Ändra inställningar för Voice Access

Så här visar eller ändrar du inställningarna för Voice Access:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Välj Tillgänglighet och sedan Voice Access.
  3. Välj Settings.

Information om respektive inställning finns nedan.

Hjälp

• Voice Access commands: Se en lista över alla kommandon. Du kan även öppna listan genom att säga ”Show all commands”.
  • Help and feedback: Läs hjälpartiklar och skicka synpunkter eller felrapporter till Google.
  • Open tutorial: Öppna guiden för Voice Access. Du kan också öppna guiden genom att säga ”Open tutorial”.

Inställningar för röstkommandon

• Require verbs: När den här inställningen är aktiverad måste du använda ett verb (till exempel ”Tap”, ”Click” elller ”Open”) för kommandon i Voice Access. Du måste till exempel säga ”Open Gmail” eller ”Tap compose” i stället för bara ”Gmail” eller ”Compose”.
  • Time out after no speech: Pausa Voice Access efter 30 sekunder utan tal.

Aktivering

• Activation button: Starta Voice Access från vilken skärm som helst med en Voice Access-knapp.
  • Listening behavior on screen wake up: Du kan välja mellan flera alternativ:
    • Always start listening: Voice Access börjar alltid lyssna när du använder enheten.
    • Start listening unless paused: Voice Access börjar alltid lyssna om du inte har sagt ”Stop listening” tidigare.
    • Never start listening: Voice Access börjar bara lyssna när du trycker på aviseringen eller knappen för Voice Access.
  • Activate for incoming calls: Aktivera Voice Access automatiskt när du får ett samtal. Den här inställningen är aktiverad som standard.
  • Active during calls: Aktivera den här inställningen om du vill att Voice Access ska vara på under telefonsamtal. Den här inställningen är avstängd som standard.
  • Cancel on touch: När den här inställningen är aktiverad stoppas Voice Access när du trycker på skärmen. När den här inställningen är inaktiverad kan du trycka på skärmen utan att påverka Voice Access.
  • Show keyboard when stopped: Visa ett skärmtangentbord när ett textfält har valts och Voice Access har stoppats.

Konfiguration

• Set up Voice Access: Öppna konfigurationsflödet.
  • Configure activation key: Använd en fysisk knapp som en tangentbordstangent eller en Bluetooth-brytare för att starta eller stoppa Voice Access. Om du vill använda inställningen måste du först ansluta ett tangentbord eller byta till enheten via USB eller Bluetooth. Välj sedan följande inställningar på skärmen Activation key:
    • Assigned key: Tryck på tangenten eller brytaren som ska användas för att starta och stoppa Voice Access.
    • Behavior: Välj hur du vill använda nyckeln eller brytaren. Standardinställningen är att trycka på Start för att starta Voice Access och sedan trycka igen för att stoppa. Du kan även välja att trycka och hålla nere knappen för att starta Voice Access och sedan släppa för att stoppa.
  • Recognize common icons: När den här inställningen är aktiverad och du säger ”Show labels” visas etiketter med namn på vanliga ikoner, till exempel bakåtknappen.

Fler alternativ

Om du vill ändra inställningarna nedan väljer du More options.

Feedback om Voice Access

• Play feedback sounds: När den här inställningen är aktiverad spelar Voice Access upp feedbackljud, till exempel när mikrofonen börjar lyssna eller när ett felmeddelande visas.
  • Verbosity: Välj hur mycket feedback Voice Access ger (all feedback, enbart om fel eller ingen feedback).

Etiketter

• Label contrast: Ändra genomskinligheten för etiketter på skärmen. Välj ljusast, ljus, medel eller mörk.
  • Number labeling: Välj vilka kontroller på skärmen som har sifferetiketter (alla objekt på skärmen eller endast objekt utan textetiketter).
  • Show borders: Visa ramar runt allt på skärmen som du kan interagera med.

Val av rutnät

• Grid selection: Aktivera val av rutnät och visa rutnätet. Läs mer om val av rutnät.
  • Grid size: Ändra tätheten i rutnätet.

Få hjälp

Om du behöver mer hjälp med tillgänglighetsfunktioner i Android kontaktar du Googles support för kunder med funktionsnedsättning.