Lydforsterker: Forsterk tale i nærheten og lyd på enheten

Du kan bruke Lydforsterker med hodetelefoner med ledning eller Bluetooth-hodetelefoner for å filtrere, forbedre og forsterke lyder i omgivelsene eller på Android-enheten din.

Last ned og slå på Lydforsterker

1. Last ned Lydforsterker fra Google Play på Android-enheten din.
  2. Koble hodetelefoner til Android-enheten din.
  3. Gå til Apper-delen.
  4. Trykk på Lydforsterker-appen Lydforsterker.

Slå på Lydforsterker på Android-enheten din

Lydforsterker er allerede installert på Pixel 3 og nyere samt utvalgte Android-enheter.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Lydforsterker og så Åpne Lydforsterker.
  3. Koble hodetelefoner med ledning eller trådløse hodetelefoner til enheten din.

Tips:

• Slik legger du til Lydforsterker i applisten:
    1. Gå til Lydforsterker og så Innstillinger.
    2. Under «Generelt» slår du på Vis ikonet i applisten.
  • Slik oppretter du en snarvei til Lydforsterker:
    1. Trykk på Tilgjengelighet og så Lydforsterker.
    2. Slå på Lydforsterker-snarveien.

Endre innstillinger for Lydforsterker

Du kan endre nivåene for støyreduksjon og forsterkning etter omgivelsene du er i.

1. Åpne Lydforsterker på enheten.
  2. Trykk på Telefonmikrofon.
  3. Juster innstillingene:
    • Reduser uønskede lyder: For å redusere støy i bakgrunnen, dra i glidebryteren for «Støyreduksjon». Denne innstillingen gjelder bare for telefonmikrofonen – ikke for medieinnhold på telefonen.
    • Forsterk lave lyder: For å forsterke lave lyder, for eksempel når noen snakker med lavt volum, dra glidebryteren for «Forsterk lave lyder» mot høyre.
    • Forsterk lave frekvenser og høye frekvenser: Dra glidebryteren mot høyre for å forsterke lyder med høy frekvens, for eksempel fuglelyder. For å forsterke lyder med lav frekvens, for eksempel dype stemmer, dra glidebryteren mot venstre.
    • Juster ørene hver for seg: For å bruke lyd- og frekvensinnstillinger for venstre og høyre øre uavhengig av hverandre, trykk på Juster ørene hver for seg. For Bluetooth-hodetelefoner gjelder denne innstillingen bare for medieinnhold på telefonen – ikke for telefonmikrofonen.

Viktig: Lyden kan bli forsinket eller ha lavere kvalitet på enkelte Bluetooth-hodetelefoner. Hvis du opplever dette, kan du prøve å bruke andre hodetelefoner eller bytte til hodetelefoner med ledning for å få bedre lydkvalitet.

Bruk samtalemodus på Pixel-telefoner

På Pixel 3 eller nyere kan du bruke samtalemodus for å forsterke samtalepartnerens stemme og blokkere andre lyder. Denne modusen er nyttigst når du har en samtale i støyfulle omgivelser og bare vil fokusere på stemmen til personen som snakker.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Lydforsterker.
  3. Trykk på Åpne Lydforsterker og så Telefonmikrofon og så Samtalemodus.
  4. Rett telefonkameraet mot den du snakker med.
  5. Trykk på Juster lyder.
    • For å endre hvor mye støy du blokkerer, slå på Støyreduksjon og bruk glidebryteren.
    • For å forsterke lave lyder, slå på Forsterk og bruk glidebryteren for «Forsterk lave lyder».
    • For å endre frekvensen, slå på Forsterk og bruk glidebryterne for «Forsterk høye eller lave frekvenser».

Tips:

• Du får best lyd hvis du bruker hodetelefoner med ledning og støyreduksjon.
  • For å få tydeligere tale, flytt glidebryteren for «Støyreduksjon» til over 90 %.
  • Trykk på Vend kameraet og gi telefonen til den du snakker med.
  • For å sette forsterkningen på pause, sveip på varselpanelet og trykk på Sett på pause Pause.

Finn ut mer om hvordan du bruker samtalemodus.

Forsterk medieinnhold på enheten

Du kan bruke Lydforsterker for å spille av lyd og video på enheten din. Du kan også justere lyden fra musikk eller videoer du spiller av på enheten. Dette alternativet er tilgjengelig for Pixel-telefoner med Android 10. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.

Tips: Du kan også bruke Lydforsterker som en ekstern mikrofon. Plasser telefonen i nærheten av en TV eller høyttaler, og bruk Bluetooth-hodetelefoner. Du kan høre lyd i hodetelefonene dine mens lyden fremdeles har et komfortabelt lydnivå for andre.

Få hjelp

Hvis du trenger mer hjelp med Android-tilgjengelighet, kan du kontakte Google brukerstøtte for personer med nedsatt funksjonsevne.