Aktivera mörkt tema och inverterade färger

Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 11.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Med mörkt tema eller inverterade färger kan du ändra skärmens bakgrund så att den blir mörk.

• Mörkt tema gäller för Android-systemets användargränssnitt och appar som stöds. Färgerna ändras inte i exempelvis videor.
  • Inverteringen av färger påverkar allt på enheten, även sådant som videor och spel. Exempelvis blir svart text på vit skärm vit text på en svart skärm. Det kan uppstå problem med färgernas kvalitet eller läsbarheten.

Aktivera mörkt tema

1. Öppna appen Inställningar på enheten Appen Inställningar.
  2. Välj Tillgänglighet.
  3. Aktivera Mörkt tema under Färg och rörelse.

Aktivera inverterade färger

1. Öppna appen Inställningar på enheten Appen Inställningar.
  2. Välj Tillgänglighet.
  3. Välj Inverterade färger under Färg och rörelse.
  4. Aktivera Använd inverterade färger.

Tips! Du kan skapa en genväg till inverterade färger. Läs mer om genvägar till tillgänglighetsfunktioner.

Använda mörkt tema och inverterade färger samtidigt

• Android 10 eller senare: Om du öppnar en app som inte har stöd för mörkt tema aktiverar du både inverterade färger och mörkt tema.

Få mer hjälp

Om du behöver mer hjälp med visningsinställningarna kontaktar du Googles support för kunder med funktionsnedsättning.