Utilitzar el menú de TalkBack i els controls de lectura

El menú de TalkBack i els controls de lectura t'ajuden a gestionar la configuració, utilitzar els controls i fer accions amb TalkBack. Els controls de lectura t'ajuden a gestionar opcions de configuració com ara la velocitat de parla de TalkBack i si llegeix per caràcter, per línia o per paràgraf.

Utilitzar el menú de TalkBack

Amb TalkBack 9.1, el menú et permet utilitzar ordres per llegir, editar text i controlar la sortida de parla.

Important: el menú de TalkBack 9.1 combina el menú contextual global i el menú contextual local.

Obrir el menú de TalkBack

• En dispositius que admeten gestos amb diversos dits: toca amb tres dits o llisca cap avall i cap a la dreta amb un sol moviment.
  • En dispositius que no admeten gestos amb diversos dits (abans d'actualitzar Android R amb TalkBack 9.1): llisca cap avall i cap a la dreta amb un sol moviment.

Personalitzar les opcions del menú

1. Obre la configuració de TalkBack.
  2. Selecciona Personalitza els menús.
  3. Selecciona Personalitza el menú de TalkBack.

El menú de TalkBack inclou aquestes opcions de manera predeterminada:

• Llegeix a partir de l'element següent: aquesta opció permet sentir els elements de la pantalla, començant pel darrer element on s'ha posat el focus.
  • Copia la darrera frase que s'ha dit: aquesta opció permet copiar l'última frase que s'ha dit en veu alta. A continuació, pots enganxar-la en una altra aplicació o fer una altra acció.
  • Idioma parlat. Si has instal·lat més d'un idioma, canvia l'idioma de text a parla.
  • Cerca directa: busca un terme de cerca a la pantalla.
  • Mostra o amaga la pantalla: per millorar la privadesa quan estiguis amb altres persones, amaga la pantalla.
  • Ordres de veu: digues una ordre perquè TalkBack la dugui a terme.
  • Configuració de TalkBack: obre la configuració de TalkBack.
  • Configuració de text a parla: obre la configuració de text a parla.

En funció d'on s'hagi posat el focus, és possible que sentis opcions diferents. Per exemple:

• Accions
  • Opcions d'edició
  • Enllaços
  • Afegeix una etiqueta o Edita l'etiqueta
  • Suspensió de TalkBack
    • Només a Android 7 i versions anteriors

Utilitzar els controls de lectura

Els controls de lectura et permeten canviar la manera de navegar per la pantalla. Pots gestionar opcions de configuració com ara la velocitat de parla de TalkBack i si llegeix per caràcter o per línia.

Obrir els controls de lectura

• En dispositius que admeten gestos amb diversos dits: llisca amb tres dits cap amunt o cap avall, o bé llisca amb un dit cap amunt i cap avall o viceversa.
  • En dispositius que no admeten gestos amb diversos dits (abans d'actualitzar Android R amb TalkBack 9.1): llisca cap amunt i cap avall o viceversa.

Personalitzar els controls de lectura

1. Obre la configuració de TalkBack.
  2. Selecciona Personalitza els menús.
  3. Selecciona Personalitza els controls de lectura.

Els controls de lectura inclouen aquestes opcions de manera predeterminada:

• Caràcters: llegeix per caràcter.
    • Per llegir el caràcter següent: llisca cap avall.
    • Per llegir el caràcter anterior: llisca cap amunt.
  • Paraules: llegeix per paraula.
    • Per llegir la paraula següent: llisca cap avall.
    • Per llegir la paraula anterior: llisca cap amunt.
  • Línies: llegeix les línies d'una en una.
    • Per llegir la línia següent: llisca cap avall.
    • Per llegir la línia anterior: llisca cap amunt.
  • Paràgrafs: llegeix els paràgrafs d'un en un.
    • Per llegir el paràgraf següent: llisca cap avall.
    • Per llegir el paràgraf anterior: llisca cap amunt.
  • Títols: ves al títol següent o a l'anterior (si n'hi ha).
  • Controls: ves als elements següents o als anteriors, com ara botons, caselles de selecció o camps de text.
  • Enllaços: ves a l'enllaç següent o a l'anterior.
  • Velocitat de parla: canvia la velocitat de parla de TalkBack.
    • Per augmentar-la: llisca cap amunt.
    • Per reduir-la: llisca cap avall.
  • Idioma parlat: canvia l'idioma de text a parla si n'has instal·lat més d'un.

Per obtenir més ajuda amb TalkBack, contacta amb l'equip d'assistència de Google per a persones amb discapacitat.