Finn, sikre eller tøm en mistet Android-enhet

Hvis du mister en Android-enhet eller Wear OS-klokke, kan du finne, sikre eller tømme den eksternt. Du kan også hjelpe venner med å finne, sikre eller tømme mistede enheter med Finn enheten min-appen.

Hvis du har lagt til en Google-konto på enheten din, slås Finn enheten min på automatisk. Som standard er enheten satt til innstillingen «Bare med nettverk i områder med mye trafikk», slik at den lagrer krypterte nylige posisjoner hos Google og bidrar til å finne både dine og andres enheter uten nett som en del av et crowdsourcingnettverk med Android-enheter. Enhetens siste posisjon er tilgjengelig for den første kontoen som ble aktivert på enheten.

Tips: For å finne, sikre eller tømme Wear OS-enheten din, koble den til wifi eller mobildata.

Vær klar til å finne en mistet Android-enhet

For å sikre eller tømme en Android-enhet, sørg for at enheten

• har strøm
  • er koblet til mobildata eller wifi
  • er logget på en Google-konto
  • har Finn enheten min slått på
  • er synlig på Google Play
Hvis du bruker totrinnsbekreftelse, kan du gå til siden for reservemetoder for totrinnsbekreftelse.

Finn, sikre eller tøm enheter eksternt

Viktig: Hvis du finner enheten din etter at du har tømt den, trenger du passordet til Google-kontoen din for å bruke den igjen. Finn ut mer om enhetsbeskyttelse.

Bruk Finn enheten min-appen
  1. Åpne Finn enheten min-appen på en annen Android-enhet.
  2. Logg på.
    • Trykk på Fortsett som [navnet ditt] hvis det er din egen enhet som er mistet.
    • Hvis du hjelper en venn, trykk på Logg på som gjest og la vennen din logge på.
  3. Velg enheten du vil finne, blant de oppførte enhetene. Enheten som er mistet, mottar et varsel.
  4. Du kan bli bedt om å oppgi PIN-koden for låseskjermen til Android-enheten du vil finne. Dette gjelder for Android 9 eller nyere. Hvis enheten du vil finne, ikke bruker PIN-kode eller kjører Android 8 eller eldre, kan du bli bedt om Google-passordet ditt.
  5. På kartet får du informasjon om posisjonen til enheten.
    • For å navigere til en mistet enhet, trykk på Få veibeskrivelse.
      • Posisjonen din anslås basert på kilder som
        • GPS: Vi bruker satellitter til å finne posisjonen din innenfor en radius på omtrent 20 meter. Når du er inne i bygninger eller under bakkenivå, kan GPS-funksjonen være unøyaktig.
        • wifi: Posisjonen til wifi-nettverk i nærheten hjelper oss med å finne ut hvor du er.
        • mobilmaster: Tilkoblingen din til mobildata kan ha en nøyaktighet på opptil noen tusen meter.
      • Finn ut hvordan du forbedrer posisjonsnøyaktigheten.
    • Hvis enheten er mindre enn 10 meter unna, kan du se en form som fylles inn når du nærmer deg enheten: Trykk på Finn i nærheten. Det kan ta noen sekunder å oppdatere dette.
      • Radiusen som vises rundt posisjonsnålen, gir deg en indikasjon på hvor sikre vi er når det gjelder posisjonsnøyaktigheten.
    • Hvis det ikke er mulig å finne den nåværende posisjonen til enheten, kan det hende du fortsatt ser den siste kjente posisjonen, hvis den er tilgjengelig.
  6. Velg det du vil gjøre:
    • Spill av lyd: Ringer til enheten på fullt volum i 5 minutter – selv om den er i stille- eller vibrasjonsmodus.
      • For å spille av lyd må trådløse hodetelefoner være slått på, og øreplugger må være utenfor etuiet.
    • Beskytt enheten: Låser enheten med PIN-koden eller passordet. Hvis du ikke har en lås allerede, kan du opprette en. For å hjelpe en person som finner enheten, med å returnere den til deg kan du legge til en melding eller et telefonnummer på låseskjermen.
    • Slik sletter du en enhet du ikke finner: Følg trinnene for å tømme, tilbakestille eller fjerne enheten.
Tøm, tilbakestill eller fjern enheten

Du kan slette dataene på enheten din hvis du ikke finner den.

Viktig: Denne fremgangsmåten sletter alle dataene på enheten permanent, men sletter muligens ikke dataene på SD-kort. Når enheten er tømt, er ikke posisjonen tilgjengelig i Finn enheten min.

Du kan bruke Finn enheten min på nettet, en Android-enhet eller Android-enheten til en venn i gjestemodus:

1. Åpne Finn enheten min-appen på enheten.
  2. Velg enheten eller tilbehøret du vil tilbakestille eller fjerne.
  3. Velg Innstillinger.
    • Slik tømmer du Android-enheter: Trykk på Tilbakestill enheten til fabrikkstandard.
    • Slik sletter du tilbehør: Trykk på Fjern enheten.
Tips: Hvis du vil bruke tilbehør igjen med Finn enheten min, kan du gå til Bluetooth-innstillingene for å konfigurere det igjen i Finn enheten min.
Finn enheten din med en Wear OS-klokke

Hvis du mister en Android-telefon eller et Android-nettbrett som er koblet til en smartklokke med Wear OS, kan du finne enheten med klokken. Finn ut hvordan du finner telefonen med klokken.

Finn IMEI-nummeret til Android-enheten din

For å deaktivere enheten kan mobiloperatøren din bruke enhetens IMEI-nummer. Du finner enhetens IMEI-nummer i telefoninnstillingene eller med Finn enheten min.

Viktig: Noen enheter, for eksempel Google Pixel Tablet, har ikke IMEI-numre.

Slik finner du enhetens IMEI-nummer med Finn enheten min-appen:

1. Åpne Finn enheten min-appen .
  2. Velg enheten du vil finne.
  3. Trykk på tannhjulikonet Innstillinger.

Slik finner du enhetens IMEI-nummer i en nettleser:

1. Gå til android.com/find.
  2. Trykk på Informasjon-ikonet ved siden av enheten.
Merk tilbehør som mistet

Når du merker tilbehøret som mistet, kan du legge igjen et telefonnummer, en e-postadresse og en melding på låseskjermen. Kontaktinformasjonen din er også tilgjengelig for andre som identifiserer tilbehøret ditt som mistet, slik at de kan returnere enheten til deg.

Tilbehøret blir automatisk merket som funnet når det er i nærheten av Android-enheten tilbehøret er koblet til.

Tips: Vi sender deg også et varsel når posisjonen er registrert på Finn enheten min-nettverket.
Identifiser tilbehør eller sporingsbrikker som er mistet, og returner dem til eieren

Du kan bidra til å returnere tilbehør noen har merket som mistet, i Finn enheten min-appen.

1. Lås opp skjermen på Android-enheten din.
  2. For Android 12 eller eldre må du sørge for at posisjon er slått på. Finn ut hvordan du slår på posisjon.
    • Du kan også gjøre posisjonen til enheten tilgjengelig for andre apper og tjenester når du slår på posisjon.
  3. Hold gjenstanden mot baksiden av telefonen eller nettbrettet.
  4. Hvis eieren av enheten har lagt igjen kontaktinformasjon eller en melding, ser du den på skjermen.

Få mer hjelp

Hvis du ikke finner den mistede eller stjålne enheten din, kan du finne ut mer om hvordan du sikrer Google-kontoen din.

Relaterte ressurser

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.