Kom godt i gang med kryptering på enheden

Sådan hjælper kryptering på enheden med at beskytte dine data

At kryptere data på Google er ligesom at lægge sine værdigenstande i en sikker bankboks. Værdigenstandene lægges i bankboksen, der låses, og banken passer på nøglen.

Hvad er kryptering?

Kryptering er en sikkerhedsforanstaltning, der gør de oplysninger, du gemmer på Google, mere sikre. En unik nøgle sikrer, at dine oplysninger ikke kan læses af andre. Den eneste måde at læse oplysningerne på er ved at låse dem op ved hjælp af den pågældende unikke nøgle.

Kryptering af adgangskoder og adgangsnøgler på Google

Når du gemmer en adgangskode eller adgangsnøgle i Google Adgangskodeadministrator, anonymiseres (krypteres) den ved hjælp af en unik nøgle.

Sådan fungerer det

Når dine gemte data, f.eks. en adgangskode eller adgangsnøgle, er krypteret, opbevarer Google dem sikkert bag lås og slå, indtil du skal bruge dem. Når du skal bruge en adgangskode eller adgangsnøgle, giver Google Adgangskodeadministrator dig adgang til den, når vi har tjekket din identitet.

Hvad det betyder

Denne type kryptering indebærer, at du har tillid til, at Google opbevarer nøglen og beskytter dine data.

Kryptering på enheden og dine data

Med kryptering på enheden opbevarer du dine adgangskoder og adgangsnøgler i Google Adgangskodeadministrator, men har selv kontrollen over nøglen. Det vil sige, at det kun er dig, der kan se dine data. Du skal bare være opmærksom på, at du kan miste dine data, hvis du mister nøglen.

Sådan fungerer det

Når kryptering på enheden er konfigureret, kan du bruge din Google-adgangskode eller skærmlåsen på kompatible telefoner eller tablets til at få adgang til din adgangskode eller adgangsnøgle.

Hvad det betyder

Denne type kryptering indebærer, at du er den eneste, der har den nøgle, som kan give adgang til dine data såsom adgangskoder og adgangsnøgler.

Værd at overveje

Du skal være opmærksom på, at hvis du mister nøglen til dine data, mister du muligvis også dine adgangskoder og adgangsnøgler.

Forskellen på kryptering på enheden og adgangssætning til synkronisering

Kryptering på enheden og adgangssætning til synkronisering øger beskyttelsen af de data, du synkroniserer med Google.

Kryptering på enheden omfatter kun dine adgangskoder og adgangsnøgler. En adgangssætning til synkronisering omfatter alle de data, du synkroniserer med Google via Chrome.

Kryptering på enheden giver dig mulighed for at konfigurere flere måder at låse og oplåse dine data på, f.eks. dine adgangskoder og adgangsnøgler, så sandsynligheden for, at du mister adgangen til dine data, mindskes.

Med adgangssætning til synkronisering vælger du en sætning, der kan låse og oplåse dine data. Du mister adgangen til dine data, hvis du glemmer din adgangssætning til synkronisering. Se, hvordan du holder dine oplysninger private med en adgangssætning til synkronisering.

Sådan fungerer kryptering af adgangskoder

I dag krypteres dine gemte adgangskoder, når de sendes via et hvilket som helst netværk, og når de gemmes på Google. Krypteringsnøglen, som bruges til at få adgang til dine adgangskoder, gemmes på en sikker måde på din Google-konto. Google bruger derefter denne nøgle til at få adgang til (dekryptere) dine adgangskoder, når:

• Du tilgår dem på passwords.google.com, på dine Android-enheder eller i Chrome-indstillingerne.
  • Dine adgangskoder tjekkes for sikkerhedsproblemer i Adgangskodetjek.

Sådan fungerer kryptering på enheden

Når kryptering på enheden er konfigureret, kan dine data som f.eks. adgangskoder kun låses op på din enhed ved hjælp af din Google-adgangskode eller skærmlåsen på en kvalificeret Android-enhed, og adgangsnøgler kan kun låses op på din enhed ved hjælp af skærmlåsen på en kvalificeret Android-enhed. Med kryptering på enheden er det kun dig, der har adgang til dine krypterede data.

Kom godt i gang

Vigtigt!

• Når kryptering på enheden er konfigureret, kan det ikke fjernes. Med tiden konfigureres denne sikkerhedsforanstaltning for alle for at hjælpe med at beskytte adgangskoder og adgangsnøgler.
  • Hvis du mister adgangen til din Google-konto, risikerer du at miste adgangen til dine gemte adgangskoder eller adgangsnøgler. Hvis du sørger for, at dit telefonnummer og din mailadresse til kontogendannelse er opdateret, kan det hjælpe dig med at få adgang til din konto igen, hvis du ikke kan logge ind.

Konfigurer kryptering på enheden for dine data i Android

1. Tryk på Indstillinger Indstillinger og derefter Konfigurer kryptering på enheden.
Tip! Hvis du ikke vil konfigurere din skærmlås med det samme, kan du gøre det senere i indstillingerne for Adgangskodeadministrator.
Vigtigt! Hvis du har en adgangsnøgle, skal du konfigurere en skærmlås.

Konfigurer kryptering på enheden for dine adgangskoder i Chrome

• I din Chrome-browser skal du øverst til højre vælge Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Adgangskoder og derefter Konfigurer kryptering på enheden.

Sådan får du adgang til dine adgangskoder eller adgangsnøgler på en ny enhed

Du kan i de fleste tilfælde automatisk få adgang til dine data såsom dine adgangskoder på en ny enhed, når du logger ind på din Google-konto. Hvis du har en adgangsnøgle, skal du bruge skærmlås for at få adgang til dine krypterede data.

Få adgang til gemte adgangskoder i Android
  1. Log ind på din Google-konto.
  2. Aktivér Autofyld med Google.
Få adgang til gemte adgangskoder i Chrome
  1. Log ind på din Google-konto.
  2. Aktivér synkronisering i Chrome.
  3. Chrome beder dig muligvis om at foretage yderligere handlinger som f.eks. at indtaste skærmlåsen for din Android-enhed for at dekryptere dine gemte adgangskoder.

Valgmuligheder for gendannelse

For at sikre, at du altid kan gendanne dine gemte adgangskoder eller adgangsnøgler (hvis du f.eks. mister din telefon eller computer), anbefaler Google, at du tilføjer valgmuligheder for gendannelse. I dag kan du bruge din Google-adgangskode, og personer med en Android-enhed kan bruge deres skærmlås, til at få adgang til krypterede data som f.eks. adgangskoder eller adgangsnøgler. Der tilføjes flere gendannelsesmuligheder med tiden.
Brug din Google-adgangskode
Som standard kan du få adgang til dine krypterede adgangskoder på en ny enhed ved at bruge din Google-adgangskode. Hvis du glemmer din Google-adgangskode og opretter en ny i forbindelse med kontogendannelsen, kan du først få adgang til dine gemte adgangskoder igen, når du har bekræftet din nye Google-adgangskode. Når det er tilfældet, får du en påmindelse om, at du skal bekræfte din nye Google-adgangskode, før du kan få adgang til dine gemte adgangskoder igen. Bekræft din adgangskode med det samme for at undgå problemer med at få adgang til kontoen.
Enheder, der kan synkronisere dine adgangskoder
Du kan også synkronisere dine adgangskoder med flere enheder, så du har endnu en måde at gendanne dem på. Hvis du f.eks. mister din telefon, vil dine adgangskoder stadig være tilgængelige på en anden enhed. Du kan bruge de pågældende enheder til gendannelse, selv hvis du mister alle andre gendannelsesmuligheder.
Brug skærmlåsen på din Android-enhed
Brugere med Android-enheder kan bruge deres skærmlås som en alternativ metode til at få adgang til deres krypterede data. Når du konfigurerer kryptering på enheden, sender vi en notifikation til dine kvalificerede Android-enheder, så du kan tilføje denne gendannelsesmulighed.
Du kan også til enhver tid tilføje en skærmlåsbaseret gendannelsesmulighed i indstillingerne for Adgangskodeadministrator. Det skal du gøre på den enhed, der bruger den skærmlås, du vil tilføje.
Vigtigt! Hvis du har en adgangsnøgle, skal du konfigurere en skærmlås.
Vigtigt! Når du tilgår dine krypterede data på en enhed, har du 5 forsøg til at angive den korrekte skærmlås. Når du har nået denne grænse, kan du ikke længere bruge din skærmlås til at få adgang til dine adgangskoder og adgangsnøgler. På denne måde er det ekstremt usandsynligt, at nogen kan gætte sig frem til din skærmlås.

Når du mister adgangen til dine adgangskoder

Du mister alle dine adgangskoder, hvis du:

• Mister alle dine gendannelsesmuligheder som f.eks. din Google-adgangskode og din skærmlås på en kvalificeret enhed, hvis du har tilføjet en.
  • Mister adgangen til alle enheder, hvor du er logget ind på din Google-konto, og hvor dine adgangskoder er gemt.

Hvis du mister adgangen til dine adgangskoder, og du gerne vil bruge Google Adgangskodeadministrator igen, skal du følge denne vejledning for at begynde at gemme adgangskoder:

1. Gå til passwords.google.com/encryption/reset.
  2. Vælg Deaktiver.
  3. Bekræft, at du vil slette alle gemte adgangskoder.

Tip! Du bestemmer selv, om du vil konfigurere kryptering på enheden igen.

Når du mister adgangen til dine adgangsnøgler

Hvis du har adgang til dine adgangskoder, men ikke dine adgangsnøgler, skal du nulstille dine Chrome-data på serversiden. Disse data omfatter bogmærker og Chrome-indstillinger samt dine gemte adgangskoder og adgangsnøgler. Du kan få flere oplysninger om, hvilke data Chrome gemmer, ved at gå til Chrome-data på din konto.

1. Gå til chrome.google.com/sync.
  2. Vælg Ryd data nederst.
  3. Aktivér synkronisering i Chrome på din enhed.

Tip! Du bestemmer selv, om du vil konfigurere kryptering på enheden igen.

true
Velkommen til din Google-konto!

Vi kan se, at du har en ny Google-konto. Få flere oplysninger om, hvordan du får en bedre oplevelse med din Google-kontotjekliste.