Skriv med morsekode

Du kan skrive morsekode på mobilenheten din.

Tania’s Story: Morse code meets machine learning

Merk: Morsekode er tilgjengelig på engelsk (USA) på enheter som kjører Android 5.0 og nyere.

Innhold

Trinn 1: Last ned Gboard

Trinn 2: Konfigurer morsetastaturet

Trinn 3: Bruk morsekode

Koble til en ekstern bryter

Endre innstillingene for morseoppsettet

Få hjelp

Trinn 1: Last ned Gboard

Installer Gboard på Android-enheten din.

Trinn 2: Konfigurer morsetastaturet

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på System og så Språk og inndata.
  3. Trykk på Virtuelt tastatur og så Gboard.
  4. Trykk på Språk og så Engelsk (USA).
  5. Sveip til høyre gjennom alternativene, og trykk deretter på Morsekode.
  6. Trykk på Ferdig.

Trinn 3: Bruk morsekode

Morsekodeoppsettet fungerer med tilgjengelighetstjenester som TalkBack, Brytertilgang eller Tekstopplesing.

1. Åpne en app du kan skrive i, for eksempel Gmail eller Keep, på Android-enheten din.
  2. Trykk på et felt hvor du kan skrive inn tekst.
  3. Trykk på jordkloden Jordklode. Hvis du har konfigurert andre språk, trykker du til du kommer til morsekode.
  4. Skriv inn tekst med punktum (.) og bindestrek (-).

Tips: For å spille et spill og finne andre læringsverktøy, gå til g.co/morse.

Koble til en ekstern bryter

Gboard gjenkjenner automatisk tastene bryterenheten har tilordnet punktum (.) og bindestrek (-).

Du kan bruke Android brytertilgang til å skrive morsekode med en ekstern bryterenhet.

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på System og så Språk og inndata og så Fysisk tastatur.
  3. Slå på Vis virtuelt tastatur.

Tips: Hvis du har flere enn to brytere, kan du tilordne flere handlinger til de andre bryterne.

Endre innstillingene for morseoppsettet

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på System og så Språk og inndata.
  3. Trykk på Virtuelt tastatur og så Gboard.
  4. Trykk på Språk og så Morsekode.
  5. Herfra kan du slå på innstillinger som Lyd ved tastetrykk, Tidsavbrudd for tegn og Slå på tastegjentakelse.

Hør tilbakemelding når du skriver

1. Følg trinn 1–4 i «Endre innstillinger for morseoppsett» på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  2. Slå på Lyd ved tastetrykk.

Endre tidsavbrudd for tegn

Du kan endre hvor lang tid det tar før Gboard gjør en morsekodesekvens om til en bokstav. Du kan også sende hver bokstav manuelt.

• Endre hvor lenge Gboard venter: Trykk og hold på mellomromstasten. Trykk deretter på Språkinnstillinger og så Morse (USA) og så Tidsavbrudd for tegn.
  • Send en bokstav til tekstfeltet manuelt: Sett «Tidsavbrudd for tegn» til «Aldri». Trykk så på mellomromstasten der du ser morsekoden.

Angi tidsavbrudd for ord

Hvis du slår på denne funksjonen, kan du kontrollere hvor lang tid det tar før bokstaver gjøres om til ord når du skriver.

• Denne innstillingen er som standard slått av, så det ikke er noe tidsavbrudd.
  • Hvis du setter tidsavbruddet til ett sekund og så skriver «hei», legger tastaturet til ordet og et mellomrom i tekstfeltet etter ett sekund.

Merk: Når du slår på tidsavbrudd for ord, korrigerer, foreslår og forutsier tastaturet ord som vanlig.

Gjenta tastetrykk

Gjenta tastetrykk: Hold nede punktum (.) eller bindestrek (-).

Når tastegjentakelse er på, kan du:

• Angi når gjentakelsen skal starte
  • Angi hastigheten på gjentakelsen

Få mer hjelp

Hvis du trenger mer hjelp med morsekode, kan du kontakte Google brukerstøtte for personer med nedsatt funksjonsevne.