Bruk forstørring på skjermen

Du kan zoome eller forstørre for å gjøre det enklere å se skjermbildet på Android-enheten.

Viktig: Denne fremgangsmåten krever at du trykker på skjermen.

Viktig:

Innhold

Trinn 1: Slå på forstørring

Trinn 2: Bruk forstørring

Trinn 1: Slå på forstørring

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Forstørring.
  3. Slå på Forstørringssnarvei.
  4. Valgfritt: For å endre snarveien, trykk på Forstørringssnarvei og velg ett av disse alternativene:
    • Tilgjengelighet-knapp: Trykk på Tilgjengelighet Tilgjengelighet nederst på skjermen.
    • Hold inne volumtastene: Trykk og hold inne begge volumtastene.
    • Trykk tre ganger på skjermen: Trykk raskt på skjermen tre ganger, og hold bevegelsen. Denne snarveien kan gjøre enheten din tregere.

Trinn 2: Bruk forstørring

Forstørring av hele skjermen: Zoom inn og gjør alt større
  1. Trykk på Tilgjengelighet Tilgjengelighet.
    • Hvis du har konfigurert en annen forstørringssnarvei, bruker du den i stedet.
  2. Trykk hvor som helst på skjermen, bortsett fra på tastaturet eller navigasjonsraden.
  3. Dra to fingre for å bevege deg rundt på skjermen.
  4. Klyp med to fingre for å justere zoomen.
  5. For å stoppe forstørring, bruk forstørringssnarveien på nytt.
Forstørring av hele skjermen: Zoom inn midlertidig
  1. Trykk på Tilgjengelighet Tilgjengelighet.
    • Hvis du har konfigurert en annen forstørringssnarvei, bruker du den i stedet.
  2. Trykk og hold hvor som helst på skjermen, bortsett fra på tastaturet eller navigasjonsraden.
  3. Dra fingeren for å bevege deg rundt på skjermen.
  4. Løft fingeren for å stoppe forstørringen.
Delvis skjermforstørring
  1. Trykk på Tilgjengelighet Tilgjengelighet.
    • Hvis du har konfigurert en annen forstørringssnarvei, bruker du den i stedet.
  2. Dra med to fingre for å bevege deg rundt i forstørringsvinduet.
  3. Klyp med to fingre for å justere zoomen.
  4. For å stoppe forstørring, bruk forstørringssnarveien på nytt.
Bytt mellom hele og en del av skjermen
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Forstørring.
  3. Trykk på Forstørringstype og så Bytt for å forstørre hele eller deler av skjermen.
Bruk «Forstørr skriving» for å følge tekst mens du skriver
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Forstørring og så Forstørr skriving.

For å hjelpe deg med å endre innstillinger raskt kan du bruke panelet for innstillinger for Forstørrer på Android 14 eller nyere. Du kan få tilgang til denne funksjonen når du bruker forstørring av hele eller deler av skjermen.

1. Begynn å forstørre hele eller deler av skjermen.
  2. Trykk på innstillingsikonet.
  3. Du kan tilpasse:
    • Forstørringsstørrelse: Endre hvor mye av skjermen du vil forstørre, eller bytt mellom fullskjerm og delvis skjermforstørring.
    • Zoom: Zoom inn og ut på en bestemt del av skjermen.
    • Tillat diagonal rulling (bare delvis skjermforstørring): Endre om diagonal rulling er på eller av. For å gjøre det enkelt å bevege deg rundt og finne den forstørrede delen på skjermen, slå av Tillat diagonal rulling.

Tips for bruk av forstørring

• Forstørringen kan være på opptil 8x.
  • Hvis du åpner eller lukker en app når du er zoomet inn, kan den automatisk zoome ut, avhengig av innstillingene dine. For å zoome inn igjen, bruk forstørringssnarveien.
  • Hvis du har valgt forstørringssnarveien med trippeltrykk: Etter at du har slått på forstørring, tar det litt lengre tid å utføre enkelttrykk. Den korte forsinkelsen lar enheten fastslå om trykket er en del av et trippeltrykk.

Få hjelp

Hvis du trenger mer hjelp med Android-tilgjengelighet, kan du kontakte Google brukerstøtte for personer med nedsatt funksjonsevne.