Escriure en alfabet Morse

Pots escriure mitjançant l'alfabet Morse al teu dispositiu mòbil.

Tania’s Story: Morse code meets machine learning

Important: l'alfabet Morse està disponible per a anglès (Estats Units) als dispositius amb Android 5.0 i versions posteriors.

Contingut

Pas 1: baixa Gboard

Pas 2: configura el teclat de l'alfabet Morse

Pas 3: utilitza l'alfabet Morse

Connectar un interruptor extern

Canviar la configuració del disseny de l'alfabet Morse

Obtenir ajuda

Pas 1: baixa Gboard

Instal·la Gboard al telèfon o a la tauleta Android.

Pas 2: configura el teclat de l'alfabet Morse

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Sistema i, a continuació, Idiomes i introducció de text.
  3. Toca Teclat virtual i, a continuació, Gboard.
  4. Toca Idiomes i, a continuació, Anglès (EUA).
  5. Fes lliscar les opcions cap a la dreta i, després, toca Alfabet Morse.
  6. Toca Fet.

Pas 3: utilitza l'alfabet Morse

El disseny de l'alfabet Morse funciona amb serveis d'accessibilitat, com ara TalkBack, Accés amb interruptors o Escolta la selecció.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obre qualsevol aplicació amb què puguis escriure, com ara Gmail o Keep.
  2. Toca una zona on puguis introduir text.
  3. Toca el globus terraqüi Globus terraqüi. Si tens altres idiomes configurats, torna a tocar el globus terraqüi fins que arribis a l'alfabet Morse.
  4. Introdueix text amb les tecles de punt (.) i guió (-).

Consell: per jugar a un joc o trobar altres eines d'aprenentatge, ves a g.co/morse.

Connectar un interruptor extern

Gboard reconeixerà automàticament les tecles que el dispositiu que faci d'interruptor hagi assignat als caràcters de punt (.) i guió (-).

Mitjançant la funció d'Android Accés amb interruptors, pots introduir l'alfabet Morse amb un dispositiu extern que faci d'interruptor.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Sistema i, a continuació, Idiomes i introducció de text i, a continuació, Teclat físic.
  3. Activa l'opció Mostra el teclat virtual.

Consell: si tens més de dos interruptors, pots assignar altres accions als interruptors addicionals.

Canviar la configuració del disseny de l'alfabet Morse

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Sistema i, a continuació, Idiomes i introducció de text.
  3. Toca Teclat virtual i, a continuació, Gboard.
  4. Toca Idiomes i, a continuació, Alfabet Morse.
  5. En aquesta pantalla pots activar opcions com So en prémer una tecla, Temps d'espera dels caràcters i Repetició de tecles.

Sentir un so quan s'escriu

1. Al telèfon o a la tauleta d'Android, segueix els passos de l'1 al 4 de la secció "Canviar la configuració del disseny de l'alfabet Morse".
  2. Activa l'opció So en prémer una tecla.

Canviar el temps d'espera dels caràcters

Pots canviar el temps que Gboard espera abans de convertir una seqüència escrita amb l'alfabet Morse en una lletra. També pots enviar cada lletra manualment.

• Canviar el temps d'espera de Gboard: mantén premuda la barra espaiadora. Després, toca Configuració d'idioma i, a continuació, Alfabet Morse (EUA) i, a continuació, Temps d'espera dels caràcters.
  • Envia manualment una lletra al camp de text: estableix "Mai" a l'opció "Temps d'espera dels caràcters". A continuació, prem la barra espaiadora on vegis l'alfabet Morse.

Establir el temps d'espera de les paraules

Si actives aquesta funció, pots controlar el temps que passa abans de convertir les lletres en paraules quan escrius.

• Aquesta opció de configuració està desactivada de manera predeterminada, així que no hi ha temps d'espera.
  • Si estableixes un segon com a temps d'espera, quan escriguis "hola" el teclat afegirà la paraula i un espai al camp de text al cap d'un segon.

Consell: quan activis el temps d'espera de les paraules, el teclat farà correccions automàtiques, suggeriments i prediccions de paraules de la manera habitual.

Repetir pulsacions

Per repetir pulsacions: mantén premut el punt (.) o el guió (-).

Amb la repetició de tecles activada, pots:

• Establir quan vols que es comencin a repetir les pulsacions.
  • Establir la velocitat de repetició.

Obtén més ajuda

Per obtenir més ajuda amb l'alfabet Morse, contacta amb l'equip d'assistència de Google per a persones amb discapacitat.