Använda förstoring på skärmen

Du kan zooma eller förstora för att se det som visas på Android-enhetens skärm bättre.

Obs! Du måste trycka på skärmen för att följa de här stegen.

Obs!

Innehåll

Steg 1: Aktivera förstoring

Steg 2: Använd förstoring

Steg 1: Aktivera förstoring

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Tillgänglighet följt av Förstoring.
  3. Aktivera Genväg till förstoring.
  4. Valfritt: Om du vill ändra genvägen trycker du på Genväg till förstoring och väljer sedan något av följande alternativ:
    • Tillgänglighetsknappen: Tryck på Tillgänglighet Tillgänglighet längst ned på skärmen.
    • Håll ned volymknapparna: Håll båda volymknapparna nedtryckta.
    • Tryck snabbt tre gånger på skärmen: Tryck snabbt tre gånger på skärmen och håll kvar fingret. Detta kortkommando kan göra enheten långsammare.

Steg 2: Använd förstoring

Helskärmsförstoring: Zooma in och förstora allt
  1. Tryck på Tillgänglighet Tillgänglighet.
    • Om du konfigurerar ett annat kortkommando för Förstoring använder du det i stället.
  2. Tryck var som helst på skärmen förutom på tangentbordet eller navigeringsfältet.
  3. Navigera genom att trycka och dra med två fingrar på skärmen.
  4. Nyp med två fingrar för att justera zoomnivån.
  5. Om du vill stoppa förstoringen använder du kortkommandot igen.
Helskärmsförstoring: Zooma in tillfälligt
  1. Tryck på Tillgänglighet Tillgänglighet.
    • Om du konfigurerar ett annat kortkommando för Förstoring använder du det i stället.
  2. Tryck länge var som helst på skärmen förutom på tangentbordet eller navigeringsfältet.
  3. Navigera genom att trycka och dra med fingret på skärmen.
  4. Lyft fingret för att sluta förstora.
Förstora delar av skärmen
  1. Tryck på Tillgänglighet Tillgänglighet.
    • Om du konfigurerar ett annat kortkommando för Förstoring använder du det i stället.
  2. Navigera i förstoringsfönstret genom att dra med två fingrar.
  3. Nyp med två fingrar för att justera zoomnivån.
  4. Om du vill stoppa förstoringen använder du kortkommandot igen.
Växla mellan hela och delar av skärmen
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Tillgänglighet följt av Förstoring.
  3. Tryck på Förstoringstyp följt av Växla till att förstora hela eller delar av skärmen.
Använda "Förstora texten du skriver" för att följa texten medan du skriver
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Tillgänglighet följt av Förstoring följt av Förstora texten du skriver.

Du kan använda inställningspanelen för förstoring på Android 14 och uppåt för att byta inställningar snabbt. Du kommer åt den här funktionen när du förstorar hela eller delar av skärmen.

1. Börja förstora hela eller delar av skärmen.
  2. Tryck på inställningsikonen för förstoring.
  3. Du kan ändra följande:
    • Förstoringsstorlek: Ändra hur mycket av skärmen som du vill förstora eller byt mellan förstoring av hela eller delar av skärmen.
    • Zoom: Zooma in och ut ur en specifik del av skärmen.
    • Tillåt diagonal scrollning (endast för förstoring av delar av skärmen: Ändra huruvida diagonal scrollning är på eller av. Stäng av Tillåt diagonal scrollning för att enkelt flytta runt och hitta den förstorade delen av skärmen.

Tips om hur du använder förstoring

• Upp till åtta gångers förstoring kan användas.
  • Om du öppnar eller stänger en app när du har zoomat in så kanske du zoomas ut automatiskt, beroende på dina inställningar. Om du vill zooma in igen använder du kortkommandot för förstoring.
  • Om du valde kortkommandot med tre tryck för förstoring: När du har aktiverat förstoring tar enkeltryck något längre tid. Den korta fördröjningen beror på att enheten kontrollerar om trycket är det första av tre snabba tryck.

Få hjälp

Om du behöver mer hjälp med tillgänglighetsfunktioner i Android kontaktar du Googles support för kunder med funktionsnedsättning.