Protecció de la vostra informació personal amb la verificació en dos passos

Google activarà la verificació en dos passos aviat per a molts comptes. Fer servir un segon pas per iniciar la sessió és ràpid i fàcil, i fa que el Compte de Google sigui molt més segur.

Com funciona la verificació en dos passos quan està activada

Tingueu el telèfon a prop quan inicieu la sessió.

Després d'introduir la contrasenya, haureu de completar un segon pas, normalment al telèfon. Podeu tocar una sol·licitud d'inici de sessió que Google envia al vostre telèfon o bé introduir un codi que se us envia per missatge de text (és possible que s'apliquin càrrecs del vostre operador). D'aquesta manera, Google pot verificar la vostra identitat quan inicieu la sessió.

No caldrà que inicieu la sessió més sovint que ara. Només iniciareu la sessió quan utilitzeu un dispositiu nou o quan Google necessiti verificar la vostra identitat.

Com ajuda la verificació en dos passos a protegir la vostra informació personal

La informació personal dels comptes en línia és valuosa per als pirates informàtics. El robatori de contrasenyes és la manera més habitual de posar en perill un compte.

Per exemple, els missatges enganyosos o els llocs web fraudulents que copien l'aspecte d'altres de legítims sovint aconsegueixen que els usuaris comparteixin les seves contrasenyes. Aquestes estafes de robatori de contrasenyes són habituals. A vegades, fins i tot enganyen els experts.

Iniciar la sessió amb una contrasenya i un segon pas al telèfon protegeix contra les estafes de robatori de contrasenyes. Encara que algú aconsegueixi la contrasenya en línia, no tindrà el vostre telèfon.

Respostes a preguntes habituals sobre la verificació en dos passos

Quan s'activarà la verificació en dos passos?

Rebreu un correu electrònic o una notificació aproximadament 7 dies abans que es produeixi aquest canvi.

Quant es tarda a iniciar la sessió amb la verificació en dos passos?

La verificació en dos passos afegeix un pas més, però sol ser ràpida i fàcil.

És probable que ja feu servir la verificació en dos passos per a alguns dels vostres comptes en línia.

Puc afegir altres mètodes alternatius per iniciar la sessió?

Aquests tipus de mètodes alternatius només estan disponibles després d'activar la verificació en dos passos.

Emmagatzemar o imprimir codis de seguretat

Si no podeu fer servir el telèfon, els codis de seguretat us poden ajudar a recuperar l'accés al compte. Podeu baixar-los a un dispositiu o imprimir-los i desar-los en un lloc segur.

Obtenir codis mitjançant una aplicació

Podeu obtenir codis per iniciar la sessió al compte encara que no pugueu rebre missatges de text. Obteniu informació sobre com podeu instal·lar l'aplicació Google Authenticator per rebre codis al telèfon.

Configurar una clau de seguretat

Les claus de seguretat són un dels segons passos més segurs que podeu utilitzar amb el Compte de Google. Obteniu informació sobre com podeu utilitzar una clau de seguretat.

Com funciona la verificació en dos passos si no tinc el meu telèfon?

Si perdeu el telèfon o no el teniu a mà, Google pot utilitzar l‘adreça electrònica de recuperació per ajudar-vos a iniciar la sessió.

Assegureu-vos que la informació de recuperació sigui completa i estigui actualitzada.

Puc desactivar la verificació en dos passos?

Actualment, podeu desactivar la verificació en dos passos un cop s'hagi activat automàticament, però, si inicieu la sessió només amb una contrasenya, el vostre compte serà molt menys segur.

Aviat serà obligatòria la verificació en dos passos per a la majoria de Comptes de Google.