Brug Lookout til at undersøge dine omgivelser

Med Lookout:

• Computersyn giver oplysninger om dine omgivelser.
  • Kameraet og sensorer genkender objekter og tekst på din Android-enhed.

Trin 1: Tjek forudsætning

Hvis du vil downloade og bruge Lookout, skal du finde ud af, hvorvidt din enhed understøtter:

• Android-version 6.0 eller nyere Se, hvilken Android-version du har.
  • Sprog inkluderer bengali, dansk, engelsk, filippinsk, finsk, fransk, græsk, gujarati, hindi, indonesisk, italiensk, japansk, kannada, kinesisk (forenklet), koreansk, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk (Brasilien), rumænsk, russisk, slovakisk, spansk, svensk, tamilsk, telugu, thai, tjekkisk, tyrkisk, tysk, ukrainsk, ungarsk og vietnamesisk.

Trin 2: Installer og aktivér Lookout

1. Åbn Google Play på din Android-telefon.
  2. Download Lookout.
  3. Start Lookout med en af disse valgmuligheder:
    • Sig "Hey Google, start Lookout".
    • Tryk på Lookout Lookout i sektionen Apps på din telefon.
  4. Følg prompterne på din skærm for at:
    • Få flere oplysninger om, hvordan Lookout bruger dine data.
    • Se tips til at få mest muligt ud af Lookout
  5. Tryk på Tillad for at give Lookout tilladelse til at tage billeder og optage video.
  6. Hold din enhed for rette kameraet ud mod noget.

Brug Lookout-tilstande

Du kan bruge 6 tilstande af Lookout til forskellige aktiviteter.

Skift mellem Lookout-tilstande

1. Du kan skifte tilstand ved at trykke på knappen Vælg tilstand Menu øverst til venstre.
  2. Tryk på den tilstand, du vil bruge, for at skifte tilstand.
    • Hvis du bruger TalkBack, skal du trykke to gange på din skærm.
  3. Vælg en tilstand:
    • Tekst: Ret kameraet mod en tekst for at læse den. Hvis teksten ikke læses tydeligt op:
      • Skift mellem portrættilstand og liggende format for enheden.
      • Flyt teksten tættere på eller længere væk.
    • Udforsk (beta): Ret kameraet mod dine omgivelser for at få at vide, hvad der er i nærheden af dig, f.eks. genstande og tekst.
      • Tilstanden Udforsk er stadig i beta og er mindre nøjagtig end andre tilstande.
    • Madetiketter: Du kan scanne stregkoder eller genkende forsiden af et madprodukt ved at holde produktets etiket op til kameraet og rotere det langsomt.
      • Tilstanden Madetiketter er kun tilgængelig i visse lande. Første gang du vælger tilstanden Madetiketter, skal du bekræfte meddelelsen om at downloade flere data. Denne download gør det muligt for tilstanden Madetiketter at genkende madetiketter, få resultater hurtigere og arbejde offline.
    • Dokumenter: Læs hele siders tekst.
      • Hold din enhed i portrættilstand, og flyt enheden langsomt.
      • Lyt til Lookouts vejledning i realtid for at tage et billede af hele dokumentet.
      • Du kan bruge knappen "Tag billede" for at læse teksten i visningen. Lookout kan nogle gange læse et øjebliksbillede bedre end kameraets livevisning.
    • Valuta: Hvis du vil bruge tilstanden Valuta, skal du rette kameraet mod én pengeseddel ad gangen.
      • Denne tilstand er kun tilgængelig for amerikanske dollars, euro eller indiske rupier. Den genkender ikke mønster.
    • Billeder (beta): Upload et billede, og få en beskrivelse.
      • Dårlig belysning, sløring, lav opløsning og genstande, der dækker for hinanden, kan påvirke resultaterne negativt. Derimod kan billedets indhold og komposition påvirke resultaterne.
      • Til de personer, som taler engelsk i USA, Storbritannien og Canada kan du stille opfølgende spørgsmål og få AI-baserede svar ved hjælp af et indtastning eller indtaling.

Sådan bruger du Lookout

Sluk og tænd kameraet

Tryk på Slå kamera til eller fra for at aktivere eller deaktivere kameraet.

• Hvis du bruger TalkBack, skal du trykke to gange på din skærm.

Tip! Telefonen vibrerer, når du tænder for kameraet.

Læs teksten ved hjælp af læseværktøjer

Læseværktøjer er tilgængelige i:

• Tilstanden Dokumenter
  • Tilstanden Billeder
  • Seneste

Med disse værktøjer kan du justere læsehastigheden og få vist valgmuligheder som f.eks.:

• Valg af skrifttype
  • Tekststørrelse og -format
  • Baggrunds- eller tekstfarvekontrast
  • Mellemrum mellem bogstaver
  • Linjeafstand

Du kan aktivere læseværktøjer i tilstanden Dokumenter ved at trykke på Læseindstillinger nederst til højre.

Du kan også aktivere læseværktøjer i tilstanden Dokumenter på denne måde:

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk på Indstillinger for læseværktøjer for at bruge disse funktioner.

Skift sprog, valuta og land

Lookout bruger som standard de samme indstillinger som din Android-telefon. Du kan ændre sprog for tilstandene Tekst, Dokument og Udforsk, skifte valuta for tilstanden Valuta og skifte land for tilstanden Madetiketter. Det lader dig bruge Lookout i flersprogede miljøer.

1. Vælg den tilstand, du vil bruge.
  2. Tryk på knappen Sprog, Valuta eller Land foroven.
  3. Vælg et sprog, en valuta eller et land, som du vil bruge, via menuen.
  4. Tryk på Tilbage for at vende tilbage til den aktive tilstand.
  • Hvis du ændrer dit land for tilstanden Madetiketter eller din valuta i tilstanden Valuta, bliver du bedt om at downloade nye data for det pågældende land.

Gennemgå eller del de nyeste resultater

På listen Seneste kan du gennemgå historikken for elementer, som Lookout har registreret, og dele resultatet med andre.

1. Vælg Seneste.
  2. Gennemgå resultaterne ét ad gangen.
  3. Vælg et element for at se oplysninger om det.
  4. Tryk på Del Del for at dele et element.
  5. Vælg den app, du vil bruge til at dele eller gemme resultatet.

Tip: Når du afslutter Lookout, slettes de seneste elementer automatisk.

Skift indstillinger for Lookout

1. Tryk på Lookout Lookout i sektionen Apps på din Android-telefon.
  2. Tryk på dit Profilbillede eller Initialog derefter Indstillinger.
  3. Gennemgå eller skift følgende indstillinger:
    • Bedre billedoplevelse: Få glæde af bedre ydeevne på tværs af tilstandene i Lookout ved at aktivere behandling på serverside. Kræver Wi-Fi eller mobildata
    • Automatisk lommelygte: Brug automatisk din lommelygte til at forbedre billedgenkendelsen.
    • Tips til dokumentscanning: Få vejledning til dokumentscanning.
    • Haptisk berøring: Brug vibrationer til at bekræfte handlinger.
    • Indstillinger for læseværktøjer: Administrer indstillinger for skrifttype og oplæsning.
    • Fremhæv ord: Fremhæv hvert ord, når det oplæses.
    • Indstillinger for oplæsningsoutput: Vælg indstillinger for oplæsning, der kun gælder for Lookout. Disse indstillinger er adskilt fra indstillingerne for oplæsning på dit system. Juster talehastighed, stemmeleje, afspil et uddrag, eller nulstil til systemstandarderne.

Hjælp og feedback

Sådan sender du feedback:

1. Tryk på Lookout Lookout i sektionen Apps på din Android-telefon.
  2. Vælg dit Profilbillede eller Initial og derefter Hjælp og Feedback.

Kontakt Googles support til brugere med handicap for at få mere hjælp.