Äänenvahvistin: Ympäriltä kuuluvan puheen ja laitteen audion vahvistaminen

Voit käyttää Äänenvahvistinta Android-laitteella langallisten tai Bluetooth-kuulokkeiden kanssa ympäristön äänten suodattamiseen ja vahvistamiseen.

Äänenvahvistimen lataaminen ja käyttöönotto

1. Lataa Äänenvahvistin Android-laitteellesi Google Playsta.
  2. Liitä kuulokkeet Android-laitteeseen.
  3. Siirry Sovellukset-osioon.
  4. Napauta Äänenvahvistin-sovellusta Äänenvahvistin.

Äänenvahvistimen laittaminen päälle Android-laitteella

Äänenvahvistin on asennettu valmiiksi Pixel 3:een tai uudempaan ja tiettyihin Android-laitteisiin.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Saavutettavuus ja sitten Äänenvahvistin ja sitten Avaa Äänenvahvistin.
  3. Liitä laitteeseen langalliset tai langattomat kuulokkeet.

Vinkkejä:

• Äänenvahvistimen lisääminen sovellusluetteloon:
    1. Valitse Äänenvahvistin ja sitten Asetukset.
    2. Laita Näytä kuvake sovellusluettelossa ‐asetus päälle Yleiset-kohdassa.
  • Pikakuvakkeen luominen Äänenvahvistimelle:
    1. Valitse Saavutettavuus ja sitten Äänenvahvistin.
    2. Laita Äänenvahvistimen pikanäppäin päälle.

Äänenvahvistimen asetusten muuttaminen

Voit säätää taustahälyn vaimennusta ja tehostuksen tasoa kunkin ympäristön mukaiseksi.

1. Avaa Äänenvahvistin laitteessasi.
  2. Valitse Puhelimen mikrofoni.
  3. Muuta asetuksia:
    • Vähennä ei-toivottuja ääniä: Vähennä taustahälyä vetämällä Kohinanvaimennus-liukusäädintä. Tämä asetus koskee vain puhelimen mikrofonia, ei puhelimen mediaa.
    • Tehosta hiljaisia ääniä: Tehosta puhetta ja muita hiljaisia ääniä vetämällä Hiljaisten äänten tehostus ‐liukusäädintä oikealle.
    • Korkeiden tai matalien taajuuksien tehostus: Voit tehostaa esimerkiksi linnunlaulua ja muita korkeataajuuksisia ääniä vetämällä liukusäädintä oikealle. Tehosta matalan taajuuden ääniä, kuten syvää puheääntä, vetämällä liukusäädintä vasemmalle.
    • Säädä vasenta ja oikeaa korvaa erikseen: Voit säätää ääni- ja taajuusasetuksia erikseen vasemmalle ja oikealle korvalle valitsemalla Säädä vasenta ja oikeaa korvaa erikseen. Bluetooth-kuulokkeissa tämä asetus koskee vain puhelimen mediaa, ei puhelimen mikrofonia.

Tärkeää: Joissakin Bluetooth-kuulokkeissa äänessä voi olla viivettä tai sen laatu voi olla heikko. Kokeile toisia kuulokkeita tai vaihda langallisiin kuulokkeisiin.

Keskustelutilan käyttö Pixel-puhelimella

Pixel 3:lla ja uudemmilla malleilla voit vahvistaa keskustelukumppanin ääntä ja estää muut äänet keskustelutilassa. Tämä tila on erityisen hyödyllinen, kun haluat keskustella meluisassa ympäristössä ja haluat keskittyä vain puhujan ääneen.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Saavutettavuus ja sitten Äänenvahvistin.
  3. Valitse Avaa äänenvahvistin ja sitten Puhelimen mikrofoni ja sitten Keskustelutila.
  4. Osoita keskustelukumppaniasi puhelimen kameralla.
  5. Valitse Säädä ääniä.
    • Voit valita, miten paljon ääntä estetään, laittamalla Kohinanvaimennuksen päälle ja käyttämällä liukusäädintä.
    • Jos haluat tehostaa hiljaisia ääniä, laita Tehostus päälle ja käytä "Hiljaisten äänten tehostus" ‑liukusäädintä.
    • Jos haluat muuttaa taajuutta, laita Tehostus päälle ja käytä "Korkeiden tai matalien taajuuksien tehostus" ‑liukusäätimiä.

Vinkkejä:

• Saat parhaimman äänenlaadun, kun käytät langallisten kuulokkeiden taustahälyn vaimennusta.
  • Voit selkeyttää puheääntä siirtämällä Kohinanvaimennus-liukusäätimen yli 90 prosenttiin.
  • Valitse Vaihda kameraa, jolloin keskustelukumppanisi voi pidellä puhelinta.
  • Voit keskeyttää äänenvahvistuksen pyyhkäisemällä ilmoitusaluetta ja valitsemalla Keskeytä Pause.

Lue lisää keskustelutilan käytöstä.

Median vahvistaminen

Äänenvahvistimen avulla voit toistaa videota ja ääntä laitteellasi. Voit myös säätää toistettavan musiikin tai videoiden ääntä. Tämä toimii Pixel-puhelimilla, joissa on Android 10. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.

Vinkki: Voit käyttää Äänenvahvistinta myös etämikrofonina. Laita puhelin lähelle televisiota tai kaiutinta ja käytä Bluetooth-kuulokkeita. Kuulet äänet kuulokkeista, mutta muiden kuulema äänenvoimakkuus on miellyttävä.

Ohjeita

Jos tarvitset lisäapua Android Saavutettavuuden kanssa, ota yhteyttä Googlen vammaistukitiimiin.