Suurennus

Osa näistä ohjeista koskee vain Android 11.0:aa tai sitä uudempia versioita. Lue lisää Android-version tarkistamisesta.

Voit lähentää tai suurentaa Android-laitteen näytön, jotta näet sen paremmin.

Vaihe 1: Suurennuksen käyttöönotto

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Esteettömyys ja sitten Suurennus.
  3. Laita päälle Suurennuksen pikanäppäin
  4. Valinnainen: Muuta pikanäppäintä valitsemalla Suurennuksen pikanäppäin ja jokin seuraavista:
    • Esteettömyyspainike: Napauta näytön alareunassa olevaa esteettömyyspainiketta Esteettömyys.
    • Paina äänenvoimakkuuspainikkeita pitkään: Paina molempia äänenvoimakkuuspainikkeita pitkään
    • Kolmoisnapauta näyttöä: Napauta näyttöä nopeasti kolme kertaa. (Tämän pikanäppäimen käyttö voi hidastaa laitettasi.)

Vaihe 2: Suurennuksen käyttö

Näkymän lähentäminen ja kaikkien näytön kohteiden suurentaminen

1. Napauta esteettömyyspainiketta Esteettömyys. (Jos valitsit toisen suurennuksen pikanäppäimen, käytä sitä.)
  2. Napauta mitä tahansa näytön kohtaa, paitsi näppäimistöä tai siirtymispalkkia.
  3. Liiku näytöllä vetämällä kahdella sormella.
  4. Säädä lähennystasoa nipistämällä kahdella sormella.
  5. Jos haluat lopettaa suurennuksen käytön, käytä sen pikanäppäintä uudelleen.

Väliaikainen lähentäminen

1. Napauta esteettömyyspainiketta Esteettömyys. (Jos valitsit toisen suurennuksen pikanäppäimen, käytä sitä.)
  2. Kosketa pitkään mitä tahansa näytön kohtaa, paitsi näppäimistöä tai siirtymispalkkia.
  3. Liiku näytöllä vetämällä sormea.
  4. Lopeta suurennus nostamalla sormi näytöltä.

Vinkkejä suurennuksen käyttöön

• Suurennuksen maksimitaso on 8x.
  • Jos avaat tai suljet sovelluksen ollessasi lähennetyssä tilassa, näkymä loitonnetaan automaattisesti. Voit lähentää uudelleen käyttämällä suurennuspikanäppäintä.
  • Jos valitsit kolmoisnapautuksen suurennuksen pikanäppäimeksi: Kun suurennus on päällä, yhden napautuksen havaitseminen kestää hieman kauemmin. Lyhyen viiveen avulla laite tietää, onko napautus osa kolmoisnapautusta.