Endre innstillinger for Voice Access

Slik ser eller endrer du innstillingene for Voice Access:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Velg Tilgjengelighet og deretter Voice Access.
  3. Velg Innstillinger.

Nedenfor finner du detaljert informasjon om hver innstilling.

Hjelp

• Voice Access-kommandoer Se en liste over alle kommandoer. Du kan også åpne denne listen ved å si «Vis alle kommandoer».
  • Hjelp og tilbakemelding: Les hjelpeartikler, og send tilbakemeldinger, feil eller feilrapporter til Google.
  • Åpne veiledningen: Åpne veiledningen for Voice Access. Du kan også åpne veiledningen ved å si «Åpne veiledningen».

Innstillinger for talekommandoer

• Krev verb: Når denne innstillingen er på, må du bruke verb (for eksempel «Trykk», «Klikk» eller «Åpne») i Voice Access-kommandoer. Du må for eksempel si «Åpne Gmail» eller «Trykk på Skriv ny» – ikke bare «Gmail» eller «Skriv ny».
  • Tidsavbrudd etter tid uten tale: Sett Voice Access på pause etter 30 sekunder uten tale.

Aktivering

• Aktiveringsknapp: Start Voice Access fra en hvilken som helst skjerm med Voice Access-knappen.
  • Lyttefunksjonalitet ved skjermaktivering: Du kan velge mellom flere alternativer:
    • Begynn alltid å lytte: Voice Access begynner alltid å lytte når du bruker enheten.
    • Start listening unless paused (Begynn å lytte når ikke appen er satt på pause): Voice Access begynner alltid å lytte med mindre du tidligere har sagt «Stop listening» (Slutt å lytte).
    • Begynn aldri å lytte: Voice Access begynner kun å lytte når du trykker på Voice Access-varselet eller -knappen.
  • Aktiver for innkommende anrop: Slå på Voice Access automatisk når du mottar et anrop. Denne innstillingen er slått på som standard.
  • Aktiv under anrop: Hvis du vil beholde Voice Access under telefonsamtaler, slår du på denne innstillingen. Denne innstillingen er slått av som standard.
  • Avbryt ved berøring: Når denne innstillingen er på, stopper Voice Access når du trykker på skjermen. Når denne innstillingen er av, kan du trykke på skjermen uten at Voice Access påvirkes.
  • Vis tastaturet når det er stoppet: Vis et skjermtastatur når et tekstfelt er valgt og Voice Access er stoppet.

Konfigurer

• Konfigurer Voice Access: Gå til konfigureringsflyten.
  • Konfigurer aktiveringstasten: Bruk en fysisk knapp, for eksempel en tastaturtast eller Bluetooth-bryter, til å starte eller stoppe Voice Access. For å bruke denne innstillingen må du først koble et tastatur eller en bryter til enheten via USB eller Bluetooth. Velg deretter disse innstillingene på «Activation key»-skjermen:
    • Activation key (Aktiveringstast): Trykk på tasten eller bryteren du vil bruke til å starte og stoppe Voice Access.
    • Activation key behavior (Funksjonalitet for aktiveringstast): Velg hvordan du vil bruke tasten eller bryteren. Standardinnstillingen er at du trykker for å starte Voice Access og trykker på nytt for å stoppe Voice Access. Du kan også velge at du må trykke og holde på aktiveringstasten for å starte Voice Access, og at du må slippe tasten for å stoppe.
  • Gjenkjenn vanlige ikoner: Når denne innstillingen er på, og du sier «Vis etiketter», ser du etiketter med navnene på vanlige ikoner, for eksempel tilbakeknappen.

Flere alternativer

For å endre innstillingene som er oppført nedenfor, velger du More options.

Tilbakemelding fra Voice Access

• Spill av tilbakemeldingslyder: Når denne innstillingen er på, spiller Voice Access av tilbakemeldingslyder, for eksempel når mikrofonen begynner å lytte eller en feilmelding vises.
  • Detaljnivå: Velg hvor ofte Voice Access skal spille av tilbakemeldingslyder (for alle tilbakemeldinger, kun ved feil eller aldri).

Etiketter

• Etikettkontrast: Endre opasiteten for etikettene på skjermen. Velg mellom lysest, lys, middels eller mørk.
  • Talletiketter: Velg hvilke kontroller på skjermen som skal ha talletiketter (alle elementer på skjermen eller bare elementer uten tekstetiketter).
  • Vis kantlinjer: Vis kantlinjer rundt alt du kan bruke eller aktivere på skjermen.

Navigering med rutenett

• Navigering med rutenett: Slå på rutenettvalg og vis rutenettet. Finn ut mer om navigering med rutenett.
  • Rutenettstørrelse: Endre tettheten i rutenettet.

Få hjelp

Hvis du trenger mer hjelp med Android-tilgjengelighet, kan du kontakte Google brukerstøtte for personer med nedsatt funksjonsevne.