Automatiskt klick (hovringstid)

Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 11.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Om du använder en Android-enhet med mus kan du ställa in markören så att musen klickar automatiskt när muspekaren har varit stilla en viss tid. Detta kan vara användbart för användare med motorisk funktionsnedsättning.

Steg 1: Anslut en mus till Android-enheten

Anslut en mus till Android-enheten via Bluetooth eller USB. Närmare instruktioner finns i bruksanvisningen till enheten. Här finns till exempel anslutningsanvisningar för en telefon eller surfplatta.

Steg 2: Aktivera automatiskt klick (hovringstid)

1. Öppna appen Inställningar på enheten Appen Inställningar.
  2. Tryck på Tillgänglighet och sedan på Automatiskt klick (hovringstid). På vissa enheter heter den här inställningen Klicka när muspekaren slutat röra sig.
  3. Välj hur lång tid du vill att det ska ta från att du slutar röra muspekaren till att enheten klickar automatiskt:
    • Kort (0,2 sekunder)
    • Medel (0,6 sekunder)
    • Lång (1 sekund)
    • Anpassa

Steg 3: Använd automatiskt klick

1. Flytta muspekaren till något på skärmen som du vill klicka på.
  2. Sluta röra musen.
  3. Enheten klickar automatiskt.