Bruk Lookout til å utforske omgivelsene dine

Bruk Lookout til å

• få informasjon om omgivelsene dine via datasyn
  • gjenkjenne gjenstander og tekst ved hjelp av kameraet og sensorer på Android-enheten din

Trinn 1: Sjekk kravene

For å laste ned og bruke Lookout må du sjekke at enheten din støtter:

• Android-versjon 6.0 eller nyere Finn ut hvilken Android-versjon du har.
  • Du kan bruke disse språkene: bengali, dansk, engelsk, fillipinsk, finsk, fransk, gresk, gujarati, hindi, indonesisk, italiensk, japansk, kannada, kinesisk (forenklet), koreansk, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk (Brasil), rumensk, russisk, slovakisk, spansk, svensk, tamilsk, telugu, thai, tsjekkisk, tyrkisk, tysk, ukrainsk, ungarsk og vietnamesisk.

Trinn 2: Installer og slå på Lookout

1. Gå til Google Play på Android-telefonen din.
  2. Last ned Lookout.
  3. Start Lookout ved å
    • si «Ok Google, start Lookout»
    • gå til Apper-delen på telefonen og trykke på Lookout Lookout
  4. Følg veiledningen på skjermen for å
    • finne ut hvordan Lookout bruker dataene dine
    • få tips om hvordan du får mest mulig ut av Lookout
  5. Trykk på Tillat for å la Lookout ta bilder og spille inn video.
  6. Hold enheten slik at kameraet peker bort fra deg.

Bruk Lookout-moduser

Det er seks forskjellige moduser i Lookout, som du kan bruke til forskjellige aktiviteter.

Bytt mellom Lookout-moduser

1. Bytt modus ved å trykke på Velg modus-knappen Meny øverst til venstre.
  2. Trykk på modusen du vil bytte til.
    • Hvis du bruker TalkBack, må du dobbelttrykke på skjermen.
  3. Du kan velge en av disse modusene:
    • Tekst: Les tekst ved å peke kameraet mot teksten. Hvis teksten ikke leses ordentlig, kan du
      • rotere enheten for å bytte mellom liggende og stående kameramodus
      • bevege kameraet nærmere eller lenger unna teksten
    • Utforsk (beta): Finn ut hva som er i nærheten, for eksempel gjenstander og tekst, ved å bevege kameraet rundt deg.
      • Utforsk-modusen er fortsatt i betaversjon og er derfor mindre nøyaktig enn andre moduser.
    • Matetiketter: Skann strekkoder og gjenkjenn matvarer ved å peke kameraet mot etiketten og bevege den sakte rundt.
      • Matetiketter-modusen er bare tilgjengelig i noen land. Den første gangen du velger Matetiketter-modusen, må du følge veiledningen for å laste ned flere data. Etter nedlastingen kan du bruke Matetiketter-modusen til å gjenkjenne etiketter. Modusen blir også raskere og kan brukes uten nett.
    • Dokumenter: Les hele sider med tekst.
      • Hold enheten slik at den er i portrettmodus, og beveg den sakte.
      • Du kan også ta et bilde av hele dokumentet ved å følge Lookout-veiledningen i sanntid.
      • Les teksten i rammen ved å trykke på knappen «Ta øyeblikksbilde». Noen ganger fungerer opplesningen i Lookout bedre med øyeblikksbilder enn den aktive kameravisningen.
    • Valuta: Fastslå valutaer på pengesedler ved å peke kameraet mot en seddel. Merk at du bare kan sjekke én seddel om gangen.
      • Du kan bare bruke modusen til å gjenkjenne pengesedler i amerikanske dollar, europeiske euro og indiske rupi – mynter gjenkjennes ikke.
    • Bilder (beta): Last opp et bilde for å høre en beskrivelse.
      • Dårlig lys, uskarphet, lav oppløsning og blokkeringer kan påvirke resultatene negativt. Innholdet og sammensetningen av bildet kan også påvirke resultatet.
      • Hvis du bruker engelsk språk og er i USA, Storbritannia eller Canada, kan du stille oppfølgingsspørsmål med tastaturet eller stemmestyrt skriving og få svar fra AI.

Hvordan bruker jeg Lookout?

Slå kameraet av og på

Slå av og på kameraet ved å trykke på Slå av kameraet eller Slå på kameraet .

• Hvis du bruker TalkBack, må du dobbelttrykke på skjermen.

Tips: Telefonen vibrerer når du slår på kameraet.

Les tekst med leseverktøy

Leseverktøy er tilgjengelig i

• Dokumenter-modusen
  • Bilder-modusen
  • Nylige-fanen

Bruk verktøyene til å justere lesehastigheten og forskjellige visningsalternativer, for eksempel

• skrifttype
  • tekststørrelse og -utseende
  • bakgrunn og fargekontrast
  • bokstavavstand
  • linjehøyde

For å slå på leseverktøy i Dokumenter-modusen, trykk på Leseinnstillinger nederst til høyre.

Du kan også slå på leseverktøy i Dokumenter-modusen ved å gjøre følgende:

1. Gå til Innstillinger.
  2. Slå på funksjonene ved å trykke på Innstillinger for leseverktøy.

Endre språk, valuta og land

Lookout bruker som standard de samme innstillingene som Android-telefonen din. Du kan endre språk for Tekst-, Dokument- og Utforsk-modusene, endre valuta for Valuta-modus og endre land for Matetiketter-modus. Med dette kan du også bruke Lookout i flerspråklige omgivelser.

1. Velg modusen du vil bruke.
  2. Trykk på språk-, valuta- eller land-knappen øverst.
  3. Velg ønsket språk, valuta eller land i menyen.
  4. Klikk på Tilbake for å gå tilbake til aktiv modus.
  • Hvis du endrer landet for Matetiketter-modusen eller valutaen i Valuta-modusen, blir du bedt om å laste ned oppdaterte data for det aktuelle landet.

Gjennomgå eller del nylige resultater

I Nylige-listen finner du en logg med Lookout-resultatene dine. Du kan også dele resultatene med andre.

1. Velg Nylige.
  2. Gå gjennom resultatene enkeltvis.
  3. Velg et element for å finne ut mer om det.
  4. Trykk på Del Del for å dele elementet.
  5. Velg appen du vil bruke, til å dele eller lagre resultatet.

Tips: Nylige elementer slettes automatisk når du lukker Lookout.

Endre innstillingene for Lookout

1. Trykk på Lookout Lookout i Apper-delen på Android-telefonen.
  2. Trykk på profilen eller forbokstaven din og så Innstillinger.
  3. Gå gjennom eller endre disse innstillingene:
    • Bedre bildeopplevelse: Få bedre ytelse i alle Lookout-modusene ved å tillate databehandling på tjenersiden. Krever tilgang til wifi eller mobildata.
    • Automatisk lommelykt: Bruk lommelykten automatisk for å få bedre bildegjenkjenning.
    • Hint for dokumentskanning: Få veiledning om dokumentskanning.
    • Fysisk tilbakemelding: Bruk vibrering til å bekrefte handlinger.
    • Innstillinger for leseverktøy: Juster innstillingene for skrifttypen og tekst til tale.
    • Fremheving i karaokestil: Fremhev hvert enkelt ord mens det leses opp.
    • Utdatainnstillinger for tekst til tale: Velg innstillinger for tekst til tale bare for Lookout. Disse innstillingene er atskilt fra systeminnstillingene for tekst til tale. Juster talehastigheten, tonehøyden, spill av et utdrag eller tilbakestill til systemstandard.

Hjelp og tilbakemelding

Slik sender du tilbakemeldinger:

1. Trykk på Lookout Lookout i Apper-delen på Android-telefonen.
  2. Velg profilen eller forbokstaven din og så Hjelp og tilbakemelding.

Ta kontakt med Google brukerstøtte for personer med nedsatt funksjonsevne for å få mer hjelp.