Utilitzar dreceres d'accessibilitat

Les dreceres d'accessibilitat són una manera ràpida d'activar les aplicacions d'accessibilitat o de canviar d'una aplicació a una altra. Per a cada aplicació d'accessibilitat, pots triar la drecera que vulguis utilitzar.

Important:

Les dreceres d'accessibilitat són una manera ràpida d'activar les aplicacions d'accessibilitat o de canviar d'una aplicació a una altra. Per a cada aplicació d'accessibilitat, pots triar la drecera que vulguis utilitzar.

Learn how to set up accessibility shortcuts on your Pixel phone with our step-by-step tutorial.

Contingut

Pas 1: configura dreceres d'accessibilitat

Opcional: canviar la navegació pel dispositiu a botons o gestos

Pas 2: utilitza dreceres d'accessibilitat

Suprimir dreceres d'accessibilitat

Desenvolupadors: afegir el botó d'accessibilitat

Obtenir ajuda

Pas 1: configura dreceres d'accessibilitat

Pots configurar tantes dreceres com vulguis per a les aplicacions d'accessibilitat que utilitzes al dispositiu Android.

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Accessibilitat.
  3. Selecciona l'aplicació que vulguis utilitzar amb una drecera.
  4. Selecciona l'opció de configuració de drecera, com ara drecera de TalkBack o drecera d'ampliació.
  5. Tria una drecera:
    • Toca el botó d'accessibilitat: toca el botó d'accessibilitat de la pantalla.
    • Mantén premudes les tecles de volum: mantén premudes les dues tecles de volum.
    • Fes lliscar dos dits cap amunt des de la part inferior o tres dits si TalkBack està activat.
    • Fes tres tocs a la pantalla (només disponible per a l'ampliació).
  6. Toca Desa.

Opcional: canviar la navegació pel dispositiu a botons o gestos

En molts dispositius, pots triar entre la navegació amb 3 botons i la navegació amb gestos.

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Selecciona Sistema i, a continuació, Gestos i, a continuació, Navegació del sistema.
  3. Tria l'opció de navegació que vulguis.

Dreceres per als tipus de navegació

Hi ha diverses dreceres disponibles per als dos tipus de navegació:

• Navegació amb tres botons:
    • Botó d'accessibilitat Accessibilitat a la barra de navegació.
    • Botó d'accessibilitat flotant.
  • Navegació amb gestos:
    • Botó d'accessibilitat flotant.
    • Navegació amb gestos.
      • Fer lliscar dos dits cap amunt.
      • Si TalkBack està activat, fer lliscar tres dits cap amunt.
Consell: si no trobes el botó d'accessibilitat o si utilitzes la navegació amb gestos, demana al fabricant del dispositiu com pots mostrar els botons de navegació.

Pas 2: utilitza dreceres d'accessibilitat

Després d'activar les dreceres d'accessibilitat, pots utilitzar-les per iniciar les aplicacions d'accessibilitat o canviar d'aplicació. Llegeix els consells següents per a cada drecera.

Tocar el botó d'accessibilitat

• Iniciar una aplicació: a la barra de navegació, toca Accessibilitat Accessibilitat.
  • Canviar d'aplicació: si has assignat més d'una aplicació per utilitzar el botó d'accessibilitat, mantén premut Accessibilitat Accessibilitat. Al menú, selecciona l'aplicació nova.

Tocar el botó d'accessibilitat flotant

• Inicia una aplicació o canvia d'aplicació: toca el botó d'accessibilitat flotant.
  • Mou el botó d'accessibilitat flotant: arrossega i deixa anar el botó d'accessibilitat flotant.
  • Canvia la mida del botó d'accessibilitat flotant: toca i arrossega el botó d'accessibilitat flotant cap a la vora de la pantalla per reduir-lo.

Canviar la configuració del botó d'accessibilitat flotant

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Selecciona Accessibilitat i, a continuació, Botó d'accessibilitat.
    • Per triar si vols utilitzar el botó flotant: a Ubicació, selecciona Flotant sobre altres aplicacions.
    • Per canviar la mida dels botons: selecciona Mida i tria'n una altra.
    • Per definir la transparència i l'atenuació: utilitza el control lliscant per definir la transparència del botó quan no s'utilitza.

Fer lliscar dos dits cap amunt des de la part inferior o tres dits si TalkBack està activat

• Iniciar una aplicació: des de la part inferior de la pantalla, llisca amb dos o tres dits si TalkBack està activat.
  • Canviar d'aplicació: si has assignat més d'una aplicació per utilitzar el botó d'accessibilitat, llisca cap amunt amb dos dits i mantén premut, o tres dits si TalkBack està activat, i aixeca'ls. Al menú, selecciona l'aplicació nova.

Drecera per a tecles de volum

• Inicia una aplicació: mantén premudes les dues tecles de volum fins que es mostri el menú i selecciona l'aplicació que vols fer servir.
  • Canvia d'aplicació: mantén premudes les dues tecles de volum. Quan s'obri el menú de drecera, selecciona l'aplicació que vulguis utilitzar.
  • Tria quines aplicacions vols que s'iniciïn mitjançant la drecera amb les tecles de volum: mantén premudes les dues tecles de volum. Quan s'obri el menú de drecera, selecciona Edita les dreceres. Tria les funcions que vols utilitzar amb aquesta drecera i, a continuació, toca Fet.

Suprimir dreceres d'accessibilitat

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 14 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.
  1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Accessibilitat.
  3. Selecciona l'aplicació de què vols suprimir la drecera d'accessibilitat.
  4. Desselecciona la drecera d'accessibilitat per desactivar-la.
  5. Toca Desa.
Consell: si tens Android 14, pots ignorar directament el botó d'accessibilitat flotant arrossegant-lo fins a la icona Suprimeix que hi ha a la part inferior de la pantalla. Si canvies d'opinió, a la descripció emergent que es mostra, toca Desfés. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Desenvolupadors: afegir el botó d'accessibilitat

Obtén informació sobre com pots utilitzar el botó d'accessibilitat del servei d'accessibilitat.

Obtén més ajuda

Per obtenir més ajuda amb les dreceres d'accessibilitat, contacta amb l'equip d'assistència de Google per a persones amb discapacitat.