Äänenvahvistimen käyttäminen

Voit käyttää Äänenvahvistinta Android-laitteella langallisten tai Bluetooth-kuulokkeiden kanssa ympäristön äänten suodattamiseen ja vahvistamiseen.

Äänenvahvistimen lataaminen ja päälle laittaminen

Huom. Jos sinulla on Pixel 4, 3a tai 3, siirry alempana olevaan Pixel-osioon.

1. Lataa äänenvahvistin Google Playsta.
  2. Liitä Android-laitteeseen langalliset kuulokkeet.
  3. Siirry Sovellukset-osioon.
  4. Napauta Äänenvahvistin-sovellusta Äänenvahvistin.

Pixel: Äänenvahvistimen laittaminen päälle

Äänenvahvistin on jo asennettu Pixel 4-, 3a- ja 3-puhelimille. Näin pääset alkuun:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Esteettömyys ja sitten Äänenvahvistin.
  3. Valitse Avaa Äänenvahvistin
  4. Hyväksy käyttöluvat valitsemalla OK
  5. Valinnainen: Muuta Äänenvahvistimen pikanäppäintä. Katso lisätietoja esteettömyystilan pikanäppäimistä.
  6. Liitä laitteeseen langalliset tai Bluetooth-kuulokkeet.
  7. Jos haluat käynnistää äänenvahvistimen, käytä sen pikanäppäintä (pyyhkäise kahdella sormella ylöspäin tai napauta esteettömyyspainiketta Esteettömyys).

Äänenvahvistimen asetusten muuttaminen

Voit mukauttaa äänenvahvistimen ympäristöösi äänenvoimakkuus- ja hienosäätöasetuksilla.

1. Kun Äänenvahvistin on päällä, pyyhkäise alaspäin näytön yläreunasta ja napauta Äänenvahvistimen ilmoitusta.
  2. Vaihtoehtoja:
    • Äänenvahvistuksen keskeyttäminen: Valitse Keskeytä Tauko.
    • Ääniasetusten muuttaminen: Muuta Ääni-välilehdellä tehostus- ja hienosäätövalintoja, kunnes ne ovat sinulle sopivat.
    • Vasemman ja oikean korvan säätäminen erikseen: Voit valita eri asetukset oikealle ja vasemmalle puolelle valitsemalla Ääni-välilehdeltä Säädä vasenta ja oikeaa korvaa erikseen. Bluetooth-kuulokkeiden kanssa tämä asetus vaikuttaa vain laitteen audioon, ei ympäristön ääniin.
    • Ei-toivottujen äänten vähentäminen: Melu-välilehdellä voit muuttaa taustamelun vähentämisen tasoa.

Bluetooth-kuulokkeiden ongelmanratkaisu

Bluetooth-kuulokkeiden ääni voi kuulua viiveellä tai heikompilaatuisena. Kokeile näitä ohjeita äänenlaadun parantamiseksi ja viiveen vähentämiseksi:

1. Siirry Äänenvahvistimen Lähde-välilehdelle. Valitse mikrofonivalikosta Laitteen mikrofoni.
  2. Siirrä kuulokkeet lähemmäs puhelintasi ja pidä muut esineet poissa kuulokkeiden ja puhelimen välistä.

Tietynmerkkisillä Bluetooth-kuulokkeilla äänenlaatu voi olla heikompi ja ääni kuulua viiveellä. Jos yllä mainitut keinot eivät toimi, kokeile sen sijaan langallisia kuulokkeita.

Lisävalinnat

• Voit käyttää Äänenvahvistinta etämikrofonina. Laita puhelin lähelle televisiota tai kaiutinta ja käytä Bluetooth-kuulokkeita. Kuulet äänet kuulokkeista, mutta muiden kuulema äänenvoimakkuus on miellyttävä.
  • Käytä Äänenvahvistinta laitteella toistettavan videon ja audion kanssa. Tämä toimii Pixel-puhelimilla, joissa on Android 10. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.