Ljudförstärkare: förstärk tal i omgivningen och ljud på enheten

Du kan använda Ljudförstärkare med hörlurar med sladd eller Bluetooth om du vill filtrera, förbättra och förstärka ljud i omgivningen eller på Android-enheten.

Ladda ned och aktivera Ljudförstärkare

1. Ladda ned Ljudförstärkare från Google Play på din Android-enhet.
  2. Anslut hörlurar till Android-enheten.
  3. Fortsätt till avsnittet Appar.
  4. Tryck på appen Ljudförstärkare Ljudförstärkare.

Aktivera Ljudförstärkare på Android-enheten

Ljudförstärkaren är förinstallerad på Pixel 3 och senare samt utvalda Android-enheter.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Tillgänglighet följt av Ljudförstärkare följt av ÖppnaLjudförstärkare.
  3. Anslut hörlurar till enheten, trådlöst eller med sladd.

Tips:

• Så här lägger du till Ljudförstärkare i applistan:
    1. Öppna Ljudförstärkare följt av Inställningar.
    2. Aktivera Visa ikon i applistan under Allmänt.
  • Så här skapar du en genväg till Ljudförstärkare:
    1. Tryck på Tillgänglighet följt av Ljudförstärkare.
    2. Aktivera genvägen för Ljudförstärkare.

Ändra inställningar för Ljudförstärkare

Du kan ändra brusreduceringen och förstärka nivåerna så att de passar miljön du befinner dig i.

1. Öppna Ljudförstärkare på enheten.
  2. Tryck på Telefonens mikrofon.
  3. Ändra inställningarna:
    • Minska oönskade ljud: Minska bakgrundsljud genom att justera brusreduceringsreglaget. Inställningen gäller bara telefonens mikrofon, inte telefonens media.
    • Förstärka svaga ljud: Förstärk svaga ljud som lågt tal genom att dra reglaget Förstärk låga ljud till höger.
    • Förstärka höga och låga frekvenser: Förstärk ljud med höga frekvenser, som fågelsång, genom att dra reglaget till höger. Förstärk ljud med låga frekvenser, som mörka röster, genom att dra reglaget till vänster.
    • Justera ljudet för höger och vänster öra var för sig: Tryck på Justera ljudet för höger och vänster öra var för sig om du vill tillämpa olika ljud- och frekvensinställningar för öronen. På Bluetooth-hörlurar gäller inställningen bara media på telefonen, inte för telefonens mikrofon.

Viktigt! Med vissa Bluetooth-hörlurar kan ljudet fördröjas eller få lägre kvalitet. Du kan försöka förbättra ljudkvaliteten genom att testa ett par andra hörlurar eller hörlurar med sladd.

Använda konversationsläget på Pixel-telefonen

På Pixel 3 och senare kan du använda konversationsläget för att förstärka rösten för personen du pratar med och filtrera bort bakgrundsljud. Läget är mest användbart när du befinner dig i en högljudd miljö och bara vill fokusera på den andra personens röst.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Tillgänglighet följt av Ljudförstärkare.
  3. Tryck på Öppna Ljudförstärkare följt av Telefonens mikrofon följt av Konversationsläge.
  4. Rikta telefonens kamera mot personen du pratar med.
  5. Tryck på Justera ljud.
    • Aktivera Brusreducering och använd reglaget för att ändra hur mycket brus du filtrerar bort.
    • Du kan förstärka låga ljud genom att aktivera Förstärkning och använda reglaget Förstärk låga ljud.
    • Du kan ändra frekvens genom att aktivera Förstärkning och använda reglagen för att förstärka höga och låga frekvenser.

Tips:

• Använd brusreducerande hörlurar med sladd för bästa ljud.
  • Skjut brusreduceringsreglaget till över 90 % för tydligare tal.
  • Tryck på Växla kamera och be personen du pratar med att hålla telefonen.
  • Pausa förstärkningen genom att svepa meddelandepanelen och trycka på Pausa Pause.

Läs mer om hur du använder konversationsläget.

Förstärka media på enheten

Du kan spela upp ljud och video på enheten med hjälp av Ljudförstärkare. Därtill kan du justera musik eller videoljud som du spelar upp på enheten. Det här alternativet är tillgängligt för Pixel-telefoner med Android 10. Läs mer om hur du kontrollerar och uppdaterar Android-versionen.

Tips! Du kan även använda Ljudförstärkaren som fjärrmikrofon. Lägg telefonen nära en tv eller högtalare och använd Bluetooth-hörlurarna. Du kan lyssna i hörlurarna med volymen på en nivå som inte stör andra.

Få hjälp

Om du behöver mer hjälp med tillgänglighetsfunktioner i Android kontaktar du Googles support för kunder med funktionsnedsättning.