Använda appar med TalkBack

Du kan öppna appar, byta mellan appar eller visa två appar samtidigt i vyn delad skärm.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 7.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Öppna appar på enheten

1. Du öppnar startskärmen på enheten genom att svepa uppåt med två fingrar från skärmens nederkant.
  2. Du öppnar avsnittet med appar genom att svepa uppåt med två fingrar på startskärmen.
  3. Du hittar en app genom att svepa till vänster eller höger.
    • Du kan även dra ett finger över skärmen för att utforska med funktionen Explore by touch.
  4. Tryck snabbt två gånger för att öppna appen.

Byta mellan appar

1. Öppna de senaste apparna på enheten.
    • Du öppnar de senaste apparna genom att svepa åt vänster och sedan uppåt. Om du använder navigering med rörelser sveper du uppåt med två fingrar från skärmens nederkant och håller kvar fingret.
  2. Om du vill flytta fokus mellan öppna appar sveper du åt vänster eller höger.
  3. Byt till appen som har fokus genom att trycka snabbt två gånger.

Om du behöver mer hjälp med TalkBack kontaktar du Googles support för kunder med funktionsnedsättning.