Finn, lås eller tøm en mistet Android-enhet

Hvis du mister en Android-enhet eller Wear OS-klokke, kan du finne, låse eller tømme den. Hvis du har lagt til en Google-konto på enheten din, slås Finn enheten min på automatisk. Finn ut hvordan du sørger for at du kan finne enheten din hvis du mister den.

For å finne, låse eller tømme en Android-telefon, må den

• være slått på
  • være logget på en Google-konto
  • være koblet til mobildata eller Wi-Fi
  • være synlig på Google Play
  • ha Posisjon slått på
  • ha Finn enheten min slått på

Finn, lås eller tøm telefonen eksternt

1. Gå til android.com/find og logg på Google-kontoen din.
    • Hvis du har mer enn én telefon, klikker du på den mistede telefonen øverst på skjermen.
    • Hvis telefonen du har mistet, har mer enn én brukerprofil, må du logge på med en Google-konto som er på hovedprofilen. Finn ut mer om brukerprofiler.
  2. Telefonen som er mistet, mottar et varsel.
  3. På kartet får du informasjon om hvor telefonen er.
    • Posisjonen er omtrentlig og kanskje ikke helt nøyaktig.
    • Hvis det ikke er mulig å finne telefonen din, ser du den siste kjente posisjonen, hvis den er tilgjengelig.
  4. Velg hva du vil gjøre. Hvis det er nødvendig, klikker du først på Slå på «Lås og tøm».
    • Spill av lyd: Ringer til telefonen din på fullt volum i fem minutter – selv om den er i stille- eller vibrasjonsmodus.
    • Lås: Låser telefonen med PIN-kode, mønster eller passord. Hvis du ikke har en lås allerede, kan du opprette en. For å hjelpe en person som finner telefonen din, med å returnere den til deg kan du legge til en melding eller et telefonnummer på låseskjermen.
    • Tøm: Sletter alle dataene på telefonen permanent (men sletter muligens ikke SD-kort). Finn enheten min fungerer ikke på telefonen etter du har tømt den.
      Viktig: Hvis du finner telefonen din etter at du har tømt den, trenger du sannsynligvis passordet til Google-kontoen din for å bruke den igjen. Finn ut mer om enhetsbeskyttelse.

Tips: Hvis du har knyttet telefonen din til Google, kan du finne den eller ringe til den ved å søke etter finn telefonen mingoogle.com.

Finn med en app
  1. Åpne Finn enheten min-appen Finn enheten min-appen på en annen Android-enhet.
    Hvis den andre enheten ikke har appen ennå, kan du laste den ned fra Google Play.
  2. Logg på.
    • Trykk på Fortsett som [navnet ditt] hvis det er din egen enhet som er mistet.
    • Trykk på Logg på som gjest og la en venn logge på hvis du hjelper en venn.
  3. Følg de samme trinnene som er oppført ovenfor. Fortsett til trinnene.
Finn med Wear OS-klokken

Hvis du mister en telefon eller et nettbrett som er knyttet til en smartklokke med Wear OS by Google, kan du muligens finne enheten med klokken. Finn ut hvordan du finner telefonen din med klokken.

Se en video om å finne enheten din

Finn enheten min