Oversett tale til tekst med Direkteteksting

Med Direkteteksting trenger du bare å trykke én gang for å få automatisk teksting av tale på enheten. Du kan bruke det i medier som videoer, podcaster, telefonsamtaler, videosamtaler og lydmeldinger.

Viktig:

• Teksting av samtaler fungerer bare på Pixel-telefoner.

Innhold

Slå på Direkteteksting

Flytt tekstfeltet

Endre innstillingene for Direkteteksting

Skriv inn svar under telefonsamtaler

Batteribruk og andre merknader

Få hjelp

Slå på Direkteteksting

Direkteteksting fungerer på

• Pixel 2 og nyere telefoner på engelsk
  • Pixel 6- og Pixel 6 Pro-telefoner på engelsk, fransk, italiensk, japansk, spansk og tysk
    • På Pixel 6- og Pixel 6 Pro-telefoner kan du også identifisere disse språkene og oversette teksting av medieinnhold automatisk via automatisk registrering.
  • andre utvalgte Android-telefoner

Slik slår du Direkteteksting av eller på:

1. Trykk på volumknappen.
  2. Under volumkontrollene trykker du på Direkteteksting Direkteteksting.

Tips: Hvis ikke denne fremgangsmåten fungerer, må du kanskje først slå på Direkteteksting i tilgjengelighetsinnstillingene på enheten din.

Når Direkteteksting er på, vises det teksting for tale i medieinnhold som spilles av på enheten.

På Pixel-telefoner vises også teksting under anrop. Personen på den andre siden av anropet hører et varsel om at teksting er på.

All teksting behandles lokalt, lagres aldri og forlater aldri enheten din.

Tips: Hvis du ikke ser «Direkteteksting», må du kanskje oppdatere Android System Intelligence. Android System Intelligence het tidligere «Personlig tilpasning på enheten». Hvis du finner det tidligere navnet i Play-butikken, kan du fortsatt oppdatere appen.

Flytt tekstfeltet

• Slik flytter du tekstfeltet: Trykk og hold på feltet, og dra det opp eller ned.
  • Skjul teksting og slå av Direkteteksting: Dra tekstfeltet bort fra bunnen av skjermen.
  • Utvid eller minimer tekstfeltet: Dobbelttrykk. Denne bevegelsen er ikke tilgjengelig når du er i en samtale.

Endre innstillingene for Direkteteksting

1. Åpne Innstillinger Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Lyd og så Direkteteksting.
  3. Under Innstillinger kan du se eller endre disse innstillingene:
    • Slå Direkteteksting på eller av.
    • Skjul eller vis stygt språk.
    • Skjul eller vis lydetiketter, for eksempel latter og applaus.
    • Skjul eller vis Direkteteksting-ikonet i volumkontrollene.
    • Slå teksting av anrop på eller av. Denne innstillingen gjelder bare for Pixel-telefoner.

Tips: For å endre størrelse, stil og farge på teksten, gå til innstillingene for teksting.

Skriv inn svar under telefonsamtaler

Viktig: Bare tilgjengelig på Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a og Pixel Fold.

Bruk denne funksjonen for å ringe uten å snakke. Du får teksting av det den andre personen sier, og du kan skrive inn svar i sanntid. Meldingene dine leses opp av systemet. Denne funksjonen oversetter ikke, og du kan bare snakke på språket du har angitt nå.

Slik slår du på innskriving av svar:
  1. Åpne Innstillinger Innstillinger-app på telefonen.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Direkteteksting.
  3. Slå på Skriv inn svar under anrop.

I løpet av samtaler blir du varslet om at teksting er slått på. For å begynne å skrive, trykk på Tastatur Keyboard.

Batteribruk og andre merknader

Direkteteksting bruker mer batteri når du er i samtaler eller spiller av medier. Direkteteksting slås automatisk av i batterisparemodus.

Andre merknader om Direkteteksting:

• Direkteteksting for anrop er ikke beregnet på anrop med mer enn én annen person.
  • Hvis du kutter lyden på din side under en kunngjøring av bruk av teksting, blir lyden til kunngjøringen kuttet. Sørg for at den andre personen vet at teksting er på.
  • Teksting kan være utilgjengelig for enkelte medie- og anropsapper.
  • Direkteteksting fungerer best med lyd med klar uttale og lite bakgrunnsstøy.
  • Direkteteksting fungerer ikke med musikk.
  • Direkteteksting bruker ikke mobildata eller internett. All lyd og teksting behandles på enheten og blir aldri lagret eller sendt til Google.

Få mer hjelp

Hvis du trenger mer hjelp med Direkteteksting, kan du kontakte Google-brukerstøtte for personer med nedsatt funksjonsevne.