Flyt rundt på din startskærm med TalkBack

Din startskærm vises, når du tænder eller låser op for din enhed. Du kan komme til startskærmen når som helst ved at stryge opad og derefter til venstre, så det danner et L.

Trin 1: Lås enheden op.

Hvis du har angivet et kodeord eller en pinkode på din enhed, kan du låse din enhed op på to måder, når TalkBack er aktiveret:

• Stryg op fra bunden af låseskærmen med to fingre.
  • Brug Udforsk ved berøring til at finde oplåsningsknappen nederst i midten på skærmen, og tryk to gange.

Trin 2: Flyt rundt på din startskærm

Du kan flytte mellem elementer på startskærmen ved at stryge til venstre eller højre. TalkBack fortæller, hvor dit fokus er, hvorefter du kan trykke to gange for at vælge.

Hvis enheden har mere end én startskærm, kan du skifte mellem startskærmene ved at stryge med to fingre til venstre eller højre. TalkBack fortæller, hvilken skærm du er på, f.eks. "Startskærm én af tre".

Dele af startskærmen

Statuslinje

Her kan du finde de grundlæggende statusoplysninger, f.eks. underretninger, status for batteriet og forbindelser til Wi-Fi, Bluetooth eller dit mobilnetværk.

Bemærk! Hvis dit fokus er på statuslinjen, kan du ikke bruge den sædvanlige strygebevægelse for at gå til det næste element. Hvis du vil flytte fokus fra statuslinjen, skal du trykke på en anden del af skærmen.

Søgefelt

Nogle Android-enheder viser automatisk et søgefelt på startskærmen. Her kan du søge på nettet uden at skulle åbne en separat app. Hvis enheden ikke automatisk viser et søgefelt, kan du tilføje det som en widget (se afsnittet om widgets nedenfor).

Underretninger

Der vises underretninger på statuslinjen øverst på skærmen. Åbn underretningerne ved at stryge to fingre nedad fra toppen af skærmen. Hvis du vil lukke underretningspanelet, skal du stryge med to fingre fra bunden af skærmen til toppen.

Apps

Apps er små programmer, der gør det muligt at udføre bestemte opgaver, f.eks. tjekke vejrudsigten, lytte til musik, sende mails eller læse bøger. Apps åbnes via ikoner på skærmen. Gmail-ikonet på startskærmen åbner f.eks. Gmail-appen.

Her er tips til at udforske og bruge dine apps:

• Du kan se, hvilke apps du har på din startskærm, ved at bevæge en finger hen over skærmen.
  • Hvis du vil åbne en app, når den er i fokus, skal du trykke et vilkårligt sted på skærmen.
  • Hvis du vil gennemse alle apps på din enhed, skal du flytte fokus til ikonet Apps og derefter trykke to gange.
  • Hvis du vil føje en app til din startskærm, skal du trykke på appen én gang for at fokusere på den og derefter trykke to gange på den og holde fingeren nede for at placere appen på startskærmen.

Mapper

Mapper er samlinger af apps. En Google Play-mappe kan f.eks. indeholde en samling af Google Play-apps såsom Play Musik, Play Bøger og Play Film. Mappeikoner kan vises på startskærmen ligesom appikoner. Du kan åbne mappen og gennemse appikonerne i mappen ved at bevæge fingeren hen over skærmen.

Widgets

Der kan være widgets på din startskærm. Widgets er genveje, så du kan få oplysninger eller udføre opgaver ekstra hurtigt. Widgetten Kalender viser f.eks. din kalender på startskærmen, så du kan se dine kalenderbegivenheder uden ekstra trin.

Sådan tilføjer du en ny widget:

1. Hold to fingre nede på startskærmen. Når du hører "Startskærm én af én", er du på den skærm, hvor du kan tilføje widgets.
  2. Find knappen "Widgets" nederst på skærmen, og tryk derefter to gange for at vælge den.
  3. Stryg til højre eller venstre for at flytte dit fokus til andre widgets.
  4. Hvis du vil tilføje den widget, der er fokus på, skal du trykke to gange.