Voice Accessin asetusten muuttaminen

Muuta Voice Accessin asetuksia:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Saavutettavuus ja sitten Voice Access.
  3. Valitse Asetukset.

Alla on tietoa jokaisesta asetuksesta.

Ohje

• Voice Accessin komennot: Katso kaikki komennot. Näet ne myös sanomalla "Show all commands".
  • Ohjeet ja palaute: Lue ohjeartikkeleita ja lähetä Googlelle palautetta tai virheraportteja.
  • Ohjeen avaaminen: Avaa Voice Accessin ohje. Voit myös avata ohjeen sanomalla "Open tutorial".

Äänikomentojen asetukset

• Edellytä verbejä: Kun tämä asetus on päällä, Voice Accessin komennoissa on käytettävä verbiä, kuten "Tap", "Click" tai "Open". Sinun on esimerkiksi sanottava "Open Gmail" tai "Tap compose" sen sijaan, että sanoisit vain "Gmail" tai "Compose".
  • Aikakatkaisu ilman puhetta: Voice Access sulkeutuu, kun äänikomentoja ei ole sanottu 30 sekuntiin.

Aktivointi

• Aktivointipainike: Aktivoi Voice Access millä tahansa näytöllä Voice Access ‑painikkeella.
  • Kuunteluasetus, kun näyttö aktivoidaan: Voit valita useista vaihtoehdoista:
    • Always start listening (Aloita kuuntelu aina): Voice Access aloittaa kuuntelun aina, kun laitetta käytetään.
    • Start listening unless paused (Aloita kuuntelu paitsi keskeytettynä): Voice Access aloittaa kuuntelun aina, jollet ole aiemmin käyttänyt "Stop listening" (Lopeta kuuntelu) ‑äänikomentoa.
    • Never start listening (Älä koskaan aloita kuuntelua): Voice Access aloittaa kuuntelun vain, kun napautat Voice Accessin ilmoitusta tai painiketta.
  • Aktivoi saapuville puheluille: Laita Voice Access automaattisesti päälle, kun sinulle soitetaan. Tämä asetus on oletuksena käytössä.
  • Aktiivinen puhelujen aikana: Jos haluat pitää Voice Accessin päällä puheluiden aikana, laita tämä asetus päälle. Asetus on oletuksena pois päältä.
  • Peru kosketuksella: Kun tämä asetus on päällä, Voice Accessin käyttö lopetetaan, kun kosketat näyttöä. Kun tämä asetus on poissa päältä, voit koskettaa näyttöä ilman, että se vaikuttaa Voice Accessiin.
  • Näytä näppäimistö, kun käyttö on lopetettu: Näytä näyttönäppäimistö, kun tekstikenttä on valittu ja Voice Accessin käyttö on lopetettu.

Käyttöönotto

• Ota Voice Access käyttöön: Siirry käyttöönottoprosessiin.
  • Määritä aktivointinäppäin: Voit aloittaa ja lopettaa Voice Accessin käyttämisen fyysisellä näppäimellä, kuten näppäimistön näppäimellä tai Bluetooth-kytkimellä. Asetuksen käyttäminen edellyttää, että liität laitteeseesi ensin näppäimistön tai kytkimen USB- tai Bluetooth-yhteydellä. Valitse sitten Activation key (Aktivointinäppäin) -näytöltä seuraavat asetukset:
    • Assigned key (Määritetty näppäin): Paina näppäintä tai kytkintä, jolla haluat käynnistää ja lopettaa Voice Accessin.
    • Behavior (Toiminta): Valitse näppäimelle tai kytkimelle haluamasi käyttötapa. Oletusasetuksena on, että Voice Accessin käyttö aloitetaan ja lopetetaan napauttamalla. Voit myös valita, että Voice Accessin käyttö aloitetaan painamalla pitkään ja lopetetaan painalluksen päättyessä.
  • Tunnista yleiset kuvakkeet: Kun tämä asetus on päällä ja sanot "Show labels", näet tunnisteet, joissa on usein käytettyjen kuvakkeiden nimet. Sellainen on esimerkiksi Takaisin-painike.

Lisäasetukset

Jos haluat muuttaa alla lueteltuja asetuksia, valitse More options (Lisäasetukset).

Voice Accessin palaute

• Toista palauteäänet: Kun tämä asetus on päällä, Voice Access toistaa palauteääniä esimerkiksi silloin, kun mikrofoni alkaa kuunnella tai kun näet virheilmoituksen.
  • Puheen määrä: Valitse, miten paljon palautetta Voice Access antaa. Vaihtoehtoja ovat kaikki palaute, vain virheistä ja ei palautetta.

Tunnisteet

• Tunnisteiden kontrasti: Muuta näytöllä näkyvien tunnisteiden läpinäkyvyyttä. Vaihtoehtoja ovat vaalein, vaalea, keskitumma ja tumma.
  • Numerotunnisteet: Valitse, mille näytön ohjaimille lisätään numerotunnisteet. Vaihtoehtoja ovat kaikki näytön kohteet ja vain kohteet, joilla ei ole tekstitunnisteita.
  • Näytä reunukset: Näytä reunukset näytön kaikkien vuorovaikutteisten kohteiden ympärillä.

Ruudukkovalinta

• Ruudukkovalinta: Tämä asetus laittaa ruudukkovalinnan päälle ja näyttää ruudukon. Lue lisää ruudukkovalinnasta.
  • Ruudukon koko: Muuta ruudukon ruutukokoa.

Ohjeita

Jos tarvitset lisäapua Android Saavutettavuuden kanssa, ota yhteyttä Googlen vammaistukitiimiin.