Styra Android-enheten med brytarstyrning

Med brytarstyrning kan du interagera med Android-enheten genom en eller flera brytare i stället för med pekskärmen. Brytarstyrning kan vara användbart om du inte kan interagera direkt med enheten.

Switch Access for Android

Så här fungerar brytarstyrning

Brytarstyrning genomsöker objekten på skärmen och markerar varje objekt i tur och ordning tills du väljer ett av dem.

Användning av brytarstyrning kräver tillgång till en eller flera brytare. Det finns flera olika typer av brytare:

• Använda en extern brytare: En brytare är en enhet som skickar en knapptryckningssignal till Android-enheten. Det finns flera företag som säljer sådana enheter, till exempel Ablenet, Enabling Devices, RJ Cooper och Tecla. Enheterna ansluts till Android-enheten via USB eller Bluetooth. (Google står inte bakom dessa företag eller deras produkter.)
  • Använda ett externt tangentbord: Ett USB- eller Bluetooth-tangentbord av standardtyp kan konfigureras så att det fungerar som en brytarenhet genom att en eller flera av tangenterna tilldelas olika åtgärder.
  • Använda knappar på Android-enheten: Inbyggda knappar på Android-enheten, såsom knapparna Volym upp och Volym ned, kan också tilldelas åtgärder. Detta alternativ är avsett för utvecklare. Hoppa över de två första konfigureringsanvisningarna i följande artikel om du använder detta alternativ.

Gruppen för brytarstyrning

Gå med i gruppen för brytarstyrning där du kan ställa frågor och diskutera brytarstyrning med andra medlemmar.

Få mer hjälp

Om du behöver mer hjälp med brytarstyrning kontaktar du Googles support för kunder med funktionsnedsättning.