Moure's per la pantalla d'inici amb TalkBack

La pantalla d'inici es mostra en activar o desbloquejar el dispositiu.

Per trobar la pantalla d'inici:

• En la majoria de dispositius: amb un sol moviment, llisca cap amunt i cap a l'esquerra.
  • Amb la navegació amb gestos: des la part inferior de la pantalla, fes lliscar dos dits cap amunt.
  • Si el dispositiu té un botó d'inici físic: prem Inici.
  • En la majoria de dispositius: amb un sol traç, llisca cap amunt i cap a l'esquerra.

Pas 1: desbloqueja el dispositiu

Si tens una contrasenya o un PIN per al dispositiu, hi ha diverses maneres de desbloquejar-lo:

• Des de la part inferior de la pantalla de bloqueig, fes lliscar dos dits cap amunt.
  • Fes servir el sensor d'empremtes digitals o el desbloqueig facial.
  • Utilitza l'exploració tàctil.
    • A la part inferior central de la pantalla, cerca el botó de desbloqueig i fes-hi doble toc.

Pas 2: mou-te per la pantalla d'inici

Important: aquestes instruccions són per a Pixel. En altres dispositius, és possible que la pantalla d'inici variï en funció del fabricant del dispositiu o de l'aplicació d'inici.

Utilitzar la pantalla d'inici

Lliscar per explorar

1. Per moure't pels elements de la pantalla d'inici, llisca cap a la dreta o cap a l'esquerra.
  2. Posa el focus en l'element que vulguis.
    • Quan navegues, TalkBack enuncia on hi ha al focus.
  3. Fes doble toc en qualsevol punt de la pantalla.

Exploració tàctil

1. Toca la pantalla amb un dit.
  2. Arrossega el dit per tots els elements fins que el focus sigui a l'element que vulguis.
  3. Fes doble toc en qualsevol punt de la pantalla.

Consell: si tens més d'una pantalla d'inici, pots canviar d'una a l'altra. Per canviar de pantalla, fes lliscar dos dits cap a l'esquerra o cap a la dreta. TalkBack enuncia a quina pantalla et trobes, per exemple, "Pantalla d'inici 1 de 3".

Parts de la pantalla d'inici

Barra d'estat

A la part superior de la pantalla, pots obtenir informació com ara l'hora, les notificacions, l'estat de la bateria, la Wi‑Fi o el Bluetooth. És possible que la barra d'estat s'amagui quan una aplicació estigui en mode de pantalla completa. Si la barra d'estat està amagada i la vols tornar a obrir, obre Notificacions.

Consell: si el focus és a la barra d'estat, per sortir-ne, toca una altra part de la pantalla.

Barra de cerca

Alguns dispositius Android tenen una barra de cerca a la pantalla d'inici perquè puguis fer cerques al web sense haver de fer servir una altra aplicació. Si el dispositiu no té una barra de cerca automàticament, pots afegir-la com a widget.

Notificacions

Les notificacions mostren informació del sistema o de les aplicacions, com ara esdeveniments de Calendar, trucades perdudes o notícies actualitzades. Pots trobar les notificacions a la barra d'estat. Fes lliscar dos dits cap avall des de la part superior de la pantalla per obrir les notificacions. Per tancar les notificacions, fes lliscar dos dits cap amunt.

Aplicacions

Pots obrir aplicacions amb les icones del teu dispositiu. Per exemple, per obrir Gmail, selecciona la icona de Gmail i fes-hi doble toc. Algunes aplicacions es troben a la pantalla d'inici i d'altres, a la secció d'aplicacions.

Utilitza i explora les aplicacions:

• Per cercar les aplicacions a la pantalla d'inici, arrossega el dit per la pantalla.
  • Per obrir una aplicació un cop s'hi hagi posat el focus, fes doble toc en qualsevol punt de la pantalla.
  • Per explorar totes les aplicacions del dispositiu, a la pantalla d'inici, fes lliscar dos dits cap amunt per obrir el tauler d'aplicacions.
  • Per afegir una aplicació a la pantalla d'inici, toca l'aplicació per posar-hi el focus. A continuació, fes doble toc i mantén premut. Arrossega el dit fins on vulguis col·locar l'aplicació.
    • També pots fer doble toc i mantenir premut fins que aparegui el menú. A continuació, selecciona Afegeix a la pantalla d'inici.
  • Per suprimir una aplicació de la pantalla d'inici, selecciona-la i, a continuació, obre el menú de TalkBack. Selecciona Accions i, a continuació, Suprimeix.
    • No es desinstal·larà l'aplicació.
Carpetes

Les carpetes són col·leccions d'aplicacions que pots afegir a la pantalla d'inici. Per exemple, una carpeta anomenada Google Play pot contenir aplicacions com ara Play Música, Play Llibres i Play Pel·lícules. Per explorar una carpeta, obre-la i mou el dit per la pantalla. Per crear una carpeta, arrossega una aplicació a sobre d'una altra.

Widgets

Els widgets són dreceres de la pantalla d'inici que t'ajuden a obtenir informació o a fer tasques. Per exemple, amb el widget de Calendar pots trobar esdeveniments pròxims a la pantalla d'inici.

Per afegir un widget:

1. A la pantalla d'inici, posa el focus a la llista d'aplicacions.
    • No facis doble toc.
  2. Obre el menú de TalkBack.
    • En dispositius que admeten gestos amb diversos dits: toca amb tres dits o llisca cap avall i cap a la dreta amb un sol moviment.
    • En dispositius que no admeten gestos amb diversos dits (abans d'actualitzar Android R amb TalkBack 9.1): llisca cap avall i cap a la dreta amb un sol moviment.
  3. Selecciona Accions i, a continuació, Widget.
  4. Per trobar un widget, llisca cap a la dreta o cap a l'esquerra, o fes servir l'exploració tàctil.
  5. Per afegir el widget on has posat el focus, fes doble toc i mantén premut.
  6. Arrossega'l fins on vulguis col·locar-lo.

Per suprimir un widget:

1. A la pantalla d'inici, mou el focus al widget.
  2. Obre el menú de TalkBack.
    • En dispositius que admeten gestos amb diversos dits: toca amb tres dits o llisca cap avall i cap a la dreta amb un sol moviment.
    • En dispositius que no admeten gestos amb diversos dits (abans d'actualitzar Android R amb TalkBack 9.1): llisca cap avall i cap a la dreta amb un sol moviment.
  3. Selecciona Accions i, a continuació, Suprimeix.

Per obtenir més ajuda amb TalkBack, contacta amb l'equip d'assistència de Google per a persones amb discapacitat.