Autoklikk (holdetid)

Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Hvis du bruker en mus med Android-enheten din, kan du stille markøren inn til å klikke automatisk når den slutter å bevege seg i en bestemt periode. Denne funksjonen kan være nyttig for brukere med motoriske vansker.

Trinn 1: Koble en mus til Android-enheten din

Koble en mus til Android-enheten din med Bluetooth eller USB. Sjekk veiledningen for enheten din for mer informasjon, for eksempel denne fremgangsmåten for å koble til telefoner eller nettbrett.

Trinn 2: Slå på automatisk klikk (holdetid)

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og på Autoklikk (holdetid). På noen enheter heter denne innstillingen Klikk etter at markøren stanser.
  3. Velg hvor lang tid det skal ta fra du slutter å bevege musen til det automatiske klikket skjer:
    • Kort (0,2 sekunder)
    • Middels (0,6 sekunder)
    • Lang (1 sekund)
    • Egendefinert

Trinn 3: Bruk automatisk klikk

1. Flytt musen til stedet der du vil klikke.
  2. Slutt å bevege musen.
  3. Klikket skjer automatisk.