Accessibility Scannerin käytön aloittaminen

Accessibility Scanner on Android-sovellusten suunnitteluun ja kehittämiseen tarkoitettu aputyökalu, jonka avulla voi parantaa sovelluksen käytettävyyttä.

Accessibility Scanner skannaa näytön ja antaa ehdotuksia sovelluksen saavutettavuuden parantamiseen. Se kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

• sisältötunnisteet
  • kosketusalueen koko
  • klikattavat kohteet
  • tekstin ja kuvan kontrasti.

Tärkeää: Accessibility Scanner ei korvaa manuaalista testausta eikä takaa sovelluksen saavutettavuutta.

Vaihe 1: Asenna Accessibility Scanner ja ota se käyttöön

Accessibility Scanner on käytettävissä puhelimilla ja tableteilla, joiden käyttöjärjestelmä on Android 6.0 tai uudempi. Näin tarkistat laitteesi Android-version.

1. Lataa Accessibility Scanner Google Playsta.
  2. Avaa Accessibility Scanner Accessibility Scanner.
  3. Ota Accessibility Scanner käyttöön seuraamalla kehotteita laitteen Asetukset-sovelluksessa.
  4. Valitse Saavutettavuus ja sitten Accessibility Scanner ja sitten Käytä palvelua.
    • Voit poistaa Accessibility Scannerin käytöstä palaamalla kohtaan Asetukset ja sitten Saavutettavuus ja sitten Accessibility Scanner.

Vaihe 2: Skannaa sovelluksesi

Voit skannata tilannekuvan sovelluksestasi tai skannata sarjan näyttöjä käyttäessäsi sovellustasi.

Tallenteen skannaaminen

Voit skannata työnkulun tai tehtävän sovelluksestasi. Tällöin Accessibility Scanner tallentaa ja analysoi näytön elementit, kun käytät sovellustasi ja siirryt sen osasta toiseen.

Tärkeää: Tallenne sisältää kuvakaappaussarjan, mutta se ei sisällä videota tai ääntä. Tallenne pysyy laitteellasi eikä sitä jaeta Googlen kanssa.

Näin voit skannata tallenteen:

1. Avaa sovellus.
  2. Napauta Accessibility Scannerin painiketta .
  3. Valitse Tallenna Videokamera.
  4. Käytä sovellustasi.
    • Jos siirryt toiseen sovellukseen, tallentaminen keskeytyy, kunnes palaat takaisin.

Tallennuksen lopettaminen:

1. Avaa ilmoitukset pyyhkäisemällä alas näytön yläreunasta. Voit myös avata toisen sovelluksen.
  2. Valitse Accessibility Scanner tallentaa.
  3. Valitse Lopeta .

Tilannekuvan skannaaminen

Näin voit skannata yksittäisen näyttökuvan sovelluksestasi:

1. Avaa sovellus.
  2. Valitse Accessibility Scanner .
  3. Valitse Tilannekuva Valitse kuva.

Skannauksen tulosten tarkistaminen

Kun olet skannannut tallenteen tai tilannekuvan, Accessibility Scanner näyttää sovelluksestasi yhden tai useampia kuvakaappauksia. Skannauksen tulokset on merkitty kuvakaappauksiin oransseina suorakaiteina.

• Katso tiedot napauttamalla korostettua aluetta. Jos näytölle on useita tuloksia, valitse Seuraava Seuraava.
  • Kaikkien kuvakaappausten tulosten katsominen: Valitse Luettelo ja sitten Näytä näytön mukaan tai Näytä luokan mukaan.
  • Tulosten jakaminen: Valitse Jaa .

Jos skannasit tallenteen tai kuvakaappauksia on useita:

• Kuvakaappauksesta toiseen siirtyminen: Valitse kuvakaappaus näytön yläreunan karusellista tai valitse Seuraava Seuraava.
  • Kuvakaappausten tarkastelu ruudukossa: Valitse Kirjasto .

Vinkki: Jos resurssin nimi on liian pitkä eikä siksi mahdu näytölle, valitse nimi painamalla sitä pitkään.

Suojattujen ikkunoiden skannaus

Jos sovelluksessasi on "suojattu" ikkuna (kun käytössä on WindowManager.LayoutParams.FLAG_SECURE), Accessibility Scanner ei voi ottaa kuvaa näytöstä tai tarkistaa värien kontrastia. Näiden ikkunoiden kohdalla Accessibility Scanner näyttää mustan näytön sovelluksen skannauksen jälkeen. Skannauksen tuloksissa näkyvät kuitenkin muut mahdolliset kehityskohteet.

Kontrastin ja kosketusalueen koon raja-arvojen muuttaminen

Voit muuttaa Scannerin kontrastisuhteen ja kosketusalueen koon testaamisessa käyttämiä raja-arvoja.

1. Siirry laitteella Sovellukset-osioon.
  2. Valitse Accessibility Scanner Accessibility Scanner ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Asetusten tarkistaminen ja muuttaminen:
    • Tekstin kontrastisuhde: Valitse tekstin värikontrastille uusi vähimmäisarvo.
    • Kuvan kontrastisuhde: Valitse kuvan kontrastisuhteelle uusi vähimmäisarvo.
    • Kosketusalueen koko: Valitse kosketusalueen koolle uusi vähimmäisarvo.

Kontrastisuhteen tulosten muuttaminen

Accessibility Scanner käyttää etualan ja taustan värejä kontrastisuhteen määrittämiseen. Voit muuttaa etualan ja taustan värejä.

1. Siirry laitteella Sovellukset-osioon.
  2. Valitse Accessibility Scanner Accessibility Scanner.
  3. Valitse skannaus, jossa on värikontrastiehdotus, ja sitten Muuta värejä.
  4. Valitse kuvakaappauksen alapuolelta Etuala tai Tausta.
  5. Etualan tai taustan värin muuttaminen:
    • Vedä valintakehys eri kohtaan kuvakaappauksessa.
    • Valitse alareunasta jokin ehdotetuista väreistä.
  6. Napauta Käytä.

Vinkki: Voit siirtää valintakehystä napauttamalla reunassa olevia nuolia. Voit myös tehdä suurempia muutoksia koskettamalla nuolia pitkään.

Skannaustulosten jakaminen

Voit jakaa tulokset muille, esim. tiimin jäsenille.

Tulosten jakaminen heti:

1. Tee skannaus.
  2. Napauta Jaa .
  3. Valitse, miten haluat jakaa tulokset.

Vinkki: Jos haluat jakaa yksittäisen kohteen tulokset, valitse Jaa, kun tarkastelet kohdetta.

Tulosten jakaminen myöhemmin:

1. Siirry laitteella Sovellukset-osioon.
  2. Valitse Accessibility Scanner Accessibility Scanner.
  3. Valitse skannaus ja sitten Jaa .
  4. Valitse, miten haluat jakaa tulokset.

Aiempien skannausten muuttaminen

Skannauksen nimeäminen uudelleen

1. Siirry laitteella Sovellukset-osioon.
  2. Valitse Accessibility Scanner Accessibility Scanner.
  3. Valitse skannaus ja sitten Lisää Lisää ja sitten Nimeä uudelleen.
  4. Kirjoita nimi.
  5. Valitse Nimeä uudelleen.

Kuvauksen lisääminen

1. Siirry laitteella Sovellukset-osioon.
  2. Valitse Accessibility Scanner Accessibility Scanner.
  3. Valitse skannaus ja sitten Lisää Lisää ja sitten Muokkaa kuvausta.
  4. Lisää kuvaus.
  5. Napauta Tallenna.

Skannauksen poistaminen

1. Siirry laitteella Sovellukset-osioon.
  2. Valitse Accessibility Scanner Accessibility Scanner.
  3. Valitse skannaus ja sitten Lisää Lisää ja sitten Poista skannaus ja sitten Poista.

Ohjeiden hakeminen tai palautteen lähettäminen

Voit pyytää tukea tai lähettää palautetta Accessibility Scannerista valitsemalla sovelluksesta Ohjeet ja palaute.