Dina val för cookies och data

När du använder en tjänst från Google och inte är inloggad kan det visas ett meddelande från Google om att välja inställningar för cookies och anpassning.

På så sätt kan du styra hur Google använder cookies för anpassning och annonsering på Sök, YouTube och webben. Om du väljer Godkänn alla får du mer relevanta resultat och rekommendationer.

Innehållsförteckning

Varför visas detta meddelande?

Innan du fortsätter till en tjänst från Google måste du välja inställningar för cookies och anpassning.

Detta handlar inte om några ändringar i integritetspolicyn, utan om att upplysa dig om följande:

• hur Google använder cookies
  • vilka uppgifter Google samlar in, varför vi samlar in dem och hur de används
  • vilka anpassningsinställningar som finns för att anpassa hur du använder Google även när du är utloggad.

Om du är utloggad kan du styra hur Google använder cookies för anpassning och annonsering på Sök, YouTube och webben med hjälp av dessa inställningar. Om du väljer Godkänn alla får du mer relevanta resultat och rekommendationer.

När visas detta meddelande?

Detta meddelande kan visas om

• du inte har något Google-konto
  • du inte har valt cookie-inställning
  • du har ändrat cookie-inställningarna för vissa av Googles tjänster.

Det du väljer kan påverka flera av Googles tjänster, inte bara den tjänst där meddelandet visades.

Vilka alternativ har jag när meddelandet visas?

När meddelandet visas har du flera alternativ.

Läsa igenom meddelandet och fortsätta till tjänsten från Google
När du har läst igenom informationen kan du välja Godkänn alla, Avvisa alla eller Fler alternativ för att välja de cookie- och anpassningsinställningar som passar dig.
Se över alternativen

Du kan välja Fler alternativ eller besöka g.co/privacytools.

Du kan även läsa mer om hur Google använder data, använder cookies och skyddar information.

Ändra anpassningsinställningarna

Du kan styra hur Google använder cookies för anpassning och annonsering på Sök, YouTube och webben, även när du inte är inloggad. Om du vill ändra anpassningsinställningarna när meddelandet visas gör du så här:

1. Välj Fler alternativ.
  2. Gör ett val för varje inställning.
  3. Välj Bekräfta inställningarna eller Avvisa alla om du inte vill att cookies används för vissa ändamål.

Du kan även besöka g.co/privacytools när som helst.

Om du vill veta mer om vilka inställningar du kan ändra läser du Hur ändrar jag anpassningsinställningarna? nedan.

Visas meddelandet mer än en gång?

Meddelandet kan visas igen om

• du använder Google på flera enheter eller i flera webbläsare och inte är inloggad
  • du har rensat cookies eller aktiverat webbläsarinställningar som regelbundet rensar cookies.

Vilka alternativ har jag efter att jag har valt något?

Du kan när som helst hantera inställningarna för cookies och anpassning genom att logga in på ditt Google-konto eller besöka g.co/privacytools. Du kan även läsa vår integritetspolicy och information om hur Google använder cookies.

På vilket sätt hjälper det att vara inloggad på ett Google-konto?

Välj Logga in i meddelandet eller besök account.google.com om du vill logga in på ditt Google-konto. Läs mer om Google-konton.

När du är inloggad på Google-kontot sparar vi kontoinställningarna så att du får en konsekvent upplevelse på Google på alla enheter där du är inloggad.

Tips! När du är inloggad kan du också hantera inställningarna för anpassning på Google och data som sparats i Google-kontot. Det gäller till exempel sökningar, webbaktiviteter och platser du besöker.

Hur ändrar jag anpassningsinställningarna?

Du kan när som helst besöka g.co/privacytools och ändra anpassningsinställningarna.

Vissa inställningar är bara relevanta om du är inloggad på ett Google-konto. Därför visas färre inställningar när du inte är inloggad.

Annonser

Data

Webbläsarinställningar

true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.