Sovellusten avaaminen ja sulkeminen TalkBackilla

Voit avata sovelluksia, vaihdella niiden välillä ja näyttää kaksi sovellusta samanaikaisesti jaetun näytön tilassa.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 7.0:aa tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Sovellusten avaaminen laitteella

1. Siirry aloitusnäytölle pyyhkäisemällä ylös ja sitten vasemmalle.
  2. Avaa sovellusluettelo pyyhkäisemällä ylös näytön alalaidasta.
  3. Etsi sovellus, jonka haluat avata, ja avaa se kaksoisnapauttamalla.

Viimeksi käytettyjen sovellusten välillä siirtyminen

1. Siirry viimeisimpiin sovelluksiin pyyhkäisemällä vasemmalle ja sitten ylös.
  2. Liiku laitteellasi auki olevien sovellusten välillä pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle.
  3. Avaa haluamasi sovellus kaksoisnapauttamalla sitä.

Kahden sovelluksen näyttäminen samanaikaisesti

Voit näyttää kaksi sovellusta samanaikaisesti luomalla jaetun näkymän.

1. Avaa ensimmäinen sovellus.
  2. Etsi Viimeisimmät-painike ja kaksoisnapauta sitä.
  3. Voit avata paikallisen kontekstivalikon pyyhkäisemällä ylös ja sitten oikealle.
  4. Valitse Toiminnot.
  5. Valitse Jaettu näyttö.
  6. Ensimmäinen sovellus on näytön yläosassa. Viimeksi käyttämäsi sovellukset ovat näytön alaosassa.
  7. Korosta toinen sovellus näytön alaosassa ja valitse se kaksoisnapauttamalla.
  8. Näytöllä näkyy nyt kaksi sovellusta.

Huom. Jos laite on vaakasuunnassa, näyttö jaetaan vasempaan ja oikeaan osaan ylä- ja alaosan sijaan.

Näin voit säätää jaetun näytön kokoa tai poistua jaetun näytön tilasta:

1. Etsi näytön jakopalkki kosketuksella tai pyyhkäisemällä.
  2. Voit avata paikallisen kontekstivalikon pyyhkäisemällä ylös ja sitten oikealle.
  3. Valitse Toiminnot.
  4. Valitse esimerkiksi Yläosa koko näytölle, Yläosa 50 % tai Alaosa koko näytölle.

Sovelluksen sulkeminen

Jos haluat sulkea sovelluksen, siirry aloitusnäytölle pyyhkäisemällä ylös ja sitten vasemmalle.