Ansluta ett USB-tangentbord för ökad tillgänglighet

Du kan använda ett tangentbord med Google Meet-maskinvara, Chromebox och Chromebase.

Obs! Använd bara en inmatningskälla i taget. Om du använder ett fysiskt tangentbord och sedan trycker på skärmen kan du behöva starta om talad feedback.

Navigera med tangentbordet

Du kan använda ett tangentbord till följande:

• Använd piltangenterna för att flytta runt på skärmen.
  • Använd Tabb för att flytta framåt. Tryck på Skift + Tabb för att flytta bakåt.
  • På möte:
    • Tryck på en pil för att utöka sidopanelen. Tryck på Esc för att komprimera den.

Använda inställningsmenyn med ett tangentbord

Du kan aktivera inställningsmenyn för Google Meet-maskinvara, Chromebox och Chromebase med ett tangentbord.

1. Använd piltangenterna eller Tabb för att öppna Inställningar .
  2. Tryck på Retur eller blankstegstangenten.
  3. Använd nedåtpilen  för att markera Tillgänglighet följt avtryck på Retur.
  4. Välj ett alternativ. Om du vill markera:
    Skärmförstoring:
    Tryck på nedåtpilen.
    Talad feedback: Tryck på nedåtpilentvå gånger.
  5. Tryck på Retur för att aktivera funktionen eller inaktivera den .
    Obs! Om du aktiverar talad feedback hörs en uppmaning när funktionen är på.

Aktivera och inaktivera tillgänglighetsfunktioner

Om du omedelbart vill aktivera eller inaktivera talad feedback med det anslutna tangentbordet trycker du på Ctrl Alt Z. Du kan även följa stegen för att aktivera talad feedback eller skärmförstoring via inställningsmenyn

Använda Tabb för att aktivera eller inaktivera textning

Med direkttextning visas texten i konversationen på skärmen under videomöten. Använd knappen Tabb för att navigera genom stegen för att använda textning i ett videomöte med Meet-maskinvara.