Bevæg dig rundt på din startskærm med TalkBack

Startskærmen vises, når du tænder eller låser din enhed op.

Sådan finder du startskærmen:

• På de fleste enheder: Stryg opad og derefter til venstre i én bevægelse.
  • Med navigation med bevægelser: Stryg opad med to fingre fra bunden af skærmen.
  • Hvis der er en fysisk Hjem-knap på enheden: Tryk på Hjem.
  • På de fleste enheder: Stryg opad og derefter til venstre i én bevægelse.

Trin 1: Lås enheden op.

Hvis du bruger en adgangskode eller pinkode til din enhed, kan du låse den op på flere forskellige måder:

• Stryg opad med to fingre fra bunden af låseskærmen.
  • Brug fingeraftrykslæseren eller ansigtslåsen.
  • Tryk for at høre.
    • Find oplåsningsknappen nederst på skærmen, og tryk derefter to gange.

Trin 2: Flyt rundt på din startskærm

Vigtigt! Denne vejledning er til Pixel. På andre enheder kan startskærmen variere afhængigt af enhedsproducenten eller Home-appen.

Brug din startskærm

Undersøg ved at stryge

1. Du kan flytte mellem elementer på startskærmen ved at stryge til venstre eller højre.
  2. Fokuser på det ønskede element.
    • Når du navigerer, fortæller TalkBack, hvor dit fokus er.
  3. Tryk to gange et vilkårligt sted på skærmen.

Tryk for at høre

1. Tryk på skærmen med én finger.
  2. Træk fingeren hen over elementerne, indtil fokus er på det ønskede element.
  3. Tryk to gange et vilkårligt sted på skærmen.

Tip! Hvis du har mere end én startskærm, kan du skifte mellem dem. Du kan skifte skærm ved at stryge til venstre eller højre med to fingre. TalkBack fortæller, hvilken skærm du er på, f.eks. "Startskærm 1 af 3".

Dele af startskærmen

Statuslinje

Øverst på skærmen kan du finde oplysninger som f.eks. klokkeslæt, notifikationer, batteristatus, Wi-Fi og Bluetooth. Statusbjælken kan være skjult, når en app er i fuldskærmstilstand. Hvis statusbjælken er skjult, og du vil have den tilbage, skal du åbne Notifikationer.

Tip! Hvis dit fokus er på statusbjælken, kan du flytte det ved at trykke et andet sted på skærmen.

Søgefelt

Nogle Android-enheder har et søgefelt på startskærmen, så du kan søge på nettet uden en separat app. Hvis din enhed ikke allerede har et søgefelt, kan du tilføje det som en widget.

Notifikationer

Notifikationer viser oplysninger fra dit system eller dine apps, f.eks. kalenderbegivenheder, mistede opkald og nyheder. Du kan finde notifikationer i statusbjælken. Åbn notifikationerne ved at stryge nedad fra toppen af skærmen med to fingre. Du kan lukke notifikationer ved at stryge opad med to fingre.

Apps

Du kan åbne apps med ikonerne på din enhed. Hvis du f.eks. vil åbne Gmail, skal du vælge Gmail-ikonet og derefter trykke to gange. Nogle apps er på startskærmen, og nogle er i appsektionen.

Brug og gennemse dine apps:

• Sådan finder du apps på startskærmen: Træk fingeren hen over skærmen.
  • Sådan åbner du en app, når den er i fokus: Tryk et vilkårligt sted på skærmen.
  • Sådan gennemser du alle apps på din enhed: Stryg opad på startskærmen med to fingre for at åbne applisten.
  • Sådan føjer du en app til startskærmen: Tryk på appen for at fokusere på den. Tryk derefter to gange, og hold fingeren nede. Træk fingeren hen til det sted, hvor du vil placere appen.
    • Du kan også trykke to gange og holde fingeren nede, indtil menuen dukker op. Vælg derefter Føj til startskærm.
  • Sådan fjerner du en app fra startskærmen: Vælg appen, og åbn derefter TalkBack-menuen. Vælg Handlinger og derefter Fjern.
    • Denne handling afinstallerer ikke appen.
Mapper

Mapper er appsamlinger, som du kan føje til startskærmen. En Google Play-mappe kan f.eks. indeholde apps som Play Musik, Play Bøger og Play Film. Du kan undersøge en mappe ved at åbne den og bevæge fingeren hen over skærmen. Du kan oprette en mappe ved at trække én app oven på en anden.

Widgets

Widgets er genveje på startskærmen, som hjælper dig med at få oplysninger eller udføre opgaver. Med Kalender-widgetten kan du f.eks. finde kommende begivenheder på din startskærm.

Sådan tilføjer du en widget:

1. Flyt fokus til applisten på startskærmen.
    • Undlad at trykke to gange.
  2. Åbn TalkBack-menuen.
    • På enheder med bevægelser med flere fingre: Tryk med tre fingre. Du kan også stryge nedad og derefter til højre i én bevægelse.
    • På enheder uden bevægelser med flere fingre (Android R-enheder, der ikke er opdateret med TalkBack 9.1, og ældre): Stryg nedad og derefter til højre i én bevægelse.
  3. Vælg Handlinger og derefter Widget.
  4. Du kan finde en widget ved at stryge til højre eller venstre eller trykke for at høre.
  5. Tryk to gange, og hold fingeren nede for at tilføje den widget, der er i fokus.
  6. Træk widgetten derhen, hvor du vil placere den.

Sådan kan du fjerne en widget:

1. Flyt fokus til widgetten på startskærmen.
  2. Åbn TalkBack-menuen.
    • På enheder med bevægelser med flere fingre: Tryk med tre fingre. Du kan også stryge nedad og derefter til højre i én bevægelse.
    • På enheder uden bevægelser med flere fingre (Android R-enheder, der ikke er opdateret med TalkBack 9.1, og ældre): Stryg nedad og derefter til højre i én bevægelse.
  3. Vælg Handlinger og derefter Fjern.

Hvis du har brug for yderligere hjælp til TalkBack, kan du kontakte Googles support til brugere med handicap.