity.google.com. Där kan du till exempel göra följande:

• Under inställningen YouTube-historik kan du aktivera eller inaktivera inställningen för ljudinspelning när som helst.
  • Lyssna på ljudet.
  • Välja ett alternativ för automatisk radering eller radera ljud manuellt.
    • Google kan radera ljudet tidigare om det inte längre behövs för utveckling eller förbättringar. Efter en viss tid kan det t.ex. behövas färre ljudinspelningar för vissa språk.
  • Ladda ned ljudet på takeout.google.com.

Du kan läsa mer om annan data som Google sparar samt varför och hur datan används för att förbättra våra tjänster på policies.google.com. Detta omfattar hur din information skyddas med vår teknik och hur du kan hantera din integritet i våra tjänster.

Andra platser där ljudinspelningar kan sparas

Ljudinställningen för röstsökning på YouTube påverkar inte ljud som sparas och hanteras i andra Google-tjänster som du också kan använda för att söka efter YouTube-videor med rösten, till exempel Google Sök eller Assistent. Du kan styra om ljud från Google Sök, Assistent och Maps ska sparas i webb- och appaktiviteten på activity.google.com.

Inställningen påverkar inte heller ljud som sparas på enheten i något annat syfte, till exempel när du konfigurerar och finjusterar din Voice Match eller på annat sätt anpassar ljudtekniken på enheten.

För att förbättra ljudigenkänningsteknik med federerad inlärning eller efemär inlärning kan Google använda andra maskininlärningsprocesser som inte styrs av den här inställningen. Exempel:

• När inställningen Förbättra Gboard är aktiverad kan Gboard spara och bearbeta ljud på enheten i syfte att förbättra taligenkänningen för alla. Det du säger skickas inte till servern. Läs mer om hur Gboard blir bättre.
  • Google kan bearbeta och analysera ditt ljud i realtid i syfte att förbättra ljudigenkänningsteknik som använder efemär inlärning. Ljudet sparas inte med YouTube-historiken i processen. Läs mer på yt.be/speechlearningmodels.