Finn, lås eller tøm en mistet Android-enhet

Hvis du mister en Android-enhet eller Wear OS-klokke, kan du finne, låse eller tømme den. Hvis du har lagt til en Google-konto på enheten din, slås Finn enheten min på automatisk.

For å bruke Finn enheten min må enheten du har mistet,

• være slått på
  • være logget på en Google-konto
  • være koblet til mobildata eller Wi-Fi
  • være synlig på Google Play
  • ha Posisjon slått på
  • ha Finn enheten min slått på

Finn ut hvordan du sørger for at du kan finne enheten din hvis du mister den.

Tips: Hvis du har knyttet telefonen din til Google, kan du finne den eller ringe til den ved å søke etter finn telefonen mingoogle.com.

Finn, lås eller tøm enheten eksternt

1. Gå til android.com/find og logg på Google-kontoen din.
    • Klikk på den mistede enheten øverst på skjermen hvis du har mer enn én enhet.
    • Hvis enheten du har mistet, har mer enn én brukerprofil, må du logge på med en Google-konto som er på hovedprofilen. Finn ut mer om brukerprofiler.
  2. Enheten som er mistet, mottar et varsel.
  3. På kartet får du informasjon om hvor enheten er.
    • Posisjonen er omtrentlig og kanskje ikke helt nøyaktig.
    • Hvis det ikke er mulig å finne enheten din, ser du den siste kjente posisjonen, hvis den er tilgjengelig.
  4. Velg hva du vil gjøre. Hvis det er nødvendig, klikker du først på Slå på «Lås og tøm».
    • Spill av lyd
      Ringer til enheten din på fullt volum i fem minutter – selv om den er i stille- eller vibrasjonsmodus.
    • Lås
      Låser enheten med PIN-kode, mønster eller passord. Hvis du ikke har en lås allerede, kan du opprette en. For å hjelpe en person som finner enheten din, med å returnere den til deg kan du legge til en melding eller et telefonnummer på låseskjermen.
    • Tøm
      Sletter alle dataene på enheten permanent (men sletter muligens ikke SD-kort). Finn enheten min fungerer ikke på enheten etter du har tømt den.
      Viktig: Hvis du finner enheten din etter at den er tømt, trenger du antageligvis passordet til Google-kontoen din for å bruke den igjen. Finn ut mer om enhetsbeskyttelse.
Finn med en app
  1. Åpne Finn enheten min-appen Finn enheten min-appen på en annen Android-enhet.
    Hvis den andre enheten ikke har appen ennå, kan du laste den ned fra Google Play.
  2. Logg på.
    • Trykk på Fortsett som [navnet ditt] hvis det er din egen enhet som er mistet.
    • Trykk på Logg på som gjest og la en venn logge på hvis du hjelper en venn.
  3. Følg de samme trinnene som er oppført ovenfor. Fortsett til trinnene.
Finn med Wear OS-klokken

Hvis du har en Wear OS-klokke som er koblet til enheten du har mistet, kan du bruke klokken din til å finne den.

Finn ut hvordan du finner enheten din med klokken.