Canviar la configuració d'Accés amb interruptors

Pots personalitzar la configuració perquè Accés amb interruptors s'adapti a les teves necessitats i preferències.

Important: per dur a terme alguns d'aquests passos, has de tocar la pantalla.

Per canviar la configuració d'Accés amb interruptors:
  1. Obre l'aplicació Configuració Aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Obre Accessibilitat i, a continuació, Accés amb interruptors i, a continuació, Configuració.

Assignar interruptors per a la cerca

Quan configures Accés amb interruptors per a Android, pots triar quins interruptors o tecles del teclat executen cada acció. Post canviar en qualsevol moment les accions assignades als interruptors seguint aquests passos:

1. A la pantalla de configuració d'Accés amb interruptors, selecciona Assigna interruptors per a la cerca.
  2. Selecciona l'acció que vols assignar. El quadre de diàleg mostra els interruptors que ja s'han assignat a l'acció.
  3. Prem un interruptor per afegir-lo o suprimir-lo.

A les seccions següents s'inclouen exemples d'assignacions d'interruptors personalitzades.

Assignar diversos interruptors a una acció

Pots prémer diverses tecles o interruptors per assignar-los a una acció. Aquesta opció pot ser útil si vols fer que un teclat estàndard funcioni íntegrament com un únic interruptor.

Assignar un interruptor Anterior

Una tecla o un interruptor Anterior reverteix la darrera opció de cerca. Només afecta l'acció de marcar elements a la pantalla. Si utilitzes la cerca per passos, amb l'opció Anterior es mou la marca en direcció contrària a Següent. Si utilitzes la selecció de grup, amb l'opció Anterior es desfà la darrera acció de marca.

Consell: l'opció Anterior no desfà accions com ara obrir una aplicació.

Assignar un interruptor Cerca automàtica inversa

Si utilitzes la cerca automàtica i vols afegir un segon interruptor per canviar la direcció de la cerca, configura Cerca automàtica inversa.

Assignar interruptors a accions en l'element marcat

Les accions que pots dur a terme en l'element marcat inclouen desplaçar-te cap endavant, desplaçar-te cap enrere i mantenir premut.

Consell: si utilitzes la selecció de grup amb més de dos interruptors, aquestes accions no funcionen de manera coherent, ja que es pot marcar més d'un element a la vegada.

Personalització del menú

Activar la personalització del menú

Quan commutes l'opció Activa la personalització del menú a activada, pots canviar el que es mostra al menú global d'accés amb interruptors. Si el commutador està desactivat, els canvis no s'apliquen al menú global. Pots obtenir més informació sobre la personalització del menú global a Consells per utilitzar Accés amb interruptors.

Tornar al menú predeterminat

Si es commuta l'opció Activa la personalització del menú a activada, pot ser que els elements del menú global d'accés amb interruptors s'hagin mogut de les seves posicions predeterminades o hagin quedat amagats. Per desfer aquests canvis i restaurar l'estat predeterminat del menú global, selecciona Torna al menú predeterminat.

Assignar interruptors a accions globals

Si utilitzes diversos interruptors, pots assignar-los a accions específiques. Per exemple, et recomanem que assignis una tecla concreta a la configuració ràpida.

1. A la pantalla de configuració de l'accés amb interruptors, toca Assigna interruptors a accions globals.
  2. Assigna interruptors a qualsevol d'aquestes accions: Enrere, Inici, Notificacions, Configuració ràpida i Aplicacions recents.

Personalitzar la cerca

El mètode de cerca és la manera que té l'accés amb interruptors de moure's per la pantalla a l'hora de marcar elements. Pots triar entre les opcions següents:

Cerca automàtica

La cerca automàtica mou la marca automàticament pels elements de la pantalla fins que fas una selecció. Per iniciar la cerca, prem l'interruptor dues vegades per seleccionar l'element marcat.

La configuració de la cerca automàtica inclou les opcions següents:

Temps de la cerca automàtica

Tria quants segons vols mantenir marcat cada element.

Retard en el primer element

Tria un temps de retard addicional per al primer element abans de moure la marca. Aquest retard s'afegeix al temps de la cerca automàtica. Un retard més llarg et pot ajudar a orientar-te en una pantalla nova abans que comenci la cerca.

Important: els canvis que es facin en aquesta opció de configuració també afectaran la mateixa opció de configuració a "Cerca per punt".

Nombre de cerques

Tria quants cops vols que es repeteixi la cerca automàtica.

Important: els canvis que es facin en aquesta opció de configuració també afectaran la mateixa opció de configuració a "Cerca per punt".

Per obtenir més instruccions, consulta com pots configurar Accés amb interruptors per a Android.

Mètode de cerca

Tria una de les diverses maneres de fer cerques a la pantalla:

Cerca lineal

Aquest és el mètode de cerca predeterminat. La marca es mou pels elements de la pantalla d'un en un.

Consell: si tries aquesta opció, s'utilitzarà la cerca per fila i columna per al teclat.

Fila-columna

La marca es mou per les files de la pantalla, d'una en una, fins que en selecciones una. A continuació, la marca es mou per cadascun dels elements de la fila. Aquest mètode sol ser més ràpid que el de la cerca lineal.

Selecció de grup

Aquesta opció només està disponible si la cerca automàtica està desactivada.

Consell: en alguns dispositius, això s'anomena "Cerca d'opcions".

Per obtenir més instruccions, consulta com pots configurar Accés amb interruptors per a Android.

Cerca per punt

La cerca per punt et permet triar un lloc específic de la pantalla per tocar-lo, fer-hi lliscar el dit o apropar-lo, si és possible. Les línies es mouen per la pantalla, de manera que pots especificar una ubicació horitzontal i vertical. La configuració de la cerca per punt inclou les opcions següents:

Velocitat de la línia

Aquesta opció de configuració només s'aplica a la cerca per punt i determina la velocitat a què es mouen les línies de cerca. Has d'introduir una velocitat en píxels independents de la densitat per mil·lisegon.

Retard en el primer element

Tria quants segons vols esperar al primer element abans de començar la cerca. Un retard més llarg et pot ajudar a orientar-te en una pantalla nova abans que comenci la cerca.

Important: els canvis que es facin en aquesta opció de configuració també afectaran la mateixa opció de configuració a "Cerca automàtica".

Nombre de cerques

Tria quants cops vols que es repeteixi la cerca per punt.

Important: els canvis que es facin en aquesta opció de configuració també afectaran la mateixa opció de configuració a "Cerca automàtica".

Per obtenir més informació sobre la cerca per punt, consulta l'article Consells per utilitzar Accés amb interruptors.

Iniciar la cerca automàticament

Activa aquesta opció per iniciar la cerca sense prémer cap interruptor. De manera predeterminada, has de prémer un commutador per començar la cerca.

Selecció automàtica

Activa aquesta opció per tocar automàticament l'element marcat que estigui seleccionat. Si aquesta opció està desactivada i es poden dur a terme diverses accions a l'element seleccionat, hi ha un menú amb les accions disponibles. Per obtenir més instruccions, consulta l'article Consells per utilitzar Accés amb interruptors.

Pantalla i so

Estil de marca en cercar

Pots triar el color i el gruix de la marca a la pantalla. Si utilitzes la selecció de grup, pots triar la marca de cada grup.

Parla, so i vibració

Per sentir avisos de veu dels elements amb accions disponibles i text descriptiu, activa l'opció Avisos de veu. Aquesta opció pot ser útil si no pots veure la pantalla. En aquesta secció, també pots ajustar altres opcions de configuració del so i de la vibració. Per obtenir més instruccions, consulta com pots configurar Accés amb interruptors per a Android.

Ajustament dels interruptors

Ignora pressions repetides (abans "Temps de rebot")

Tria quants segons ha d'esperar Accés amb interruptors per acceptar més accions després que hagis premut un interruptor. Un temps de retard més llarg pot ser útil si t'adones que prems els interruptors sense voler més d'una vegada.

Deixa anar per fer una acció

Perquè les accions d'Accés amb interruptors s'executin quan deixes anar un interruptor, en comptes de quan el prems, commuta l'opció Deixa anar per fer una acció a activada. Aquesta opció de configuració és útil si deixar anar un interruptor et resulta més senzill que prémer-lo.

Obtén més ajuda

Per obtenir més ajuda amb Accés amb interruptors, contacta amb l'equip d'assistència de Google per a persones amb discapacitat.