Je Android-apparaat gebruiken met Toegang via schakelaar

Met de functie Toegang via schakelaar kun je in plaats van het touchscreen een of meer schakelaars gebruiken om je Android-apparaat te bedienen. Toegang via schakelaar kan handig zijn als je je apparaat niet rechtstreeks kunt bedienen.

Switch Access for Android

Hoe Toegang via schakelaar werkt

Toegang via schakelaar scant de items op je scherm, waarbij de items een voor een worden gemarkeerd totdat je een item selecteert.

Als je Toegang via schakelaar wilt gebruiken, heb je eerst een of meer schakelaars nodig. Er zijn verschillende soorten schakelaars:

• Een externe schakelaar gebruiken: Een schakelaar is een apparaat dat een signaal voor een toetsaanslag naar je Android-apparaat stuurt. Er zijn verschillende bedrijven die deze apparaten verkopen, zoals AbleNet, Enabling Devices, RJ Cooper en Tecla. Deze apparaten kunnen via USB of bluetooth met je Android-apparaat worden verbonden. (Google doet geen aanbevelingen met betrekking tot deze bedrijven of hun producten.)
  • Een extern toetsenbord gebruiken: Je kunt een standaard USB- of bluetooth-toetsenbord als schakelapparaat gebruiken door een of meer toetsen aan acties toe te wijzen.
  • De knoppen op je Android-apparaat gebruiken: De ingebouwde knoppen op je Android-apparaat, zoals de knoppen voor volume omhoog en omlaag, kunnen ook aan acties worden toegewezen. Deze optie is bedoeld voor ontwikkelaars. Als je deze optie gebruikt, kun je de eerste configuratiestappen in het volgende artikel overslaan.

Community voor Toegang via schakelaar

Word lid van de community voor Toegang via schakelaar en stel vragen of kom in contact met anderen over Toegang via schakelaar.

Meer hulp

Heb je meer hulp nodig met Toegang via schakelaar, neem dan contact op met het Google-supportteam voor gebruikers met een beperking.