Automaattinen klikkaus (viiveaika)

Osa näistä ohjeista koskee vain Android 11.0:aa tai sitä uudempia versioita. Lue lisää Android-version tarkistamisesta.

Jos käytät Android-laitetta hiirellä, voit määrittää osoittimen klikkaamaan automaattisesti, kun se on ollut paikoillaan tietyn aikaa. Tästä ominaisuudesta voi olla hyötyä liikerajoitteisille käyttäjille.

Vaihe 1: Hiiren liittäminen Android-laitteeseen

Liitä hiiri Android-laitteeseen Bluetoothin tai USB:n kautta. Katso lisätietoja laitteen käyttöohjeista, esim. näistä puhelimen tai tabletin liitäntäohjeista.

Vaihe 2: Automaattisen klikkauksen päälle laittaminen (viiveaika)

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Esteettömyys ja sitten Automaattinen klikkaus(viiveaika). Joillain laitteilla tämän asetuksen nimi on Klikkaa, kun osoitin ei enää liiku.
  3. Valitse, kuinka kauan kestää osoittimen pysähtymisen ja automaattisen klikkauksen välillä:
    • Lyhyt (0,2 sekuntia)
    • Keskipitkä (0,6 sekuntia)
    • Pitkä (1 sekunti)
    • Oma valinta

Vaihe 3: Automaattisen klikkauksen käyttö

1. Vie hiiren osoitin kohtaan, jota haluat klikata.
  2. Pysäytä osoitin.
  3. Kohtaa klikataan automaattisesti.